نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
ابر کامپیوتر ال کاپیتان (El Capitan) با قدرت پردازش ۱.۷۴۲ اگزافلاپس عنوان قدرتمندترین ابررایانه جهان را از آن خود کرد. این قدرت به معنای انجام ۱.۷۴۲ کوینتیلیون (۱۰ به توان ۱۸) محاسبه در ثانیه است.
به گزارش خبرآنلاین، ابررایانه همانطور که از نامش پیداست، توانایی فراتر از رایانههای معمول دارد و از نظر سرعت و قدرت محاسبه پیشروی جهان فناوری است.
یکی از شرکتهای شناخته شده در عرصه ساخت ابررایانهها «کرای کامپیوتر» است. کری کامپیوتر سال ۲۰۱۹ به اچ پی فروخته شد و همان زمان اعلام کرد که در پی ساخت ابررایانهای به نام «ال کاپیتان» است که میتواند به قدرت پردازش ۱.۵ اگزافلاپس دست پیدا کند.
اکنون بر اساس اطلاعات منتشر شده، ال کاپیتان از وعده داده شده فراتر رفته و به قدرت پردازشی ۱.۷۴۲ دست پیدا کرده است. با این آمار ال کاپیتان قدرتمندترین ابررایانه جهان است.
در جهان امروز فقط سه ابر رایانه با قدرت پردازشی اگزافلاپس وجود دارد که ال کاپیتان قدرتمندترین آنها است. پس از الکاپیتان، ابررایانههای فرانتیر و آرورا قرار گرفتهاند.
این ابررایانهها همگی در موسسات دولتی مشغول به کار هستند. ال کاپیتان در آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور به کار گرفته شده، فرانتیر در آزمایشگاه ملی اوک ریج و آرورا در آزمایشگاه ملی آرگون مشغول به کار است.
شگفت اینکه شرکت «کرای کامپیوتر» در ساخت هر سه ابررایانه یاد شده نقش داشته است.
ابررایانه ال کاپیتان با ترکیب ۱۱ میلیون هسته سیپییو و جیپییو به این قدرت عظیم پردازشی دست یافته است. پردازندههای این ابررایانه ساخت کمپانی AMD و از نسل چهارم EPYC هستند.
منبع: انگجت
۵۸۵۸
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، صبح امروز (۳۱ تیر ۱۴۰۴) با حضور در جلسه صحن علنی مجلس گزارشی درباره وضعیت ارتباطات در دوره جنگ ۱۲ روزه به نمایندگان ارائه داد.
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، صبح امروز در جلسه علنی مجلس حاضر شد تا گزارشی درباره وضعیت امنیت شبکه در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ارائه دهد.
پس از سالها شکایت کاربران از عملکرد کُند ویندوز ۱۱، مایکروسافت سرانجام با معرفی یک سیستم بازخوردی جدید، بهطور مستقیم از کاربران خود برای شناسایی و رفع این مشکلات کمک خواسته است. این اقدام که بخشی از آمادهسازی برای بهروزرسانی بزرگ 25H2 است، نشاندهنده عزم جدی این شرکت برای بهبود تجربه کاربری و پایداری سیستمعامل خود است.
«پاول دورف»، مدیرعامل تلگرام اعلام کرده کاربران هماکنون میتوانند مستقیماً با خود او در تماس باشند و گزارشهای کلاهبرداری را ارسال کنند؛ البته ارسال پیام به او ۹۹ دلار هزینه دارد.
Δ