نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
پروژهای که گوگل در سال ۲۰۲۰ آغاز کرد، حالا به نتیجهای چشمگیر رسیده است و این شرکت میخواهد از شتابسنج گوشیهای اندرویدی بهعنوان شبکهای گسترده برای شناسایی زلزلهها در سراسر جهان استفاده کند. پژوهشی تازه نشان میدهد که این سیستم نهتنها کارآمد بوده، بلکه در مناطقی بدون زیرساخت لرزهنگاری رسمی نیز توانسته هشدارهایی بهموقع صادر کند.
تینا مزدکی_در سال ۲۰۲۰، گوگل با ایدهای نوآورانه پروژهای جهانی به راه انداخت تا از گوشیهای اندرویدی بهعنوان حسگرهای زلزله استفاده کند. هدف، بهرهگیری از شتابسنجهای داخلی این گوشیها برای شناسایی لرزشهایی بود که احتمالاً ناشی از زلزلهاند. حالا با گذشت سه سال، مقالهای علمی در نشریه Science منتشر شده که نشان میدهد این سیستم در شناسایی زلزلهها عملکردی موفق و حتی حیاتی داشته است. مبنای عملکرد این سیستم ساده ولی هوشمندانه است؛ یعنی اگر شتابسنج یک گوشی تغییرات ناگهانی و شدید ثبت کند که با لرزشهای ناشی از زلزله همخوانی دارد، گوشی یک سیگنال به سرور مرکزی میفرستد. این سرور منتظر دریافت سیگنالهای مشابه از گوشیهای دیگر در همان محدوده و زمان میماند. اگر تعداد سیگنالها به حد اطمینان لازم برسد، وقوع زلزله اعلام میشود و هشدار صادر میگردد.
در بازهی سهساله، این سیستم توانسته بهطور میانگین ۳۱۲ زلزله در ماه را در ۹۸ کشور شناسایی کند؛ زلزلههایی با بزرگی از ۱.۹ ریشتر تا ۷.۸ ریشتر. طبق گزارش کاربران، ۸۵ درصد از کسانی که هشدار دریافت کردهاند، لرزش را احساس کردهاند. جالبتر اینکه ۳۶ درصد از پاسخدهندگان گفتهاند هشدار را پیش از لرزش دریافت کردهاند؛ یعنی این سیستم در برخی موارد موفق به هشدار پیش از وقوع شده است. این عملکرد برای سیستمی که به زیرساختهای پیچیده نیاز ندارد، فوقالعاده ارزشمند است؛ بهویژه در کشورهایی که شبکه لرزهنگاری محلی ندارند.
گوگل این سیستم را از طریق نرمافزارهای پیشنصبشده روی ۲.۵ میلیون گوشی اندرویدی فعال کرده بود. این یعنی اکثر کاربران، بدون هیچ اقدام خاصی از طرف خودشان، در این شبکه مشارکت داشتهاند. این پروژه در واقع ادامه برنامهی ShakeAlert در سال ۲۰۱۵ است؛ سیستمی که از GPS گوشی برای تشخیص جابهجایی دائمی زمین پس از گسیختگی گسلها در زلزلههای بزرگ استفاده میکرد.
فناوری مورد استفاده گوگل در سیستم Android Earthquake Alerts نیز یکپارچه شده است. این سیستم هشدارهایی را مستقیماً به گوشیها در نواحی زلزلهخیز، همراه با توصیههایی درباره پناه گرفتن و حفظ ایمنی ارسال میکند. گوگل همچنین قابلیت بازخورد (feedback) را در این سامانه گنجانده تا مردم بتوانند پس از هشدار، اعلام کنند آیا لرزش را احساس کردهاند یا نه. این دادهها میتواند مدلهای منطقهای پیشبینی زلزله را دقیقتر کند و در آینده شانس تشخیص زلزلههای قریبالوقوع را افزایش دهد.
این پروژه نهتنها امکان هشدار سریعتر به مردم در مناطق زلزلهخیز را فراهم کرده، بلکه به دانشمندان دادههای ارزشمندی دربارهی نحوهی گسترش لرزشها در مناطق مختلف ارائه میدهد؛ آن هم بدون نیاز به هزاران ایستگاه لرزهنگاری سنتی. استفاده از قابلیتهای سختافزاری گوشیهای هوشمند برای ساختن زیرساخت عمومی و جهانی هشدار زلزله، میتواند الگویی برای سایر تهدیدات طبیعی، از طوفانها گرفته تا سیل و آتشسوزی نیز باشد.
منبع: newatlas
۲۲۷۳۲۳
در روزهای اخیر واکنشها به حضور علیرضا فغانی در فینال جام جهانی باشگاه ها و اتفاقات بعد از آن مسابقه، بازتاب زیادی در فضای رسانه ای و مجازی داشته است. بخش مهمی از این ماجرا به واکنشهایی که از سوی اکانت های جعلی چهره هایی سرشناس مثل علیرضا دبیر و وحید شمسایی نسبت به این ماجرا منتشر شد، ربط داشت و حساسیت زیادی نیز ایجاد کرد تا جایی که با تکذیب این چهره ها همراه شد،
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر لزوم گسترش همکاریهای ایران و عراق در تأمین شبکه ارتباطی با کیفیت برای زائران اربعین حسینی (ع) تأکید کرد و از اعزام هیأتی ایرانی به عراق برای هماهنگیهای بیشتر خبر داد.
اصطلاحاتی مانند «اینترنت ملی» و «اینترنت طبقاتی» در ایران موجب پنهانسازی واقعیت محدودیتها شده و نگرانیهای زیادی درباره نابرابری و تبعیض اینترنتی ایجاد کرده است. نظرسنجی خبرآنلاین نشان میدهد کاربران خواهان اینترنت آزاد، عادلانه و بدون فیلتر هستند و به تغییرات جدی در سیاستهای ارتباطی امید دارند.
سخنگوی کرملین گفت که پیامرسان واتساپ محبوبترین سرویس در روسیه است، اما طبق قوانین روسیه وظایف خاصی دارد.
Δ