نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
به گزارش اقتصاد آنلاین، طبق آمار بورس کالا، صنعت سیمان در تیرماه سال جاری موفق به فروش ۴۰۹۸۰۸۸ تن سیمان از طریق این بستر معاملاتی شد. این رقم در مقایسه با تیرماه سال گذشته که معادل ۴۳۶۰۱۵۹ تن بوده، کاهش محدودی را نشان میدهد. با این حال، تفاوت حجمی بهدستآمده، که کمتر از ۷ درصد است، […]
به گزارش اقتصاد آنلاین، طبق آمار بورس کالا، صنعت سیمان در تیرماه سال جاری موفق به فروش ۴۰۹۸۰۸۸ تن سیمان از طریق این بستر معاملاتی شد. این رقم در مقایسه با تیرماه سال گذشته که معادل ۴۳۶۰۱۵۹ تن بوده، کاهش محدودی را نشان میدهد.
با این حال، تفاوت حجمی بهدستآمده، که کمتر از ۷ درصد است، بهخودیخود نمیتواند افت ۵ درصدی شاخص این صنعت در تیرماه ۱۴۰۴ را توجیه کند؛ بهویژه آنکه در تیرماه سال گذشته، شاخص گروه سیمانیها رشدی بیش از ۹ درصد را به ثبت رسانده بود.
این تناقض در عملکرد بازار سرمایه و بازار فیزیکی، توجه تحلیلگران را به سمت عواملی غیر از فروش واقعی جلب کرده است. به نظر میرسد که تغییرات قیمتی نمادهای سیمانی در بورس تهران بیش از آنکه متاثر از متغیرهای بنیادین باشد، ناشی از انتظارات روانی، جو عمومی بازار و تحولات کلان اقتصادی است.
سوال اصلی اینجاست که چرا با وجود فروش قابل قبول صنعت سیمان، عملکرد نمادهای این گروه در بورس ضعیفتر از انتظار بوده است؟ برخی کارشناسان معتقدند که رفتار هیجانی بازار سهام ناشی از جنگ ۱۲ روزه، باعث شده تا صنعت سیمان، با وجود موقعیت بنیادی مناسب، در حاشیه توجه باقی بماند. در عین حال، توجه به عملکرد شرکتهای بورسی سیمانی در گزارشهای ماهانه نشان میدهد که اغلب شرکتها توانستهاند با حفظ یا حتی افزایش نرخ فروش نسبت به سال گذشته، درآمد خود را تثبیت یا رشد دهند؛ موضوعی که میتواند در ماههای آینده به ترمیم تدریجی شاخص این صنعت منجر شود. البته لازم به ذکر است که اقبال به این صنعت از روزها پیش آغاز شده است اما همچنان عقب ماندگی آن محسوس است.
با توجه به فاصله نسبتا اندک حجم فروش تیرماه ۱۴۰۴ با مدت مشابه سال گذشته، این احتمال وجود دارد که بازار در ارزیابی تیرماه کمی بیش از حد محافظهکارانه عمل کرده باشد. کاهش ۵ درصدی شاخص صنعت در حالی رقم خورده که نه در قیمتهای فروش سیمان افت معناداری دیده میشود و نه در میزان عرضه، کاهش چشمگیری به چشم میخورد. در واقع، به نظر میرسد که اصلاح قیمتی اخیر بیشتر ناشی از جو کلی بازار و چرخش نقدینگی باشد، تا عوامل بنیادی.
از این منظر، میتوان انتظار داشت که در صورت بهبود شرایط بازار سرمایه، صنعت سیمان یکی از نخستین گروههایی باشد که مورد توجه مجدد سرمایهگذاران قرار خواهد گرفت. بهویژه اگر در نیمه دوم سال، پروژههای مسکن ملی و توسعه زیربناهای دولتی جان تازهای بگیرند، میتوان انتظار بازگشت رونق به بازار سیمان را داشت؛ رونقی که هم در فروش فیزیکی و هم در عملکرد قیمتی نمادهای بورسی این صنعت نمایان خواهد شد.
این نکته نیز قابل تامل است که صنعت سیمان در زمستان کمتر با مشکل قطعی گاز مواجه میشود و آن را میتواند از طریق سایر راهها، مدیریت کند.
به گزارش اقتصاد آنلاین، فرهاد زرگری، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی (وبانک)، در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت اظهار داشت: توسعه کشورهای پیشرفته، چه در مدلهای شرقی و چه در مدلهای غربی، بدون نقشآفرینی بنگاههای بزرگ اقتصادی محقق نشده است. هیچ کشوری را نمیتوان یافت که به توسعه دست یافته باشد، اما بنگاههای […]
به گزارش اقتصادآنلاین، پذیرهنویسی صکوک اجاره سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس (سهامی عام) به ارزش ۴۰ هزار میلیارد ریال در مرحله اول با موفقیت به پایان رسید. با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار، عرضه عمومی این اوراق در نمادهای صفارس ۸۰۴، صفارس ۸۴۰، صفارس ۰۸۴ و صفارس ۸۴ صورت پذیرفت که پذیرهنویسی کل اوراق، […]
معاون عملیات بازار فرابورس ایران ازآغاز بهکار تابلوی اوراق بدهی در بازار توافقی فرابورس خبر داد.
به گزارش اقتصاد آنلاین، در مجمع عمومی عادی سالانه وبانک، ابتدا به معرفی این شرکت پرداخته و زیرمجموعههای آن معرفی شد. گروه توسعه ملی (وبانک)، بهعنوان یکی از بزرگترین هلدینگهای چندرشتهای کشور، با بهرهگیری از دانش روز، امکانات موجود، سرمایههای انسانی و حمایت سهامداران، نقشی بیبدیل در توسعه اقتصادی ایران ایفا میکند. این گروه با […]
Δ