نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
به گزارش اقتصادآنلاین، محمد غفوری، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادآنلاین به بررسی تأثیر سیاست پیشفروش سکه توسط بانک مرکزی بر عملکرد بازار سرمایه پرداخت و گفت: اجرای این سیاست موجب خروج حجم بالایی از نقدینگی از بازار سرمایه شده و نشاندهنده تلاش دولت برای جذب نقدینگی از تمامی بازارهاست. رشد نرخ بهره […]
به گزارش اقتصادآنلاین، محمد غفوری، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادآنلاین به بررسی تأثیر سیاست پیشفروش سکه توسط بانک مرکزی بر عملکرد بازار سرمایه پرداخت و گفت: اجرای این سیاست موجب خروج حجم بالایی از نقدینگی از بازار سرمایه شده و نشاندهنده تلاش دولت برای جذب نقدینگی از تمامی بازارهاست.
وی در ادامه به افزایش نرخ بهره اوراق خزانه اسلامی (اخزا) اشاره کرد و گفت: در حال حاضر نرخ بهره این اوراق به ۳۴ درصد رسیده که نشان از سیاستهای انقباضی دولت دارد. این موضوع نیز تأثیر منفی بر بازار سرمایه گذاشته است.
غفوری با اشاره به تاثیر افزایش نرخ دلار در بازار آزاد بر بازار سرمایه ادامه داد: کاهش فروش نفت و محدودیتهای ورود ارز به کشور نیز بر افزایش نرخ ارز دامن زده است.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تکرار سیاستهای اقتصادی ناموفق گذشته، اظهار داشت: اجرای اینگونه سیاستها در بلندمدت نهتنها مشکلات اقتصادی را حل نمیکند، بلکه میتواند منجر به بحرانهای عمیقتری نیز شود.
وی تنها راه رشد اقتصادی پایدار را حمایت از تولید دانست و تصریح کرد: تا زمانی که وضعیت صنعت و تولید در کشور نامطلوب باشد، اجرای چنین سیاستهایی فقط در کوتاهمدت اثرگذار خواهد بود و در بلندمدت به مشکلات بیشتری منجر میشود.
غفوری در خصوص افزایش شکاف بین نرخ دلار توافقی و دلار بازار آزاد اظهار داشت: پس از ایجاد سامانه ارز مبادلاتی در آذرماه سال جاری، این فاصله کاهش یافت، اما اخیراً دوباره اختلاف زیادی بین این دو نرخ ایجاد شده است.
وی افزود: افزایش نرخ دلار توافقی باعث فشار بر سیاستگذاران اقتصادی شده و ممکن است تصمیماتی برای کنترل آن اتخاذ شود که به بازار سرمایه سیگنال منفی میدهد. برای تقویت بازار سرمایه، لازم است فاصله بین دلار توافقی و بازار آزاد در محدوده ۱۵ تا ۲۰ درصد حفظ شود تا جریان نقدینگی به سمت بخش مولد اقتصاد هدایت شود.
این کارشناس بازار سرمایه درباره روند بازار در اسفندماه گفت: بازار سرمایه در این ماه کاملاً نوسانی خواهد بود، زیرا رویداد خاصی که بتواند مسیر مشخصی برای بازار ترسیم کند، رخ نداده است.
وی با اشاره به وجود برخی ریسکهای سیاسی، اصلاحات اخیر بازار را فرصتی مناسب برای سرمایهگذاران دانست و پیشنهاد کرد: سرمایهگذارانی که دانش کافی در این حوزه دارند، میتوانند مستقیماً وارد بازار شوند و سایرین نیز میتوانند از ابزارهای سرمایهگذاری غیرمستقیم که در سالهای اخیر توسعه یافتهاند، استفاده کنند.
محمد غفوری در پایان، اعتمادسازی را مهمترین عامل جذب سرمایه به بازار دانست و تأکید کرد: شفافیت در بازار سرمایه و تغییرات جدی در سیاستهای اقتصادی، بهویژه حمایت از تولید، از جمله اقداماتی هستند که میتوانند جایگاه واقعی بازار سرمایه را در اقتصاد کشور تثبیت کنند.
به گزارش اقتصاد آنلاین، بر اساس نمودار ارزش دلاری بازار، بازار سرمایه طی ماههای گذشته در محدودهای پایینتر از میانگین خود نوسان کرده است. هر بار که بازار به زیر این سطح نزول کرده، پس از یک دوره اصلاح، بهتدریج گارد صعودی به خود گرفته و تمایل داشته که به بالای این سطح بازگردد. نکته […]
به گزارش اقتصاد آنلاین و به نقل از روابط عمومی شرکت اطلاعرسانی و آموزش بورس، این تفاهمنامه با حضور حامد جعفری، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و حسن محمدی، مدیرعامل شرکت اطلاعرسانی و آموزش بورس با حضور چند تن از مدیران مجموعه های یاد شده شنبه 28 تیرماه در محل این بنیاد به امضا رسید. حامد […]
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران که پس از دو هفته کاهش، از ابتدای هفته قبل روند صعودی به خود امروز نیز ۲۲ هزار و ۸۰۲ واحد رشد کرد و به رقم دو میلیون و ۸۲۴ هزار و ۳۱۷ واحد رسید. در دومین روز هفته شاخص هموزن نیز ۱۹۹۶ […]
به گزارش اقتصادآنلاین، گزارش مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار حاکی از آن است که، ۸۳.۲۶ درصد از ارزش بازار سهام در بورس تهران و فرابورس، در خرداد امسال، در اختیار ۱۰ صنعت بزرگ بازار بوده است. دادههای آماری مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، […]
Δ