نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
به گزارش اقتصاد آنلاین، حسین مرید، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین به بررسی تأثیر استیضاح دکتر همتی، وزیر اقتصاد، بر بازار سرمایه پرداخت و عملکرد وی را در مدت تصدی این وزارتخانه ارزیابی کرد. واکنش بازار سرمایه به استیضاح وزیر اقتصاد مرید در ابتدای این گفتوگو اظهار داشت: جلسه استیضاح وزیر […]
به گزارش اقتصاد آنلاین، حسین مرید، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین به بررسی تأثیر استیضاح دکتر همتی، وزیر اقتصاد، بر بازار سرمایه پرداخت و عملکرد وی را در مدت تصدی این وزارتخانه ارزیابی کرد.
مرید در ابتدای این گفتوگو اظهار داشت: جلسه استیضاح وزیر اقتصاد را بهطور کامل دنبال کردیم. متأسفانه، نمایندگانی که موافق استیضاح بودند، تمامی مشکلات اقتصادی کشور، از جمله افزایش نرخ دلار و تورم، را به عملکرد ششماهه یک وزیر نسبت دادند. به نظر میرسد این استیضاح بیش از آنکه بر مبنای منطق باشد، نوعی مقابله سیاسی یا تلافیجویی بود.
وی افزود: در نهایت، استیضاح با ۱۸۰ رأی موافق به تصویب رسید. آقای همتی از جمله افرادی بود که از بازار سرمایه حمایت میکرد و در بزنگاههای حساس با اظهارنظرهای خود مانع از ریزش شدید بورس میشد. در زمان دفاع وی در مجلس، شاهد واکنش مثبت بازار و افزایش حجم خریدها بودیم، که نشاندهنده درک هوشمندانه بازار سرمایه از تحولات پیرامونی است. الان هم امیدوار هستم ماه عسل کلیت رفتار بازار فردا منطقی باشد و امیدوار هستیم که وزیر بعدی بهتر از آقای همتی بورس را حمایت کنند.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه، عملکرد همتی در پنج ماه گذشته را اینگونه ارزیابی کرد: در این مدت، شاخص کل بورس از محدوده ۲ میلیون واحد به ۳ میلیون واحد رسید. اما مشکلات ساختاری همچنان باقی ماند. انتظار میرفت وزیر اقتصاد در زمینه کاهش نرخ بهره و کنترل بازار ارز اقداماتی انجام دهد، اما این اتفاق نیفتاد. در سطح گفتاری، حمایت از بازار سرمایه صورت گرفت، اما در حوزه عملی، تغییری در سیاستهای وزارت اقتصاد مشاهده نشد.
وی ادامه داد: سپردههای بانکی همچنان ۳۰ درصد تمدید شدند و سیاستهای اقتصادی در وضعیت یک بام و دو هوا باقی ماند. از نظر بنیادی، تغییر خاصی در مؤلفههای کلان اقتصادی مشاهده نشد و الان بازار سرمایه هم به شدت نسبت به بازارهای موازی به شدت جاماندگی دارد؛ و آقای همتی بهتر از وزیر قبلی از بازار سرمایه حمایت کردند.
مرید در پاسخ به اظهارات برخی مقامات که رشد ۴۰ درصدی بورس را در دوره همتی مطرح کرده بودند، گفت: بله، از نظر عددی شاخص کل رشد داشته است، اما این رشد باید در کنار افزایش نرخ دلار بررسی شود. در حال حاضر، ارزش دلاری بازار سرمایه حدود ۱۰۳ میلیارد دلار است که عدد بسیار پایینی محسوب میشود. اگر رشد بورس متناسب با ثبات نرخ ارز اتفاق میافتاد، میتوانستیم از عملکرد مثبت سخن بگوییم. اما وقتی شاخص کل ۳۵ درصد رشد میکند، درحالیکه نرخ دلار ۶۵ درصد افزایش مییابد، نشاندهنده عقبماندگی بازار سرمایه است. بازار سرمایه با دلار ۶۰ هزار تومانی هم جامانده بود چه برسد با دلار ۹۰ تومنی.
وی افزود: ما همچنان شاهد توزیع گسترده رانت در اقتصاد کشور هستیم و وقتی که سامانه ارز توافقی را فعال کردیم که صنایع صادرات محور بورس رشد کنند باز دیدیم که دلار بازار آزاد هزار تومان بالا میرفت و دلار توافقی ۱۰۰ تومان افزایش مییافت.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار داشت: «در دولت قبلی، بازار سرمایه با کوچکترین اتفاق، اصلاح ۲۰ تا ۳۰ درصدی را تجربه میکرد و فشار فروش به حدی بالا بود که امکان جمعآوری صفهای فروش وجود نداشت. در دوره همتی، هر زمان که وی در مقام حمایت از بازار برآمد، تأثیرات مثبتی بر روند معاملات مشاهده شد. اگر بخواهیم انصاف را رعایت کنیم همتی نسبت به وزیر قبلی حمایت بیشتر و بهتری از بازار سرمایه میکرد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، براساس آمار فرمول جدید قیمت پایه گندله، که بر پایه ارزش گمرکی و بر اساس کارشناسی طراحی شده بود، اما با مخالفت تولیدکنندگان و همراهی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) متوقف شده این در حالی است که این فرمول میتوانست به مقابله با رانت و حذف قیمتسازی در […]
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، امروز (یکشنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۱۳ هزار و ۷۹۶ واحد افت کرد و به رقم دو میلیون و ۸۱۱ هزار و ۳۶۰ واحد رسید. در دومین روز هفته شاخص هموزن نیز ۵۸۹۰ واحد کاهش داشت و در عدد ۸۳۷ هزار و ۲۴۸ واحد ایستاد. امروز تعداد […]
به گزارش اقتصاد آنلاین، گروه مالی کیان در اولین مجمع عمومی خود، گزارش جامعی از عملکرد مالی تلفیقی و شرکت اصلی در سال ۱۴۰۳ ارائه کرد. این گزارش شامل جزئیات درآمدهای عملیاتی، سود خالص، داراییها، بدهیها، حقوق صاحبان سهام و نسبتهای مالی کلیدی است. عملکرد تلفیقی مالی گروه درآمدهای عملیاتی گروه مالی کیان در سال […]
به گزارش اقتصاد آنلاین، علی نوریان، مدیرعامل گروه مالی کیان، در نخستین مجمع عمومی این گروه با اشاره به وضعیت کنونی صنعت مدیریت دارایی و جایگاه کیان در این بازار، به تشریح ابعاد مختلف عملکرد، اهداف استراتژیک و مسیرهای آینده این مجموعه پرداخت. نوریان سخنان خود را با اشاره به رشد پرشتاب صنعت صندوقهای سرمایهگذاری […]
Δ