نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
بالاخره زمان وعده فرا رسید و دستور رفع فیلترینگ از دو برنامه گوگلپلی و واتسآپ صادر شد. این گام خوبی است؛ زیرا نشانهای از این است که بههرحال، مقاومت مخالفان رای ملت و مخالفان اراده مردم در ساختار سیاسی شکسته شد و یکی دیگر از وعدههای آقای رئیسجمهور نیز بهصورت جزیی محقق شد.
به قول ریاست قوهقضائیه اغلب بندهای این مصوبه که در ۳۲بند نهایی شده، به تقویت زیرساختها و شبکههای بومی اختصاص دارد. خوب در این صورت باید پرسید که چرا این کار را تاکنون نکردهاند و حالا که مردم میخواهند فیلترینگ رفع شود به یاد تقویت این زیرساختها افتادهاند؟
آیا سکوهای داخلی دنبال دریافت چنین کمکی هستند، درحالیکه مردم برای عبور از فیلترینگ روزانه صد برابر این رقم را خرج میکنند؟ خوب بهجای این کارها سکوهای داخلی را امن و آزاد کنید تا مردم به آنها اعتماد پیدا کنند و کل ماجرا تمام شود.
از سوی دیگر، این مصوبه موجب حذف فیلترشکنها از اینترنت ایران نخواهد شد. چون مردم در مقایسه با واتسآپ زمان بسیار بیشتری را صرف تلگرام، یوتیوب، اینستاگرام و توئیتر میکنند، پس همچنان باید از فیلترشکن استفاده کنند. آیا میتوان گفت که این مصوبه مشکلی را حل نکرده است؟
مسئله این است که در فضای غیرشفاف که استدلالهای طرفین مطرح نمیشود، هر کس میتواند ادعاهایی را مطرح کند. یکی از بانیان وضع موجود فیلترینگ که در ستاد امربهمعروف مسئولیت بالایی دارد؛ رفع فیلترینگ را معادل خنجر زدن به کمر انقلاب دانسته و معتقد است که: «خواسته یا ناخواسته سر فرمان امامتان را بریدید و به نیزه کردید و برای یزید زمان فرستادید، از ترس لشکر مجازی غرب؟!»
آنها راه را گم کردهاند، چون قادر به تعامل با مردم نیستند و چیزی برای گفتن و اقناع مردم ندارند؛ در نتیجه به اوهام متوسل شدهاند و متوجه تبعات ادعاهای نادرست خود نیز نمیشوند و مردم نیز با این جماعت و عقاید آنان مخالف هستند.
آنها تمام توان خود را بر سلب و ممنوعیت گذاشتهاند. چه نبین، چه نخوان، چه نپوش، چه نخور، چه نگو، کجا نرو، چه فکر نکن و… ابزار منع نیز زور و قانون است. آنها نمیدانند که ممنوعیت فقط بخش کوچکی از ارتباط با مردم است. باید با مردم درباره توسعه ایجابیات و آزادیها حرف زد و ممنوعیتهای قانونی و الزامی باید بخش کوچکی از دستورات زندگی را شامل شود.
برای این کار باید ایدههای سازنده و حرفهای جدی داشت. خیلی وقت است که کار تندروها تمام شده؛ فقط نمیخواهند که بفهمند. متاسفانه، کار چندانی هم برای فهماندن این حقیقت به آنها نمیتوان انجام داد.
21302
در نشست تخصصی «جامعه و آینده ایران» در وزارت ارتباطات، مرضیه ادهم با نگاهی انتقادی به سیاستگذاریهای رسانهای، از نحوه مواجهه حاکمیت با مسئله اینترنت انتقاد کرد.
رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران گفت: تعدادی از بلندگوهای اعلان عمومی در میادین اصلی شهر نصب شده و در حال توسعه است.
باستانی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم، با بیان اینکه بازار فیلترشکنها به واسطه سیاستهای فیلترینگ رشد کرده، تأکید کرد: نبود جایگزین مناسب و قابل اعتماد برای پیامرسانهای فیلتر شده، مردم را ناگزیر به استفاده از فیلترشکنهایی کرده که از کودک هشت ساله تا استاد دانشگاه به آن دسترسی دارند.
مهدی کوهیان، حقوقدان، با انتقاد از مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی، این نهاد را به عبور از وظیفه اصلی خود یعنی سیاستگذاری و ورود به جزئینگری اجرایی متهم کرد. او معتقد است شورا از جایگاه رفیع خود فاصله گرفته و در حد تصویب بخشنامه یک اداره تنزل یافته است.
Δ