نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
در بخش دوم کافه خبر نصرالله جهانگرد به داستان ممنوعیت اینترنت نسل سوم در کشور پرداخته شد؛ ممنوعیتی که شکافی غیرقابل جبران در روند رشد و توسعه فناوری اطلاعات در ایران ایجاد کرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در بخش اول کافه خبر نصرالله جهانگرد «آقای تکفا»، به معرفی اینترنت در آمریکا و رسیدن آن در دهه ۶۰ به ایران، تالیف اولین کتاب درسی آموزش کامپیوتر در کشور و سیر فناوری اطلاعات در دولتهای پنجم تا دهم پرداختیم؛ در این بخش از گفتوگو، رئیس سازمان فناوری اطلاعات در دولت یازدهم، به پرسشهای زیر پاسخ داد:
بخشی از گفتوگوی نصرالله جهانگرد در کافه خبر خبرآنلاین را در ادامه بخوانید:
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در دولت یازدهم، در پاسخ به این پرسش که شورای عالی فضای مجازی در ۱۲ سال فعالیت خود چه دستاوردی داشته است؛ گفت:« در سال ۹۰ با تایید مقام معظم رهبری، شورای عالی فضای مجازی درست شد. این شورا در کشور قویترین شورایی است که در یک موضوع کاربردی تاسیس شده است. یعنی ما به غیر از شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورایی در این سطح نداریم و بحث شورای امنیت و شورای اقتصاد نیز جدا است، چراکه مصوبه آنها در قانون اساسی وجود دارد.
بنابراین فرصت بسیار بزرگی در اختیار شورای عالی فضای مجازی و فعالان آن قرار گرفت، یعنی یک بخشی آمده است که بالاترین سطح اختیارات را دارد و مصوبه آن به قدری با ارزش است که مسیرهای دیگر را کوتاه کرده است.
شورای عالی فضای مجازی شروع به کار کرد؛ دبیر دور اول از روز اول تا روزی که میرفت در حال دعوا با رئیس جمهور وقت (محمود احمدینژاد) و سایر افراد بود و در طول سه سال دبیری شورای عالی فضای مجازی، وقت برای انجام کار مهمی پیدا نکرد. در سال ۱۳۹۲، دبیر تغییر کرد البته دوره ایشان یکساله بود و از سال ۱۳۹۳ دبیر سوم بر این مسند بود و در سال ۱۴۰۱ نیز چهارمین دبیر روی کار آمد. در مجموع در ۱۲ سال کار شورای عالی فضای مجازی، این شورا بطور عمده در تنش با بخش اجرایی کشور بوده و رویکرد کنترلی و امنیتی بر فضای تصمیمات عمومیت داشته و برنامه توسعهای بزرگی را برای بخشهای مختلف کشور ارائه نکرده است.»
متن کامل این گفتوگو را اینجا بخوانید.
۲۲۷۲۲۷
اگر بناست در مقطع کنونی، تغییری در جهت اصلاح و بهبود در الگوی حکمرانی کشور صورت گیرد، به نظرم بهترین نقطۀ شروع میتواند اینترنت باشد.
ظاهراً شیائومی حساب ویژهای روی دوربین گوشیهای بعدی خود باز کرده است.
در پی انتشار شایعاتی درباره مهاجرت احتمالی از GPS به سامانه چینی بایدو، مدیرعامل اپلیکیشن «نشان» نسبت به هزینههای سنگین، افت دقت موقعیتیابی و چالشهای زیرساختی چنین تصمیمی هشدار داد. به گفته او، این اقدام در مقیاس ملی نهتنها عملیاتی نیست، بلکه تجربه کاربران را بهطور جدی تحتتأثیر قرار میدهد.
مجتبی قلیپور در نشست «جامعه و آینده ایران» تأکید کرد که نگرش منفی کنونی نسبت به اینترنت، نقش حیاتی این فناوری در تقویت همبستگی ملی و تحول اجتماعی را نادیده میگیرد.
Δ