نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
سم آلتمن میگوید که ابرهوش مصنوعی باعث میشود هر سال معادل 10 سال پیشرفتهای علمی و فناوری داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، بهتازگی مصاحبه کرده و از موضوعات مختلفی گفته است. او پیشبینی میکند فناوری ابرهوش مصنوعی یا Superintelligence باعث میشود هر سال به اندازه 10 سال از نظر علمی و فناوری پیشرفت کنیم.
سم آلتمن در مصاحبه با کانال یوتوبی The Free Press گفت دستیابی به ابرهوش مصنوعی میزان اکتشافات علمی و پیشرفتهای فناوری را دهبرابر افزایش میدهد؛ بهعبارتدیگر هر سال پیشرفتهایی خواهیم داشت که دستیابی به آنها درحالحاضر یک دهه طول میکشد.
سم آلتمن میگوید از نظر او ابرهوش مصنوعی سرعت اکتشافات علمی و پیشرفتهای فناوری را افزایش میدهد:«اگر سرعت پیشرفتهای علمی در سراسر جهان 3 برابر شود یا حتی 10 برابر و اکتشافات علمی و پیشرفتهای فناوری که قبلاً انتظار داشتیم 10 سال طول بکشند، در یک سال رخ بدهند و در سالهای بعد این روند تکرار شود، احساس میکنم به ابرهوش مصنوعی رسیدهایم.»
سم آلتمن میگوید ابرهوش مصنوعی نحوه عملکرد جامعه و اقتصاد را نیز متحول خواهد کرد اما به باور او این فناوری بنیادهای عمیق انسانی را تغییر نخواهد داد؛ آنچه ما به آن اهمیت میدهیم و آنچه ما را هدایت میکند. البته این فناوری «دنیایی را که در آن زندگی میکنیم، بسیار تغییر خواهد داد.»
البته نباید سوپراینتلیجنس را با هوش جامع مصنوعی یا AGI یکی بدانیم. اولی پیشرفتهتر از AGI خواهد بود و سیستم هوش مصنوعی قدرتمندی است که با حافظه نامحدود، قابلیتهای استدلال پیشرفته و سرعت بسیار بالا از انسانها پیشی خواهد گرفت. AGI در جایگاه پایینتری قرار دارد و حتی یکی از کارمندان OpenAI پیشازاین گفته بود مدل o1 به منزله AGI است.
OpenAI نیز چند روز قبل از مدل استدلالگر o3 بهعنوان جایگزین o1 رونمایی کرد اما چون هنوز تعریف کامل و ثابتی از AGI در دست نیست، نمیتوان با قطعیت گفت چه زمانی واقعاً به این فناوری دست مییابیم، شاید بهتر باشد AGI را طیفی در نظر بگیریم که مانند صعود به قله، با معرفی هر مدل قدرتمند به آن نزدیکتر میشویم.
۲۲۷۲۲۷
در نشست تخصصی «جامعه و آینده ایران» در وزارت ارتباطات، مرضیه ادهم با نگاهی انتقادی به سیاستگذاریهای رسانهای، از نحوه مواجهه حاکمیت با مسئله اینترنت انتقاد کرد.
رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران گفت: تعدادی از بلندگوهای اعلان عمومی در میادین اصلی شهر نصب شده و در حال توسعه است.
باستانی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم، با بیان اینکه بازار فیلترشکنها به واسطه سیاستهای فیلترینگ رشد کرده، تأکید کرد: نبود جایگزین مناسب و قابل اعتماد برای پیامرسانهای فیلتر شده، مردم را ناگزیر به استفاده از فیلترشکنهایی کرده که از کودک هشت ساله تا استاد دانشگاه به آن دسترسی دارند.
مهدی کوهیان، حقوقدان، با انتقاد از مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی، این نهاد را به عبور از وظیفه اصلی خود یعنی سیاستگذاری و ورود به جزئینگری اجرایی متهم کرد. او معتقد است شورا از جایگاه رفیع خود فاصله گرفته و در حد تصویب بخشنامه یک اداره تنزل یافته است.
Δ