نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
مایکروسافت اخیراً از پردازندهای به نام Majorana ۱ رونمایی کرده که میتواند آینده محاسبات کوانتومی را تغییر دهد. این پردازنده از کیوبیتهایی استفاده میکند که میتوان آنها را بدون خطا اندازهگیری کرد، این کیوبیتها در برابر تداخلهای بیرونی نیز مقاوم هستند و به گفتهی مایکروسافت، این گام یک پیشرفت بزرگ به سمت محاسبات کوانتومی عملی و کاربردی است.
تینا مزدکی_ محققان مایکروسافت برای اولین بار از کیوبیتهای توپولوژیک استفاده کردهاند که اطلاعات را در یک حالت خاص از ماده ذخیره میکند. این پیشرفت میتواند یکی از مهمترین پیشرفتها در محاسبات کوانتومی باشد، چرا که پردازنده Majorana ۱ طوری طراحی شده است که میتواند تا یک میلیون کیوبیت را پشتیبانی کند، که این ظرفیت میتواند در زمینههای مختلفی مانند شکستن کدهای رمزنگاری یا حتی ساخت داروها و مواد جدید به کار آید.
برخلاف کامپیوترهای معمولی که اطلاعات را در بیتها ذخیره میکنند (که میتوانند فقط ۰ یا ۱ باشند)، در محاسبات کوانتومی از کیوبیتها استفاده میشود. این کیوبیتها به دلیل ویژگیهای مکانیک کوانتوم میتوانند ترکیبی از ۰ و ۱ باشند. به این ترتیب، کامپیوترهای کوانتومی قادرند محاسبات پیچیدهای را که در کامپیوترهای معمولی زمان زیادی میبرد، سریعتر انجام دهند.
یکی از بزرگترین چالشهای محاسبات کوانتومی، ساخت کیوبیتها و استخراج اطلاعات از آنهاست. تعاملات بیرونی میتواند باعث تخریب وضعیتهای حساس کوانتومی شود. به همین دلیل، محققان به دنبال روشهای مختلفی برای ساخت کیوبیتها بودهاند، از جمله استفاده از اتمها یا جریانهای الکتریکی در ابررساناها.
مایکروسافت به جای روشهای رایج، از ذراتی به نام Majorana برای ساخت کیوبیتهای توپولوژیک استفاده کرده است. این ذرات نخستین بار توسط فیزیکدان ایتالیایی Ettore Majorana در سال ۱۹۳۷ شناسایی شدند و در مواد خاصی به نام ابررسانای توپولوژیک از آنها یاد میشود. این ذرات به طور طبیعی در دماهای بسیار پایین و در شرایط خاصی قابل مشاهده هستند.
مایکروسافت از یک جفت سیم بسیار ریز برای قرار دادن ذرات Majorana در انتهای آنها استفاده کرده است. این کیوبیتها ویژگی خاصی دارند. در برابر تداخلهای بیرونی مقاوم هستند و میتوان آنها را بدون خطا اندازهگیری کرد. در واقع، یکی از مهمترین مزایای این کیوبیتها این است که میتوانند خطاهای رایج در دیگر طراحیهای کوانتومی را از بین ببرند.
البته با اینکه این کیوبیتها مزایای زیادی دارند، هنوز مشکلاتی وجود دارد. یکی از بزرگترین چالشها، خطاهایی است که در عملیات T-gate رخ میدهد. بنابراین، پردازندههای مایکروسافت فعلا تقریباً بدون خطا هستند. اما خوشبختانه اصلاح این نوع خطاها نسبت به دیگر پلتفرمهای کوانتومی سادهتر است. مایکروسافت قصد دارد با توسعهی پردازندههایی با کیوبیتهای بیشتر، گامهای بزرگتری در زمینه محاسبات کوانتومی بردارد. با پیشرفت این تکنولوژی، شاهد تحولی در حوزههای مختلف از جمله رمزنگاری و داروسازی خواهیم بود. تحقیقات در مورد ذرات Majorana نیز همچنان در دانشگاهها ادامه خواهد داشت تا این تکنولوژی روز به روز پیشرفتهتر شود.
منبع: wired
۲۲۷۳۲۳
سرویس پیام ماهوارهای استارلینک و تیموبایل با نام T-Satellite، اکنون برای تمام کاربران آمریکایی فعال است. این سرویس فعلاً فقط از ارسال پیامکوتاه و اشتراکگذاری موقعیت مکانی پشتیبانی میکند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به شکل نظامی تمام شده اما همچنان جنگ سایبری و جنگ شناختی و رسانهای ادامه دارد.
وزیر ارتباطات با تأیید اختلال در سرویس GPS در برخی مناطق کشور گفت که این محدودیتها تصمیمی امنیتی در پاسخ به تهدیدات جنگی دشمن است.
آقای پزشکیان عزیز، مردم برای بیرون آمدن از شوک پس از جنگ به اطلاعات و ارتباطات نیاز دارند. خودتان و وزراتان که خیلی حرف نمیزنند.
Δ