نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
اقتصادآنلاین- فرزاد حسنزاده؛ بازار سرمایه در تاریخ ۲۲ اردیبهشت، عملکردی کاملاً متفاوت نسبت به دو روز گذشته از خود به نمایش گذاشت. بازار در دو روز ابتدایی هفته عملکردی بهشدت منفی داشت؛ موضوعی که ناشی از سخنان «ویتکاف» در تاریخ ۸ می بود. او در آن سخنرانی اعلام کرد که ایران حق غنیسازی در برنامه […]
اقتصادآنلاین- فرزاد حسنزاده؛ بازار سرمایه در تاریخ ۲۲ اردیبهشت، عملکردی کاملاً متفاوت نسبت به دو روز گذشته از خود به نمایش گذاشت. بازار در دو روز ابتدایی هفته عملکردی بهشدت منفی داشت؛ موضوعی که ناشی از سخنان «ویتکاف» در تاریخ ۸ می بود. او در آن سخنرانی اعلام کرد که ایران حق غنیسازی در برنامه هستهای خود را ندارد؛ مسئلهای که از شکاف عمیق میان مواضع ایران و آمریکا حکایت داشت.
در پی سخنان جمعهشب ویتکاف، شاهد افت شدید شاخص کل بورس و خروج گسترده پول از بازار سرمایه در روزهای شنبه و یکشنبه بودیم.
حتی با وجود اینکه قرار بود روز یکشنبه دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم برگزار شود، اما باز هم بازار با صفهای فروش گسترده و خروج سنگین سرمایه همراه بود.
اما پس از پایان دور چهارم مذاکرات و اعلام تداوم آن از سوی دو طرف، روز ۲۲ اردیبهشت، بازار سرمایه واکنشی مثبت از خود نشان داد؛ شاخص کل بورس رشد چشمگیری داشت و سرمایهگذاران، ورود بیسابقهای از نظر نقدینگی به بازار رقم زدند.
با مرور عملکرد بازار سرمایه در یک ماه گذشته، میتوان دریافت که تنها عامل رشد آن، آغاز مذاکرات میان ایران و آمریکا بوده است. این موضوع سیگنالی مهم به همراه دارد: کاهش ریسکهای سیاسی، مهمترین محرک رشد شاخص کل بورس و رکوردشکنی آن در هفتههای اخیر بوده است.
نمودار زیر، میزان ورود و خروج پول به بازار سرمایه طی روزهای ۲۰ تا ۲۲ اردیبهشت را نشان میدهد.
همانطور که در نمودار مشخص است، بهدلیل افزایش تنشها میان ایران و آمریکا در پایان هفته گذشته و پیشبینی احتمال بنبست در دور چهارم مذاکرات، در دو روز ابتدایی هفته شاهد خروج گسترده پول از بازار سرمایه بودیم.
اما پس از انتشار اخبار مثبت درباره تداوم مذاکرات در روز یکشنبه، بازار سرمایه در تاریخ ۲۲ اردیبهشت واکنش مثبتی نشان داد و ورود نقدینگی قابلتوجهی به آن صورت گرفت.
همزمان با افت بازار در دو روز نخست هفته، شاهد ورود سرمایه به صندوقهای طلا نیز بودیم. نمودار زیر میزان ورود پول به این صندوقها را نشان میدهد.
با توجه به این تحولات، میتوان گفت که در صورت تحقق یک توافق هستهای با آمریکا، بازار سرمایه میتواند بهعنوان یکی از بهترین گزینههای سرمایهگذاری مطرح شود.
با این حال، همانطور که گفته شد، همه این چشماندازها وابسته به رسیدن به توافقی برد-برد با آمریکاست. بهتر است هرچه سریعتر پرونده هستهای کشور با یک توافق مناسب بسته شود، چرا که ادامه وضعیت فعلی و ماندن اقتصاد کشور در تله تحریم، آسیبهای جدی به توسعه اقتصادی وارد میکند. این شرایط موجب میشود بازار سرمایه نتواند رشدی پایدار و با ثبات را تجربه کند.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، براساس اعلام سازمان بورس و اوراق بهادار، مهلت شرکت در طرح همیار یا همان بیمه سهام اشخاص حقیقی به مدت پنج روز کاری دیگر یعنی تا روز چهارشنبه هشتم مردادماه، تمدید شد. طبق اعلام قبلی سازمان بورس و اوراق بهادار، عرضه اوراق اختیار فروش تبعی همیار از […]
مهلت شرکت در طرح «همیار» یا همان بیمه سهام با هدف حمایت از سهامداران تا ۸ مرداد تمدید شد.
اقتصاد آنلاین – رجا ابوطالبی: تازهترین صورتهای مالی منتشرشده بانک آینده در سامانه کدال نشاندهنده ادامه روند زیاندهی این بانک خصوصی است که حالا به یکی از بزرگترین چالشهای نظام بانکی ایران تبدیل شده است. بر اساس گزارش سهماهه نخست سال ۱۴۰۴، بانک آینده به ازای هر سهم ۱۰,۳۲۰ ریال زیان شناسایی کرده و ۳۷ […]
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از جماران، امروز چهارشنبه (۱ مرداد ۱۴۰۴)، ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزارتومانی با احتساب و اعمال تمام افزایش سرمایه های شرکت های بورسی در این سهام به ۶ میلیون۶۹۱ هزار و۸۲۴ تومان رسید. شاخص کل بازار بورس نیز با ۶۸۹۶ واحد کاهش در ارتفاع ۲.۸۳۷.۰۰۷ و شاخص هم وزن در ارتفاع […]
Δ