نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
دانشمندان اخیراً یکی از دقیقترین و جامعترین آزمایشها دربارهی تأثیر امواج ۵G روی سلولهای انسانی را انجام دادند. این آزمایش، پاسخی قاطع به باورهای رایج دربارهی خطرناک بودن شبکههای نسل پنجم مخابراتی است و به طور مستقیم ادعای آسیبزا بودن امواج ۵G را به چالش میکشد.
تینا مزدکی_دانشمندان در دانشگاه Constructor آلمان اخیراً یکی از دقیقترین و جامعترین آزمایشها دربارهی تأثیر امواج ۵G روی سلولهای انسانی را انجام دادند. آنها سلولهای پوست انسان را در معرض امواجی با فرکانس بسیار بالاتر از آنچه دکلهای ۵G تولید میکنند قرار دادند و نتیجه آن روشن بود: هیچ اتفاقی نیفتاد!
این آزمایش، پاسخی قاطع به باورهای رایج دربارهی خطرناک بودن شبکههای نسل پنجم مخابراتی است و یکی از مهمترین پژوهشهایی است که به طور مستقیم ادعای آسیبزا بودن امواج ۵G را به چالش میکشد.
نسل پنجم ارتباطات همراه (۵G) بهمنظور پاسخگویی به حجم عظیم دادههایی که هر روزه از طریق اینترنت جابهجا میشوند، توسعه پیدا کرد. افزایش استفاده از فناوریهای آنلاین، نیاز به سرعت بیشتر، تأخیر کمتر و ظرفیت بالاتر شبکهها را ضروری کرده بود. اما با اینکه دلیل اصلی طراحی ۵G کاملاً فنی و کاربردی بود، برخی افراد این فناوری را درگیر فرضیههای توطئهگرایانهی گستردهتری کردند.
در دوران پاندمی کرونا، برخی شایعات، دکلهای ۵G را به شیوع ویروس مرتبط دانستند. از نگرانیهای معمول دربارهی «اشعهی نامرئی» گرفته تا ادعاهایی غیرعلمی مانند تبدیل انسانها به زامبی. طنز ماجرا اینجاست که همین فناوریای که از آن هراس داشتند، به آنها امکان انتشار سریع این ادعاها را داد.
با وجود تلاشهای مکرر دانشمندان برای تصحیح این تصور غلط، ترس از امواج الکترومغناطیسی همچنان باقی ماند؛ حتی با وجود تأکید متخصصان بر اینکه امواج رادیویی در تلفنهای همراه از نوع غیر یونیزهکننده هستند و برخلاف پرتوهای ایکس یا گاما، نمیتوانند ساختار DNA را تخریب کرده یا باعث سرطان شوند.
بیشتر مطالعات قبلی دربارهی تأثیرات امواج ۵G، به دلیل ضعف در طراحی، مانند نبود کنترل دما یا شرایط کور (بلایند)، با انتقاد مواجه بودند. اما این پژوهش جدید با رعایت دقیقترین استانداردهای علمی طراحی شده است. محققان دو نوع سلول پوست انسان (کراتینوسیتها و فیبروبلاستها) را در معرض امواج الکترومغناطیسی با فرکانسهای ۲۷ گیگاهرتز و ۴۰.۵ گیگاهرتز، یعنی فرکانسهایی بسیار بالاتر از محدودهی معمول ۵G قرار دادند. شدت امواج نیز از سطح پایین تا ۱۰ برابر بیشتر از حد مجاز تعیینشده افزایش یافت. سلولها در دو بازهی زمانی ۲ ساعته و ۴۸ ساعته بررسی شدند.
برای بررسی اثر احتمالی این امواج، دانشمندان از تکنیکهایی چون توالییابی RNA تمام ژنوم برای بررسی تغییرات در بیان ژنها و آزمایشهای متیلاسیون DNA برای ارزیابی تنظیمات ژنتیکی استفاده کردند. اما نتیجه این بود که هیچ تغییری مشاهده نشد و آنها میگویند:«نتایج پژوهش ما بهروشنی نشان میدهند که حتی در بدترین شرایط ممکن، هیچ تغییر معناداری در بیان ژن یا الگوی متیلاسیون سلولهای پوست انسان پس از قرار گرفتن در معرض این امواج دیده نمیشود.»
آزمایش در محیطی با کنترل دما و بهصورت کاملاً کور انجام شد. علاوه بر گروه آزمایشی، دو گروه کنترل نیز در نظر گرفته شد: یکی در معرض نور فرابنفش (UV) و دیگری تحت شرایط مشابه اما بدون تابش امواج ۵G. همانطور که انتظار میرفت، فقط گروه در معرض نور فرابنفش (UV) تغییراتی را نشان داد.
برای اطمینان بیشتر، محققان برچسبگذاری گروهها را صدها بار بهصورت تصادفی جابهجا کردند تا بررسی کنند که آیا تغییری واقعی در دادهها وجود دارد یا نه و باز هم هیچ نشانهای از تأثیر مشاهده نشد.
نتیجه این پژوهش، پاسخی علمی و مستند به تمام شایعات پیرامون ۵G است. دانشمندان میگویند: «با توجه به تفاوتهای گسترده در کیفیت مطالعات پیشین، ما یک طراحی جامع با کنترل دقیق انجام دادیم تا بحث اثرات زیستی غیرحرارتی را یکبار برای همیشه خاتمه دهیم.»
منبع: iflscience
۲۲۷۳۲۳
دبیر شورای اطلاع رسانی دولت گفت: اینترنت طبقاتی ربطی به دولت فعلی و مصوبه اخیر شورای عالی مجازی ندارد؛ مصوبهای از پنج سال پیش در کمیته مصادیق جرایم است که بعد از تصویب قانون جرایم رایانهای در مجلس دیده شد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توسعه شبکه ملی اطلاعات برنامه های توسعه شبکه ملی اطلاعات را باتوجه به بحرانهای اجتماعی آینده اعلام کرد و گفت: این شبکه «گاوصندوق دیجیتال ملت» است.
بوگاتی ویرون ۲۰۰۷ با فروش به قیمت ۱٫۵ میلیون پوند در حراجی گودوود ۲۰۲۵، رکورد گرانترین ویرون استاندارد فروختهشده در حراج را شکست.
مرضیه ادهم، پژوهشگر رسانه، با نقد واژههایی چون «اینترنت ملی» و «شبکه پاک» تأکید میکند که این اصطلاحات اغلب واقعیت محدودیت و تبعیض در دسترسی به اینترنت را پنهان میکنند؛ او هشدار میدهد که طبقاتیسازی اینترنت نهتنها کنش جمعی را تضعیف میکند، بلکه بدون گفتوگوی واقعی میان حاکمیت و جامعه، شکافهای ارتباطی و اجتماعی عمیقتر خواهد شد.
Δ