نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
به گزارش اقتصاد انلاین به نقل از فارس؛ بازار سرمایه طی ماههای گذشته و مخصوصاً در سال جاری، بعد از ۵ سال گارد صعودیِ امیدوارکنندهای را به خود گرفت؛ گاردی که سبب خلق بازدهی ۶۰ درصدی، از ابتدای آبان سال گذشته تا به امروز شده است. اما نکته نگرانکننده به شایعاتی مرتبط میشود که بازاری […]
به گزارش اقتصاد انلاین به نقل از فارس؛ بازار سرمایه طی ماههای گذشته و مخصوصاً در سال جاری، بعد از ۵ سال گارد صعودیِ امیدوارکنندهای را به خود گرفت؛ گاردی که سبب خلق بازدهی ۶۰ درصدی، از ابتدای آبان سال گذشته تا به امروز شده است.
اما نکته نگرانکننده به شایعاتی مرتبط میشود که بازاری بهمثابه سال ۱۳۹۹ را برای سهامداران تکرار میکند.
بررسیها نشان میدهد در آن سالها، شاخص کل بیش از ۵۸۰ درصد رشد را تجربه کرده بود؛ یعنی از ۳۰۰ هزار واحد در آذر ۱۳۹۸، به ۲ میلیون واحد در مرداد ۱۳۹۹ رسید.
ثانیا موج صعودی قبلی آن تنها ۱ سال پیش از سال ۱۳۹۸ بود؛ بهطوری که شاخص کل از خرداد ۱۳۹۷ و در عرض ۳۱۷ روز، قریب به ۲۴۲ درصد رشد کرد و در فاصله زمانی تنها ۱۰۰ روزه به استراحت پرداخت.
ثالثا پی برای (p/e) بازار به حوالی ۴۰ در مرداد ۱۳۹۹ رسیده بود. این عدد در آغاز موج صعودی بازار عدد ۶ را نشان میداد و رفتهرفته به محدوده حباب، یعنی با آغاز سال ۱۳۹۹ نزدیک شده بود.
شرایط کنونی بازار، اما کاملاً متفاوت با سال ۱۳۹۹ است؛ هم رشد ۶۰ درصدی جای رشد ۵۸۰ درصدی را گرفته است، هم موج صعودی قبلی بازار با ۱۰۶ درصد بازدهی به اردیبهشت ۱۴۰۲ برمیگردد و هم پی بهای کنونی بازار همان حوالی عدد ۶ میچرخد.
چیزی که بازار ۱۴۰۴ را با سال ۱۳۹۹ متمایز میکند نه موارد بالا بلکه ریسکهای سیستماتیک حاکم بر بازار سهام است.
مدل ریسک حاکم بهگونهای است که یک روی آن رشد بازار را تضمین میکند و روی دیگر آن پای سقوط آن را امضا خواهد زد.
به همین دلیل سازمان بورس همچنان تغییر دامنه نوسان را به تعویق انداخت و ریسکهای موجود را دلیلی بر این تصمیم دانست.
حتی کاهش ضریب اعتباری سهام و صندوقها نیز در دستور کار قرار گرفت تا فضای مهآلود بورس که متأثر از اخبار ایجاد شده است، به حاشیه رانده شود.
به نظر میرسد که سیگنال سازمان بورس به سهامداران این باشد: در شرایط مردد فعلی و تا زمانی که جهتگیری مسائل سیاسی و اخبار مشخص نیست، نباید نقدینگی پرحجم وارد بازار کرد؛ چه در خصوص سهام و چه در خصوص صندوقهای طلا!
کمااینکه این اتفاق نیز در حال رقمخوردن هست؛ چرا که خروج پول از صندوقهای درآمد ثابت و طلا بود که سبب رشد ارزش معاملات و شاخص کل شد و هیچ پول درشتی تا به امروز وارد بازار نشده است.
حمید گنجخانی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: سازمان بورس در اکثر مواقع و مخصوصاً در زمان ریزش بازار کاملاً منفعل عمل کرده و هیچگونه اقدامی در راستای حمایت از بازار سهام انجام نمیدهد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بی اقدامی در سازمان بورس منجر به افتوخیز شدید بورس شده است.
وی افزود: در شرایط فعلی که بورس میتواند بهعنوان یک منبع مهم در تأمین سرمایه شرکتهای تولیدی از طریق سرمایههای خرد عمل کند، بیتفاوتی موجود در سازمان بورس لطمه شدیدی به اعتماد سرمایهگذاران زده است.
گنجخانی تأکید کرد: بازهم باید شاهد جلساتی به اسم حمایت از بازار باشیم که هیچ نتیجهای را برای سهامداران به همراه نخواهد داشت.
با دنبالکردن صفحه اقتصادی خبرگزاری فارس در جریان آخرین تحولات اقتصادی ایران و جهان قرار بگیرید.
به گزارش اقتصاد آنلاین، در دورانی که نظام مالی جهانی روزبهروز به همپیوستهتر، پیچیدهتر و پرتلاطمتر میشود، دیگر نمیتوان بازارهای مالی را با ابزارهای سنتی و مفروضات سادهانگارانه تحلیل کرد. در چنین بستر پویایی، یکی از نوظهورترین و در عین حال تاثیرگذارترین شاخههای میانرشتهای که طی دهههای اخیر توانسته توجه تحلیلگران، اقتصاددانان و سرمایهگذاران را […]
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از جماران، امروز دوشنبه (۳۰ تیر ۱۴۰۴)، ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزارتومانی با احتساب و اعمال تمام افزایش سرمایه های شرکت های بورسی در این سهام به ۶ میلیون۶۶۱ هزار و ۳۹۰ تومان رسید. شاخص کل بازار بورس نیز با ۱۴۶۲۵ واحد افزایش در ارتفاع ۲.۸۳۸.۹۰۲ و شاخص هم وزن […]
به گزارش اقتصاد آنلاین، فرهاد زرگری، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی (وبانک)، در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت اظهار داشت: توسعه کشورهای پیشرفته، چه در مدلهای شرقی و چه در مدلهای غربی، بدون نقشآفرینی بنگاههای بزرگ اقتصادی محقق نشده است. هیچ کشوری را نمیتوان یافت که به توسعه دست یافته باشد، اما بنگاههای […]
به گزارش اقتصادآنلاین، پذیرهنویسی صکوک اجاره سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس (سهامی عام) به ارزش ۴۰ هزار میلیارد ریال در مرحله اول با موفقیت به پایان رسید. با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار، عرضه عمومی این اوراق در نمادهای صفارس ۸۰۴، صفارس ۸۴۰، صفارس ۰۸۴ و صفارس ۸۴ صورت پذیرفت که پذیرهنویسی کل اوراق، […]
Δ