نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
تلاشی نوآورانه برای بهبود مدیریت زبالههای هستهای در اتحادیه اروپا آغاز شده تا از این مواد مرگبار محصولاتی ارزشمند برای تولید باتری، گوشی و تجهیزات پزشکی استخراج شود.
به گزارش خبرآنلاین، اتحادیه اروپا قصد دارد طرحی به نام مالار را با هدف بازیابی لانتانیدها از زباله های هسته ای اجرا کند. لانتانیدها شامل ۱۴ عنصر با عددهای اتمی ۵۷ تا ۷۱ در جدول تناوبی هستند. نام این دسته از عنصرها از فلز لانتان گرفته شدهاست.
به نقل از فارس، لانتانیدها فلزهایی براق هستند و واکنشپذیری شیمیایی قابل توجهی دارند. این عناصر به عنوان جاذب گرما در دستگاههای سرما ساز مورد استفاده هستند و چین بزرگترین تامین کننده آنهاست.
در طرح مالار از روشهای جدید جداسازی برای بررسی قابلیت بازیافت زبالههای هسته ای و استخراج مواد ارزشمند استفاده خواهد شد. این ابتکار سه ساله با کمک مالی 2.3 میلیون یورویی اتحادیه اروپا، کارشناسانی از آلمان، فرانسه، سوئد و رومانی را گرد هم می آورد تا زباله های هسته ای را به مواد خام با ارزش تبدیل کنند.
کارشناسان مذکور این باور متعارف را که زبالههای هسته ای محصولی نهایی با گزینه های محدود برای استفاده بوده و خطرات فراوانی دارد، به چالش می کشند.
لانتانیدها، اجزایی حیاتی برای تولید انواع محصولات از باتری گرفته تا نمایشگر گوشی های هوشمند و تجهیزات پزشکی هستند و در زباله های هسته ای وجود دارند.
محققان قصد دارند در ابتدا تک تک عناصر مورد نیاز را از زباله های هستهای جدا کنند تا آنها را به شکلی گسترده برای تولید مواد مختلف به کار گیرند. این پروژه نویدبخش تغییری اساسی در مدیریت زباله های هسته ای با بازیافت مواد خطرناک رادیواکتیو ذخیره شده در جهان است.
آنان می گویند بازیافت لانتانیدها از زبالههای هستهای، به تامین پایدار این مواد گرانبها و کاهش وابستگی به چین در این زمینه و نیز کاهش آلودگی محیط زیست کمک می کند. البته تکمیل این پروژه تا سال 2028 طول خواهد کشید.
۵۸۵۸
با تکیه بر پیشرفتهای علمی روز دنیا، تکنولوژی چاپ سهبعدی، دیگر به ساختن ماکتهای پلاستیکی کوچک محدود نمیشود. مدل B شرکت ژاپنی Lib Work با استفاده از خاک، آهک و الیاف طبیعی ساخته شده و امیدبخش روزهای روشنتری در زمینه حفاظت از محیط زیست خواهد بود.
محمد رهبری، مشاور وزیر ارتباطات، در نشستی تخصصی تأکید کرد که سیاستگذاری فناوری باید به تقویت همبستگی ملی بینجامد، و با در نظر گرفتن تمام ابعاد آن انجام بگیرد.
یک حقوقدان با انتقاد از سند تسهیم درآمد محتوا که اخیراً در شورای عالی فضای مجازی تصویب شده، هشدار داد که این سند نهتنها از بخش خصوصی حمایت نمیکند، بلکه ممکن است باعث جهتدهی سلیقهای به تولید محتوا و حذف تنوع محتوایی در پلتفرمهای داخلی شود.
گزارشها حاکی از آن است که اپل قصد دارد آیفون ۱۷ پرو و آیفون ۱۷ پرو مکس را در اواخر سپتامبر ۲۰۲۵ (اوایل مهر ۱۴۰۴) معرفی کند؛ مدلهایی که با مجموعهای از تغییرات ظاهری و سختافزاری قابلتوجه همراه خواهند بود.
Δ