نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
چین به منبع جدیدی از انرژی دست یافته که میتواند سوخت مورد نیاز این کشور را برای ۶۰,۰۰۰ سال تأمین کند. این ادعا را زمینشناسان در پکن مطرح کردهاند.
به گزارش خبرآنلاین، بررسیهای انجامشده نشان میدهد که معدن بایان اوبو، واقع در مغولستان داخلی، ممکن است دارای ذخایر عظیمی از توریم باشد که به گفته محققان میتواند نیاز انرژی خانگی چین را برای مدت نامحدودی تأمین کند.
به نقل از روزیاتو، توریم که خاصیت رادیواکتیویته ضعیفی دارد، قابلیت استفاده در نیروگاههای هستهای از نوع راکتور نمک مذاب را دارد. این نیروگاهها قادرند حجم زیادی از انرژی تولید کنند.
بر اساس گزارشی که روزنامه South China Post منتشر کرده، در صورت بهرهبرداری کامل، این معدن میتواند تا یک میلیون تن توریم استخراج کند. این گزارش بر پایه اطلاعاتی از یک مطالعه محرمانه بوده که اخیراً از طبقهبندی خارج شده است.
در این تحقیق آمده که منابع توریم در پسماندهای معدنی چین هنوز دستنخورده باقی ماندهاند. در صورت استخراج اصولی، این منابع میتوانند به اندازهای باشند که وابستگی جهانی به سوختهای فسیلی را از بین ببرند.
در راکتورهای نمک مذاب، توریم با لیتیوم فلورید ترکیب شده و تا دمای حدود ۱,۴۰۰ درجه سانتیگراد گرم میشود. پس از آن، با بمباران نوترونی، بخشی از توریم به اورانیوم-۲۳۲ تبدیل شده و واکنش شکافت آغاز میشود. در این واکنش، اورانیوم تجزیه شده و نوترونهای بیشتری آزاد میکند که میتوانند توریم بیشتری را به سوخت هستهای تبدیل کنند.
از نظر تئوری، این فناوری میتواند عنصری فراوان را به منبعی تقریباً نامحدود از انرژی تبدیل کند. راکتورهای نمک مذاب علاوه بر تولید زبالههای هستهای کمتر، خطر ذوبشدن هستهای را نیز کاهش میدهند، زیرا میزان مواد قابل شکافت در آنها پایین نگه داشته میشود.
چین که ساخت اولین نیروگاه هستهای مبتنی بر توریم را آغاز کرده، پیشتر تخمین زده بود که ذخایر این عنصر میتواند نیازهای انرژی این کشور را تا ۲۰,۰۰۰ سال تأمین کند.
یکی از محققان مستقر در پکن که نخواسته نامش فاش شود، در گفتوگویی با South China Post اظهار داشت: کشورها بیش از یک قرن برای دستیابی به سوختهای فسیلی جنگیدهاند، اما حالا مشخص شده که منبع بیپایان انرژی دقیقاً زیر پای ما قرار دارد.
این کارشناس تأکید کرد که «تقریباً همه کشورها دارای ذخایر توریم هستند» و افزود که استفاده از این عنصر میتواند صنعت انرژی را متحول کند.
او همچنین به قابلیتهای این فناوری اشاره کرد و گفت: تصور کنید کشتیهای باری که با راکتورهایی به اندازه یک کانتینر کار میکنند، بتوانند سالها بدون نیاز به سوختگیری در اقیانوسها حرکت کنند.
چین در سال گذشته، با احداث نخستین نیروگاه راکتور نمک مذاب توریمی (TMSR) موافقت کرد. بر اساس گزارشی از مؤسسه تحقیقات و طراحی مهندسی هستهای شانگهای، انتظار میرود این نیروگاه بتواند ۱۰ مگاوات برق تولید کند.
پژوهشگران برای سالها، در سراسر جهان روی استفاده از توریم (فلزی طبیعی و دارای رادیواکتیویته ضعیف) بهعنوان یک منبع اصلی انرژی تحقیق کردهاند. طبق گزارش انجمن جهانی هستهای، توریم در طبیعت بیشتر از اورانیوم یافت میشود و میتواند تا ۲۰۰ برابر بیشتر از آن انرژی تولید کند.
بااینحال، این انجمن هشدار داده که استخراج توریم به شیوهای که از نظر اقتصادی بهصرفه باشد، همچنان چالش بزرگی محسوب میشود. برخی محققان معتقدند که استفاده از توریم در راکتورهای نمک مذاب، علاوه بر کاهش تولید زبالههای سمی، امکان بازیافت سادهتری را نیز فراهم خواهد کرد.
در حال حاضر، چین سرمایهگذاری گستردهای روی تحقیق و توسعه فناوریهای مرتبط با توریم داشته است. آمریکا نیز گزینههای مختلفی را برای استفاده از سوختهای هستهای مبتنی بر توریم بررسی کرده است.
۵۸۵۸
در یک چرخش دراماتیک، سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک ایلان ماسک، که زمانی با پیشنهاد ۵ میلیارد دلاریاش توسط اپل رد شده بود، حالا از طریق یک شرکت ثالث، اینترنت مستقیم ماهوارهای را به گوشیهای آیفون میرساند. این اتفاق، اوج یک بازی قدرت چند ساله میان دو غول بزرگ دنیای فناوری است.
گزارش «دیتاک – ۱۴۰۳» داستان جامعهای را روایت میکند که با وجود محدودیتهای شدید زیرساختی، فیلترینگ گسترده و کیفیت پایین، نه تنها حیات دیجیتال خود را حفظ کرده، بلکه آن را به یک ابزار اقتصادی قدرتمند تبدیل کرده است.
مرکز داده یا دیتاسنتر، مکانهای فیزیکی هستند که سرورهای پردازشی و ذخیرهسازی در آن میزبانی میشوند و با استفاده از تجهیزات شبکهای و فایروالها با دنیای بیرون ارتباط برقرار میکنند. هدف اصلی دیتاسنترها فراهم کردن زیرساختی پایدار، امن و با دسترسی بالا برای اجرای نرمافزارها، پایگاههای داده و سرویسهای متنوع آنلاین و سازمانی است. درواقع، دیتاسنتر قلب تپنده بسیاری از کسبوکارهای دیجیتال و سیستمهای اطلاعاتی محسوب میشود. که خود این قلب تپنده با انرژی برقی کار میکند و روشن میماند.
معاون سیاستگذاری و برنامهریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات گفت:جلسه مشترک با وزارت بهداشت برگزار شده است و هدف این است که آیندهنگریهای لازم برای تحول دیجیتال با محوریت خود وزارت بهداشت انجام شود.
Δ