نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، براساس آمار فرمول جدید قیمت پایه گندله، که بر پایه ارزش گمرکی و بر اساس کارشناسی طراحی شده بود، اما با مخالفت تولیدکنندگان و همراهی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) متوقف شده این در حالی است که این فرمول میتوانست به مقابله با رانت و حذف قیمتسازی در […]
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، براساس آمار فرمول جدید قیمت پایه گندله، که بر پایه ارزش گمرکی و بر اساس کارشناسی طراحی شده بود، اما با مخالفت تولیدکنندگان و همراهی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) متوقف شده این در حالی است که این فرمول میتوانست به مقابله با رانت و حذف قیمتسازی در بازار کمک کند.
با این حال، نهتنها این فرمول اجرایی نشده، بلکه تولیدکنندگان نیز از عرضه این محصول در بورس کالا سر باز زدهاند و حدود یک ماه است که گندله، بهعنوان ماده اولیه حیاتی برای تولید آهن اسفنجی، در بورس کالا عرضه نشده است.
این وضعیت، شفافیت بازار را تحتالشعاع قرار داده و موجب سردرگمی فعالان زنجیره فولاد شده است. پرسش مهم این است که چرا هیچ نظارتی برای الزام به عرضه از سوی نهادهای مسئول اعمال نمیشود؟ در این میان، تولیدکنندگان آهن اسفنجی که به گندله بهعنوان ماده اولیه نیاز دارند، با بحران تأمین مواجه شدهاند.
در اول تیرماه، گندله با قیمت تنی ۷.۶ میلیون تومان در بورس کالا عرضه شد. این در حالی است که قیمت جهانی این محصول بین ۸۵ تا ۹۰ دلار اعلام شده که با در نظر گرفتن هزینه حمل حدود ۲۰ دلاری، قیمت نهایی آن بین ۶۵ تا ۷۰ دلار، معادل تنی ۴.۵ تا ۵.۵ میلیون تومان (با دلار ۷۰ تا ۸۵ هزار تومانی) میشود.
تفاوت فاحش قیمت گندله در بورس با نرخ جهانی و همچنین گزارشهایی مبنی بر فروش خارج از بورس با تخفیفهای تنی ۱.۲ میلیون تومانی، نگرانیها را درباره شکلگیری بازارهای موازی، رواج فساد و معاملات غیرشفاف افزایش داده است.
در شرایطی که کشور با کمبود سنگ آهن مواجه است و گندله بهعنوان محصولی یارانهای در زنجیره فولاد دارای اهمیت ویژه است، صادرات آن با قیمتهای پایینتر و عوارض کمتر، در حالی که تولیدکننده داخلی با کمبود مواجه است، جای پرسش دارد.
نکته مهم اینجاست جلسه اخیر وزیر صمت با فعالان اتاق وی خواستار حذف تعرفه محصولات خام و نیمه خام برای ارز آوری کشور شده و دلیل آن را کمبود تقاضا در بازار داخل اعلام کرده است این در حالیست که تولیدکنندگان گندله از عرضه در بورس کالا سرباز زدهاند. با این اقدامات این پرسش مطرح میشود که چرا نظارتی بر وضعیت معاملات زنجیره فولاد وجود ندارد؟
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، امروز (یکشنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۱۳ هزار و ۷۹۶ واحد افت کرد و به رقم دو میلیون و ۸۱۱ هزار و ۳۶۰ واحد رسید. در دومین روز هفته شاخص هموزن نیز ۵۸۹۰ واحد کاهش داشت و در عدد ۸۳۷ هزار و ۲۴۸ واحد ایستاد. امروز تعداد […]
به گزارش اقتصاد آنلاین، گروه مالی کیان در اولین مجمع عمومی خود، گزارش جامعی از عملکرد مالی تلفیقی و شرکت اصلی در سال ۱۴۰۳ ارائه کرد. این گزارش شامل جزئیات درآمدهای عملیاتی، سود خالص، داراییها، بدهیها، حقوق صاحبان سهام و نسبتهای مالی کلیدی است. عملکرد تلفیقی مالی گروه درآمدهای عملیاتی گروه مالی کیان در سال […]
به گزارش اقتصاد آنلاین، علی نوریان، مدیرعامل گروه مالی کیان، در نخستین مجمع عمومی این گروه با اشاره به وضعیت کنونی صنعت مدیریت دارایی و جایگاه کیان در این بازار، به تشریح ابعاد مختلف عملکرد، اهداف استراتژیک و مسیرهای آینده این مجموعه پرداخت. نوریان سخنان خود را با اشاره به رشد پرشتاب صنعت صندوقهای سرمایهگذاری […]
شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه با افت ۱۳هزار واحدی روبرو شد.
Δ