نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
آمازون نخستین دسته از ماهوارههای پروژه «کوییپر» را برای ارائه اینترنت پرسرعت ماهوارهای به مدار پایینی زمین فرستاد.
به گزارش خبرآنلاین، ایلان ماسک و جف بزوس، دو میلیاردر بزرگ دنیای فناوری میدانی تازه برای رقابت پیدا کردهاند. حالا فضا میدان رقابت آنها است.
آمازون، کمپانی متعلق به جف بزوس که کارش را با فروش آنلاین کتاب شروع کرد، در پی ارائه اینترنت ماهوارهای پرسرعت در سراسر جهان است و با پرتاب نخستین گروه از ماهوارههای پروژه «کوییپر» عملا شروع رقابت با استارلینک را کلید زده است.
استارلینک، بزرگترین ارائهدهنده اینترنت ماهوارهای در دنیا است که با بیش از ۷ هزار ماهواره در مدار پایینی زمین، در جهان میلیونها کاربر دارد.
دوشنبه ۸ اردیبهشت ۲۷ ماهواره اینترنتی آمازون با موشک اطلس۵ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند و در نهایت در فاصله ۶۳۰ کیلومتری از سطح زمین قرار خواهند گرفت. این پرتاب از پایگاه فضایی کیپکاناورال در فلوریدا انجام شد.
آمازون برای ارائه اینترنت پرسرعت جهانی نیاز به تعداد زیادی ماهواره در مدار دارد. آنها بنا دارند که در سالهای پیش رو بیش از ۳۲۰۰ ماهواره در مدار قرار دهند.
برای این کار به پرتابهای منظم و پرتعدادی نیاز است. از این رو آمازون ۸۳ پرتاب با موشکهای گوناگون را خریداری کرده است.
برخی از این پرتابها با موشک بزرگ نیوگلن متعلق به شرکت «بلو اوریجین» انجام خواهد شد. جف بزوس مالک کمپانی فضایی بلواوریجین است.
دیگر پرتابها با موشکهای ولکان متعلق به کمپانی «United Launch Alliance»، موشک آریان۶ متعلق به کمپانی «Arianespace» و البته فالکون ۹ متعلق به کمپانی اسپیسایکس انجام خواهد شد.
در میان موشکهای یاد شده فالکون ۹ از اسپیسایکس مطمئنترین کارنامه را دارد که رقیب اصلی آمازون در بازی اینترنت ماهوارهای است. سه موشک دیگر تقریبا جدید هستند و عملکردشان در قیاس با فالکون ۹ چندان به چشم نمیآید.
تا آغاز قرن جدید، کمتر از ۱۰۰۰ ماهواره در مدار زمین وجود داشت. با گذشت ۲۵ سال از قرن جدید، استارلینک به تنهایی بیش از ۷۰۰۰ ماهواره در مدار پایینی زمین دارد و میخواهد تعداد آنها را به ۴۲ هزار عدد برساند.
در این میان با ورود آمازون و دیگران ترافیک ماهوارهها در مدار پایینی زمین شدت خواهد گرفت که نیاز به کنترل دقیق ترافیک برای جلوگیری از برخورد میان ماهوارهها خواهد داشت.
البته نکته امیدوارکننده ماجرا این است که ماهوارههای استارلینک و پروژه کوییپر در مدار پایینی زمین قرار نیست همیشه در مدار باقی بمانند. آنها پس از پایان ماموریت از مدار خارج میشوند و در جو زمین میسوزند.
منبع: نیویورکتایمز
ترجمه فرزاد مظفری
۵۸۵۸
محمد رهبری، پژوهشگر فضای مجازی در نشستی تخصصی تأکید کرد که سیاستگذاری فناوری باید به تقویت همبستگی ملی بینجامد، و با در نظر گرفتن تمام ابعاد آن انجام بگیرد.
گوگل پس از موفقیت مدل پیکسل ۹ پرو فولد در سال گذشته، حالا آماده عرضه سومین نسل از گوشیهای تاشوی خود با نامپیکسل ۱۰ پرو فولد است؛ این مدل قرار است امسال، همزمان با معرفی خانواده پیکسل ۱۰ رونمایی شود.
در حالی که سامسونگ هنوز بهصورت رسمی از تراشه پرچمدار جدید خود با نام Exynos ۲۶۰۰ رونمایی نکرده، نتایج اولیه بنچمارک Geekbench از یک دستگاه مهندسی، از جزئیات مهمی درباره این تراشه پرده برداشته است.
شورای عالی فضای مجازی سندی تصویب کرده تا درآمد اینترنت میان شرکتها و تولیدکنندگان محتوای داخلی تقسیم شود، اما نگرانیهایی درباره شفافیت، احتمال فساد و تأثیر منفی بر قیمت اینترنت و استقلال تولیدکنندگان مطرح است. منتقدان هشدار میدهند که این طرح ممکن است به جای حمایت از بخش خصوصی، انحصار و کنترل دولتی را تقویت کند.
Δ