نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
دانشمندان سیستم ناوبری مبتنی بر بینایی را برای پهپاد ها ایجاد کردهاند که از دادههای بصری ستارهها استفاده میکند. سیستم مذکور توسط مهندسان دانشگاه استرالیای جنوبی (UniSA) ساخته شده و یک جایگزین قابل اعتماد برای سیستمهای ناوبری شبانه مناطقی محسوب میشود که به GPS دسترسی ندارند.
به گزارش خبرآنلاین، این سیستم از الگوریتمی استفاده میکند که دادههای بصری ستارهها را با کمک سیستمهای پرواز خودکار استاندارد تجزیهوتحلیل میکند. دانشمندان آن را با یک پهپاد آزمایش کردهاند و میگویند در فاصله 4 کیلومتری توانسته موقعیت دقیق را به دست بیاورد. با توجه به سادگی و مقرونبهصرفهبودن سیستم مذکور، نتایج ارائه شده چشمگیری به حساب میآید.
به نقل از دیجیاتو، دانشمندان میگویند سیستم ناوبری سبک و مقرونبهصرفه آنها را میتوان به پهپادهای استاندارد اضافه کرد و یک نسخه پشتیبان قابلاعتماد و دقیق برای شما فراهم میشود.
«ساموئل تیگ»، محقق این پژوهش از دانگشاه UniSA میگوید: «برخلاف سیستمهای سنتی مبتنی بر ستاره که اغلب پیچیده، سنگین و پرهزینه هستند، سیستم ما سادهتر و سبکتر است و نیازی به سختافزار ندارد و برای پهپادهای کوچکتر مناسب است.»
در ناوبری آسمانی که از قدیم مورد استفاده قرار گرفته میشود، موقعیت دقیق یک مکان براساس موقعیت ستارهها تعیین میشود. در حالی که پیشرفت حوزه GPS میزان استفاده از این سیستم را کمتر کرده است، اما ناوبری آسمانی انعطافپذیری بیشتری را ارائه میکند.
به گفته محققان، یکی از مهمترین محدودیتهای این تکنیک به دقت مربوط میشود، زیرا خطاهایی که در سیستمهای پرواز خودکار کم هزینه وجود دارد میتواند منجر به کم دقتی در تعیین موقعیت شود. بااینحال دانشمندان UniSA روشی را به کار گرفتهاند باعث افزایش دقت ناوبری آسمانی میشود.
آنها میگویند برخلاف سیستمهای سنتی که شیوههای اندازهگیری مبتنی بر آسمان و اینرسی را از طریق فیلترهای پیچیدهای مانند «فیلترهای کالمن» (EKF) فراهم میکنند، این سیستم بهطور مستقل عمل میکند. محققان تاکید میکنند که با زمانبندی دقیق، این تکنیک به مرور قابل اعتمادتر خواهد شد و چالشهای اجرای آن برطرف میشود.
۵۸۵۸
در نشست تخصصی «جامعه و آینده ایران» در وزارت ارتباطات، مرضیه ادهم با نگاهی انتقادی به سیاستگذاریهای رسانهای، از نحوه مواجهه حاکمیت با مسئله اینترنت انتقاد کرد.
رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران گفت: تعدادی از بلندگوهای اعلان عمومی در میادین اصلی شهر نصب شده و در حال توسعه است.
باستانی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم، با بیان اینکه بازار فیلترشکنها به واسطه سیاستهای فیلترینگ رشد کرده، تأکید کرد: نبود جایگزین مناسب و قابل اعتماد برای پیامرسانهای فیلتر شده، مردم را ناگزیر به استفاده از فیلترشکنهایی کرده که از کودک هشت ساله تا استاد دانشگاه به آن دسترسی دارند.
مهدی کوهیان، حقوقدان، با انتقاد از مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی، این نهاد را به عبور از وظیفه اصلی خود یعنی سیاستگذاری و ورود به جزئینگری اجرایی متهم کرد. او معتقد است شورا از جایگاه رفیع خود فاصله گرفته و در حد تصویب بخشنامه یک اداره تنزل یافته است.
Δ