نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
ربات روبوآ(RoBoa) با بدن نرم و شکل مارگونه خود میتواند راه خود را از میان ساختمانهای فروریخته برای جستجوی بازماندگان پیدا کند.
به گزارش خبرآنلاین، هنگامی که یک فاجعه رخ میدهد، پهپادها و رباتها را میتوان به مناطق خطرناک برای انسان به منظور جستجوی بازماندگان فرستاد.
به نقل از ایسنا، مار رباتیک روبوآ(RoBoa) توسط یک تیم دانشجویی در موسسه ETH زوریخ به گونهای طراحی شده است که راه خود را از میان آوارها پیدا کند، کاری که رباتهای دیگر قادر به انجام آن نیستند.
این ربات به عنوان یک پروژه دانشجویی در آزمایشگاه سیستمهای خودمختار ETH زوریخ توسعه داده شد. این دستگاه که برای کمک به تیمهای نجات در مکانهای وقوع بلایای طبیعی یا مناطق ویران شده از جنگ طراحی شده است، مانند مار به جلو میلغزد و با استفاده از سر پر از حسگر خود به دنبال بازماندگانی میگردد که زیر آوار گرفتار شدهاند.
پشت سر روبوآ یک لوله پارچهای بادی متصل به یک جعبه منبع قرار دارد که نه تنها بدن آن را با هوای تحت فشار پر میکند، بلکه حاوی لولههای بیشتری همراه با قدرت محاسباتی و پشتیبانی از لوازم الکترونیکی است.
این ربات از راه دور کنترل میشود و یک دوربین، تصاویر زنده را به یک رابط منتقل میکند. طول لوله پنوماتیک(بادی) نمونه اولیه به ۱۰ متر محدود شده بود و زمانی که در یک ساختمان فروریخته آزمایش شد، فرد گرفتار را با موفقیت شناسایی کرد.
این تیم با کمک نیروهای امدادی سوئیس به آزمایش ادامه داده است و نمونه اولیه فعلی قادر است تا ۱۰۰ متر گسترش یابد. قطر آن را نیز میتوان به صورت پنوماتیک تنظیم کرد تا مطابق با نیازهای ماموریت باشد، در حالی که با استفاده از یک کنترل کننده بیسیم از راه دور کنترل میشود.
طراحان میگویند که میتوان آن را به یک ترکیب بلندگو/میکروفن مجهز کرد تا اپراتور بتواند با یک بازمانده ارتباط برقرار کند و حتی صحبت از این است که آن را طوری مجهز کنند که بتواند آب، غذا و دارو را از میان آوارها عبور دهد و به جایی که لازم است، برساند.
سر ربات روبوآ را فراتر از جستجو و نجات میتوان برای وظایف بازرسی، نظارت بر محیط زیست یا نقشهبرداری پیکربندی کرد.
سطوح کثیف یا لغزنده مانع از کار این ربات مار مانند و بیباک نمیشود. همچنین ادعا میشود نسبت به فناوریهای مشابه دسترسی بیشتری دارد و برای استفاده در شرایطی که خطر انفجار وجود دارد نیز ایمن است. راهاندازی تجاری این محصول به لطف جوایزی که برده و حمایتهای مالی، نزدیک است.
سازندگان روبوآ قرار است آن را در تاریخ ۲۱ نوامبر به عنوان بخشی از روز صنعت موسسه ETH زوریخ در سال ۲۰۲۴ در مرکز همایش زوریخ معرفی کنند.
۵۸۵۸
محمد رهبری، پژوهشگر فضای مجازی در نشستی تخصصی تأکید کرد که سیاستگذاری فناوری باید به تقویت همبستگی ملی بینجامد، و با در نظر گرفتن تمام ابعاد آن انجام بگیرد.
گوگل پس از موفقیت مدل پیکسل ۹ پرو فولد در سال گذشته، حالا آماده عرضه سومین نسل از گوشیهای تاشوی خود با نامپیکسل ۱۰ پرو فولد است؛ این مدل قرار است امسال، همزمان با معرفی خانواده پیکسل ۱۰ رونمایی شود.
در حالی که سامسونگ هنوز بهصورت رسمی از تراشه پرچمدار جدید خود با نام Exynos ۲۶۰۰ رونمایی نکرده، نتایج اولیه بنچمارک Geekbench از یک دستگاه مهندسی، از جزئیات مهمی درباره این تراشه پرده برداشته است.
شورای عالی فضای مجازی سندی تصویب کرده تا درآمد اینترنت میان شرکتها و تولیدکنندگان محتوای داخلی تقسیم شود، اما نگرانیهایی درباره شفافیت، احتمال فساد و تأثیر منفی بر قیمت اینترنت و استقلال تولیدکنندگان مطرح است. منتقدان هشدار میدهند که این طرح ممکن است به جای حمایت از بخش خصوصی، انحصار و کنترل دولتی را تقویت کند.
Δ