نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
استارلینک ایلان ماسک، در عرصه اینترنت ماهوارهای، با رقبای قدرتمندی روبرو شده است که رقابت برای کسب برتری در اتصال فضایی را به شدت داغ کردهاند. گزارشهای جدید نشان میدهد که چین با سرعت سرسامآوری در حال توسعه شبکه ماهوارهای مدار پایین زمین (LEO) خود است.
به گزارش خبرآنلاین، شرکت SpaceSail مستقر در شانگهای، یکی از پیشروترین شرکتهای اینترنت ماهوارهای چین، با جدیت تمام در حال گسترش فعالیتهای خود در بازارهای بینالمللی است.
این شرکت قراردادهایی برای ارائه خدمات در برزیل و قزاقستان به امضا رسانده و مذاکرات با بیش از ۳۰ کشور دیگر نیز در جریان است. هدف SpaceSail استقرار ۶۴۸ ماهواره LEO در سال جاری و توسعه ناوگان خود به ۱۵۰۰۰ ماهواره تا سال ۲۰۳۰ است که میتواند به رقیبی جدی برای دسترسی جهانی استارلینک تبدیل شود. گفته میشود که این شرکت از پشتیبانی مالی دولتی شرکت فناوری ماهوارهای شانگهای اسپیسکام (SSST) برخوردار است.
به نقل از شهرسختافزار، آمازون به رهبری جف بزوس نیز با پروژه Kuiper و سرمایهگذاری ۱۶ میلیارد دلاری به صنعت اینترنت ماهوارهای وارد شده است. انتظار میرود این پروژه تا سال ۲۰۲۵، مبلغی بالغ بر ۳.۵ میلیارد دلار صرف پرتاب ماهوارهها کند و هدف آن ارائه دسترسی گسترده به اینترنت و ادغام با سرویسهای وب آمازون (AWS) است. با این حال، پروژه Kuiper در برابر استارلینک که هم اکنون حضور قوی در بازار و برند شناختهشدهای دارد، نبرد سختی را پیش رو دارد.
درحال حاضر استارلینک که توسط اسپیسایکس اداره میشود، حضور خود در بازارهای جهانی را تثبیت کرده است. این شرکت خدمات اینترنت ماهوارهای خود را در بیش از ۱۰۰ کشور از جمله ایالات متحده، انگلستان و کشورهای مختلف در سراسر اروپا، آمریکای جنوبی و آسیا ارائه میدهد.
در مقابل، پروژه Kuiper آمازون هنوز در مرحله توسعه قرار دارد. این طرح قصد دارد اولین ماهوارههای تولیدی خود را در اوایل سال ۲۰۲۵ مستقر کند و ارائه خدمات پهن باند را در اواخر همان سال آغاز نماید. اگرچه مناطق خدماتی خاصی به طور رسمی اعلام نشده است، اما هدف آمازون ارائه پهنای باند پرسرعت و با تأخیر کم به جوامع محروم و کمبرخوردار در سراسر جهان است.
گسترش سریع ماهوارهای چین نگرانیهایی را در مورد خطرات احتمالی امنیت دادهها به وجود آورده است که یادآور جنجالهای گذشته است. دولتهای غربی پیش از این زیرساختهای مخابراتی هواوی را به عنوان یک تهدید بالقوه سایبری معرفی کرده و منجر به ممنوعیتها و محدودیتهایی در چندین کشور شدهاند. به طور مشابه، تیکتاک نیز به دلیل ادعای به اشتراکگذاری دادهها با دولت چین مورد بررسی قرار گرفته است.
۵۸۵۸
ظاهراً شیائومی حساب ویژهای روی دوربین گوشیهای بعدی خود باز کرده است.
در پی انتشار شایعاتی درباره مهاجرت احتمالی از GPS به سامانه چینی بایدو، مدیرعامل اپلیکیشن «نشان» نسبت به هزینههای سنگین، افت دقت موقعیتیابی و چالشهای زیرساختی چنین تصمیمی هشدار داد. به گفته او، این اقدام در مقیاس ملی نهتنها عملیاتی نیست، بلکه تجربه کاربران را بهطور جدی تحتتأثیر قرار میدهد.
مجتبی قلیپور در نشست «جامعه و آینده ایران» تأکید کرد که نگرش منفی کنونی نسبت به اینترنت، نقش حیاتی این فناوری در تقویت همبستگی ملی و تحول اجتماعی را نادیده میگیرد.
در جلسه اخیر شورایعالی فضای مجازی، رئیسجمهور با عتاب به دبیر شورا، نسبت به طرحی هشدار داده که بدون اطلاع دولت دنبال شده است. این برخورد، واکنشی به افزایش نفوذ شورا در سیاستگذاری بدون هماهنگی با دولت است.
Δ