نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، بهرنگ شادرو، کارشناس بازار سرمایه از دلایل عدم رشد مناسب بازار در چند سال گذشـته سخن به میان آورد و گفت: سرکوب بازار در دولت قبل اولین موردی است کـه بخش عمده آن منشعب از نگرانی کسانی بود که رشـد بازار سـرمایه را عامل تورم میدانسـتند، اما گذر زمان این […]
به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، بهرنگ شادرو، کارشناس بازار سرمایه از دلایل عدم رشد مناسب بازار در چند سال گذشـته سخن به میان آورد و گفت: سرکوب بازار در دولت قبل اولین موردی است کـه بخش عمده آن منشعب از نگرانی کسانی بود که رشـد بازار سـرمایه را عامل تورم میدانسـتند، اما گذر زمان این مسئله را نشان داد که این ادعا غلط بوده و اثبات آن را نیز میتوان در تغییر قیمـت سکه از ۱۰ میلیون سال ۱۳۹۹ به قریب به ۶۰ میلیون تومان در حال حاضر دید. این اتفاق در صورتی رخ داده است کـه ارزش ۴۰۰ میلیارد دلاری بازار سرمایه در روندی ۵ ساله، نـه تنها رشدی نداشـته بلکه به ۱۲۰ میلیارد دلار رسیده که این رقم با ارزش بازار در فروردین ۱۳۹۰ برابری میکند.
وی ادامه داد: باید به این امر توجه کرد که از سال ۱۳۹۰ تا به امروز بسیاری از شرکتهای جدید وارد بازار شـدند که عددی حدود ۳۰ میلیارد دلار را به بازار اضافه کردند. از سوی دیگر تحلیل صرف شاخص کار درستی نیست چرا که سودهای رسوب شده زیادی وجود دارد که قابل اطمینان نیست. ضمن اینکه افزایش سرمایهها در شاخص لحاظ نمیشوند به طوری که اگر الان ارزش تمامی سهام صفر شود، شاخص حدودا ۵۰۰ هزار واحد خواهد شد.
وی در ادامه تاکید کرد: دومین دلیلی که میتوان به آن اشاره کرد این است که عمـده بازار در حال حاضـر در دسـت دولت اسـت و دولت نیـز بـه بازیگری میپردازد. حتی بسیاری از صندوقها و شرکتهای بزرگ بورسی همگی دولتی هسـتند و مشـخصاً میتوان ایـن نتیجه را گرفت کـه عدم واگذاری بخش دولتی بـه بخش خصوصی یکی از مهمترین عوامل سفته بازی است.
این کارشناس بازار معضل سوم را نیز دولتی خواند و گفت: مسـئله بعدی که میتوان به آن اشاره کرد نیز از طریق دولـت اعمـال شـده و همان دستدرازی دولت در جیب شرکتها است. دولت از مسیرهای گوناگون مانند نرخ بهره و مصوبات خلقالساعه، سرمایه را از بازار خارج میکند. واضحا این برداشت سرمایه از بازار نه تنها به بازار و سهامداران حقیقی، بلکه در اصل بـه خود دولت لطمه وارد میکند و با تحمیل کردن انواع مشکلات به بدنه بازار، عملا در حال ورشکسـته کردن شـرکتهای خود است.
به گفته شـادرو، موارد دیگر هم در امتداد قیمتگذاری دسـتوری است. به عنوان مثال در مورد صنعت خودروسازی این گروه را در آستانه ورشستگی کامل قرار داده و سهامداران آن را نقره داغ کرده است. همچنین عدم پیشبینی پذیری اقتصاد و بالا بودن نرخ بهره از عوامل دیگر نابودی بازار است.
او اضافه کرد: به نظر میرسد کـه p/e بازار به بهترین نقطه تاریخ خود رسیده و ارزشمندی بازار از همیشـه بالاتر اسـت و بیشترین ظرفیت برای رشد، هم اکنون در بازار سرمایه وجود دارد. نزدیک بـه ۷۰۰ همت سرمایه در کشور وجود داشـت که در لاتاری ایرانخودرو جمع شد و این امر بیانگر آن است که با اعتمادسازی میتوان این حجم از نقدینگی را به سمت بازار هدایت کرد. اقدامی که بازهم کلید آن در دست دولت است؛ به عبارت دیگر عزت و ذلت بورس در دستان دولتمردان است.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، صندوق توسعه بازار از 7 تیر ماه به این سو در مجموع 42 همت خرید حمایتی انجام داده؛ که میزان خرید خرد از بازار حدود 40 همت و خرید بلوک از اهرمیها در حدود 2 همت بوده است.از تاریخ مذکور ، معادل 35.2 همت منابع جذب صندوق […]
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از بورس انرژی ایران، محمد نظیفی مدیرعامل بورس انرژی ایران میزبان جمعی از مدیران شرکت ملی گاز ایران بود. این نشست با هدف حضور پررنگتر شرکت ملی گاز در بازار سرمایه و توسعههای همکاریهای دوجانبه با بورس انرژی تشکیل شد. افزایش عرضه محصولات شرکت ملی گاز ایران در بازار […]
از تاریخ ۷ تیر ماه به این سو، معادل ۳۵.۲ همت منابع جذب صندوق توسعه بازار شد که حدود ۵ همت آن از محل انتشار اوراق تبعی بوده است.
مجید شجاعی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگویی با اقتصاد آنلاین در ابتدا به سازوکارهای صندوقهای اهرمی پرداخت و گفت: صندوقهای اهرمی از دو نوع سرمایهگذار تشکیل شدهاند؛ سرمایهگذاران واحدهای عادی و سرمایهگذاران واحدهای ممتاز. پول این دو نوع سرمایهگذار در یک صندوق قرار میگیرد و یک پورتفوی تشکیل میشود. واحدهای عادی، بازدهی تضمینشدهای بین ۳۰ […]
Δ