نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
محققان با استفاده از جو غنی از دیاکسید کربن مریخ، یک باتری پرانرژی ایجاد کردند که پتانسیل تأمین طولانیمدت انرژی در محیطهای مریخ را داراست.
غزال زیاری: یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور پنگ تان از دانشگاه علم و فناوری چین (USTC)، نوع جدیدی از باتری را طراحی کرده که هدف از ساخت آن تأمین انرژی در مریخ است. این باتری نوآورانه برای انجام واکنشهای خود، از اجزای موجود در جو مریخ استفاده میکند و چگالی انرژی بالاتر و پایداری طولانیتری را در مقایسه با طرحهای قبلی ارائه میدهد.
ازآنجاییکه میزان دیاکسید کربن در جو مریخ به ۹۵.۳۲ درصد میرسد، درنتیجه باتریهایی که از لیتیوم و دیاکسید کربن بهعنوان واکنشدهنده استفاده میکنند، میتوانند در اکتشافات در کره مریخ بهشدت کاربردی باشند.
البته دراینبین برخی فاکتورهای محیط پیچیده مریخ، مثل تعدد اجزای گازها و نوسانات شدید دما، اغلب نادیده گرفته میشوند. در محدوده دمایی بین ۰ تا ۶۰ درجه سانتیگراد، عملکرد الکتروشیمیایی باتریهای مریخ وابستگی قابلتوجهی به دما نشان میدهد.
اعضای این تیم برای حل این مشکل، محیطی واقعی از سطح مریخ را شبیهسازی کردند و بدین ترتیب سیستم باتری مناسب مریخ را توسعه دادند؛ این باتری از جو مریخ بهعنوان سوخت مستقیم استفاده میکند و به خروجی پایدار انرژی الکتریکی دست مییابد. در دمای پایین صفر درجه سانتیگراد، چگالی انرژی باتری ۳۷۳.۹ واتساعت بر کیلوگرم، با عمر چرخه ۱۳۷۵ ساعت (تقریباً ۲ ماه مریخی) اندازهگیری شد.
بهطور خاص باتری، تحت واکنشهای الکتروشیمیایی شامل تولید و تجزیه کربنات لیتیوم در طول شارژ و دشارژ قرار میگیرد. اعضای تیم با استفاده از آمادهسازی الکترود یکپارچه و ساختار باتری تاشو، اندازه سلول را به ۲×۲ سانتیمتر مربع افزایش داده و چگالی انرژی باتری کیسهای را به ۷۶۵ واتساعت بر کیلوگرم و ۶۳۰ واتساعت در لیتر افزایش دادند.
این مطالعه به شکلی مفهومی، استفاده بالقوه از باتریها در شرایط واقعی مریخ را تأیید میکند و راه را برای توسعه سیستمهای مکمل چند انرژی برای مأموریتهای فضایی آینده هموار مینماید.
منبع: scitechdaily
۵۸۳۲۱
اگر بناست در مقطع کنونی، تغییری در جهت اصلاح و بهبود در الگوی حکمرانی کشور صورت گیرد، به نظرم بهترین نقطۀ شروع میتواند اینترنت باشد.
ظاهراً شیائومی حساب ویژهای روی دوربین گوشیهای بعدی خود باز کرده است.
در پی انتشار شایعاتی درباره مهاجرت احتمالی از GPS به سامانه چینی بایدو، مدیرعامل اپلیکیشن «نشان» نسبت به هزینههای سنگین، افت دقت موقعیتیابی و چالشهای زیرساختی چنین تصمیمی هشدار داد. به گفته او، این اقدام در مقیاس ملی نهتنها عملیاتی نیست، بلکه تجربه کاربران را بهطور جدی تحتتأثیر قرار میدهد.
مجتبی قلیپور در نشست «جامعه و آینده ایران» تأکید کرد که نگرش منفی کنونی نسبت به اینترنت، نقش حیاتی این فناوری در تقویت همبستگی ملی و تحول اجتماعی را نادیده میگیرد.
Δ