نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
اقتصادآنلاین- فرزاد حسنزاده؛ شاخصکل بورس در دو روز گذشته به دلیل تعویق مذاکرات ایران و آمریکا و همچنین اظهارات تهدیدآمیز ترامپ مبنی بر اینکه تمام خریدهای نفت یا محصولات پتروشیمی از ایران باید فوراً متوقف شود، دچار ریزش شد و این موضوع نقش مهمی در افت شدید بازار سرمایه در امروز و روز گذشته ایفا […]
اقتصادآنلاین- فرزاد حسنزاده؛ شاخصکل بورس در دو روز گذشته به دلیل تعویق مذاکرات ایران و آمریکا و همچنین اظهارات تهدیدآمیز ترامپ مبنی بر اینکه تمام خریدهای نفت یا محصولات پتروشیمی از ایران باید فوراً متوقف شود، دچار ریزش شد و این موضوع نقش مهمی در افت شدید بازار سرمایه در امروز و روز گذشته ایفا کرد.
تعویق دور چهارم مذاکرات، بار دیگر ثابت کرد که سایه ریسکهای سیاسی همچنان بر سر بازار سرمایه سنگینی میکند.
ریسکهای سیاسی در سال گذشته، اصلیترین عامل بازدهی پایین شاخصکل بورس در مقایسه با سایر بازارهای مالی بودند و همین ریسکها موجب افزایش انتظارات تورمی در جامعه شدند و شرایط را برای جهش قیمتی دلار و طلا فراهم کردند.
از تاریخ ۱۹ فروردین، که اخبار مذاکرات ایران و آمریکا رسانهای شد، شاخصکل بیش از ۱۵ درصد رشد را تجربه کرده بود. اما به محض لغو مذاکرات در دو روز اخیر شاخصکل بورس بیش از ۸۴ هزار واحد ریزش کرد. همچنین شاخص هموزن که بهتازگی در هفته گذشته از سقف تاریخی خود عبور کرده بود، در روز شنبه با افت ۱۰ هزار واحدی مواجه شد.
این میزان افتی که نماگرهای بازار سرمایه در روز گذشته تجربه کردند، از ابتدای سال جاری بیسابقه بوده است.
علاوه بر ریزش شدید تمامی نماگرهای بازار سرمایه، شاهد خروج گسترده پول از بازار نیز بودیم؛ این حجم از خروج سرمایه در شش ماه اخیر کاملاً بیسابقه بوده است.
همزمان با این خروج پول از بازار سرمایه، شاهد ورود سرمایه به صندوقهای طلا بودیم. از ۱۹ فروردین، همزمان با آغاز مذاکرات ایران و آمریکا، شاهد خروج سرمایه از صندوقهای طلا بودیم، اما در روز شنبه، میزان ورود پول به این صندوقها در ۱۷ روز گذشته بیسابقه بوده است.
نمودار پایین میزان ورود و خروج پول به بازار سرمایه و صندوقهای طلا در روز ۱۳ اردیبهشت را نشان میدهد.
همانطور که در نمودار بالا مشخص است، با تعویق مذاکرات میان ایران و آمریکا و اظهارات تهدیدآمیز ترامپ در روز پنجشنبه، بازارهای مالی در ایران در اولین روز هفته واکنشهای خاص خود را نشان دادند.
همزمان با ریزش شاخصکل بورس در دو روز اخیر، بهعنوان نماگر اصلی بازار سرمایه، قیمت دلار در بازار آزاد بیش از ۵.۳۱ درصد رشد کرد و به ۸۶ هزار و ۳۷۵ تومان رسید. طلای ۱۸ عیار نیز با رشدی بیش از ۶.۵ درصد، به مبلغ ۶ میلیون و ۸۳۲ هزار و ۵۰۰ تومانی رسید.
این جهش در قیمت دلار آزاد و طلا در روز گذشته بار دیگر نشان داد که ریسکهای سیاسی موجب افزایش انتظارات تورمی در بین مردم میشود و در چنین شرایطی، بازار پویا و مولدی مانند بازار سرمایه در مسیر نزولی قرار میگیرد، در حالی که در بازارهای موازی مانند دلار و طلا، شاهد افزایش قیمتها هستیم.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از جماران، امروز سه شنبه (۳۱ تیر ۱۴۰۴)، ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزارتومانی با احتساب و اعمال تمام افزایش سرمایه های شرکت های بورسی در این سهام به ۶ میلیون۶۷۸ هزار و ۹۸ تومان رسید. شاخص کل بازار بورس نیز با ۱۴۶۲۵ واحد افزایش در ارتفاع ۲.۸۳۸.۹۰۲ و شاخص هم […]
اقتصاد آنلاین- رجا ابوطالبی: بررسی دادههای تولیدی صنعت خودرو طی یک سال گذشته نشان میدهد خردادماه ۱۴۰۴ به یکی از کمسابقهترین دورههای افت تولید در سالهای اخیر تبدیل شده است. میزان تولید خودرو در خردادماه امسال تنها ۵۸٬۷۹۳ دستگاه بوده است؛ رقمی که نهتنها ۴۰ درصد کمتر از اردیبهشت بوده بلکه ۴۵ درصد پایینتر از خردادماه […]
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، سید جواد جهرمی روز سه شنبه در مجمع عمومی سالانه بورس کالای ایران رشد قابل توجه سهم بازار مالی و مشتقه از ارزش کل معاملات بورس کالا را مهمترین دستاورد سال ۱۴۰۳ دانست و گفت: افزایش سهم بازار اوراق بهادار مبتنی بر کالا، نشانه روشنی از قرار […]
تعداد نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه ایران، در پایان فصل بهار ۱۴۰۴ به ۱۲۳۵ نهاد رسید.
Δ