نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
گزارش جدید Speedtest Global Index از سرعت اینترنت کشورها در سال ۲۰۲۵ منتشر شد؛ جایی که کشورهای کوچک و پیشرفته اروپایی در صدر ایستادهاند و ایران، با سرعتی چندین برابر پایینتر، در کنار کندترینهای جهان قرار گرفته است؛ این گزارش، تصویری نگرانکننده از شکاف دیجیتال و توسعهنیافتگی زیرساختی در ایران ارائه میدهد.
نگار علی- بهتازگی فهرستی جامع از سرعت اینترنت کشورها در سال ۲۰۲۵ منتشر شده است که در آن، میانگین سرعت دانلود کاربران بر اساس مگابیت بر ثانیه (Mbps) ارزیابی شده است. این آمار که از سوی وبسایت «Speedtest Global Index» گردآوری شده، تصویری دقیق از وضعیت دسترسی دیجیتال در کشورهای مختلف جهان ارائه میدهد.
در ردهبندی اینترنت ثابت، کشور ایسلند با میانگین سرعت دانلود ۲۸۰ مگابیت بر ثانیه در جایگاه نخست قرار گرفته است. پس از آن، «جرزی» (Jersey) با ۲۷۴، «ماکائو» با ۲۳۵، «لیختناشتاین» با ۲۲۳ و دانمارک با ۲۱۱ مگابیت بر ثانیه در رتبههای بعدی قرار دارند. کشورهای کوچک اما توسعهیافته اروپایی، با زیرساختهای پیشرفته مخابراتی، عمدتاً در صدر این فهرست دیده میشوند.
در بخش اینترنت موبایل، کشورهای آسیایی و حوزه خلیج فارس رقابت نزدیکی دارند. امارات متحده عربی و سنگاپور با سرعت خیرهکننده ۲۹۸ مگابیت بر ثانیه سریعترین اینترنت موبایل جهان را در اختیار کاربرانشان قرار میدهند. پس از آنها، هنگکنگ (۲۸۰)، شیلی (۲۶۶) و ایالات متحده آمریکا (۲۴۲) در جایگاههای بعدی قرار دارند. کشورهای تایلند، فرانسه، دانمارک، ایسلند و اسرائیل نیز با سرعتهایی بالای ۲۰۰ مگابیت، در میان ۱۰ کشور اول این ردهبندی جای گرفتهاند.
در این فهرست، نام ایران در میان کشورهایی با پایینترین سرعت اینترنت دیده میشود. طبق این گزارش، میانگین سرعت دانلود اینترنت ثابت در ایران ۹.۷۲ مگابیت بر ثانیه، اینترنت موبایل ۱۴.۸ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود آن نیز ۳۶.۷ مگابیت بر ثانیه است. این ارقام ایران را در کنار کشورهایی مانند لبنان، پاکستان، تاجیکستان و یمن قرار میدهد.
متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.
۲۲۷۲۲۷
سرویس پیام ماهوارهای استارلینک و تیموبایل با نام T-Satellite، اکنون برای تمام کاربران آمریکایی فعال است. این سرویس فعلاً فقط از ارسال پیامکوتاه و اشتراکگذاری موقعیت مکانی پشتیبانی میکند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به شکل نظامی تمام شده اما همچنان جنگ سایبری و جنگ شناختی و رسانهای ادامه دارد.
وزیر ارتباطات با تأیید اختلال در سرویس GPS در برخی مناطق کشور گفت که این محدودیتها تصمیمی امنیتی در پاسخ به تهدیدات جنگی دشمن است.
آقای پزشکیان عزیز، مردم برای بیرون آمدن از شوک پس از جنگ به اطلاعات و ارتباطات نیاز دارند. خودتان و وزراتان که خیلی حرف نمیزنند.
Δ