نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
اقتصاد آنلاین – رجا ابوطالبی: ۲۳ مهر امسال بود که سازمان بورس درصدد افزایش نقدینگی در بازار برآمد. بر این اساس سازمان بورس سقف سرمایهگذاری صندوقهای با درآمد ثابت در سهام را از حداکثر ۱۰ درصد از کل داراییهای صندوق به حداکثر ۱۵ درصد از داراییهای صندوق افزایش داد. از سوی دیگر علیرغم اینکه حدنصاب […]
اقتصاد آنلاین – رجا ابوطالبی: ۲۳ مهر امسال بود که سازمان بورس درصدد افزایش نقدینگی در بازار برآمد. بر این اساس سازمان بورس سقف سرمایهگذاری صندوقهای با درآمد ثابت در سهام را از حداکثر ۱۰ درصد از کل داراییهای صندوق به حداکثر ۱۵ درصد از داراییهای صندوق افزایش داد.
از سوی دیگر علیرغم اینکه حدنصاب خرید سهام توسط صندوقهای درآمد ثابت افزایش یافته بود، اما به واسطه ماهیت کم ریسک بودن، این صندوقها وزن سهام خود را افزایش ندادند و عملا مسیر فکری سازمان بورس با شکست مواجه شد.
در همین خصوص، بسته حمایتی سازمان از بازار به روز و اعلام شد به طوری که «نهادهای مالی دارای صندوقهای درآمد ثابت، نسبت به افزایش سهم سهام در پرتفوی خود بر اساس رویههای تعریفشده اقدام کنند. در این خصوص، با توجه به لزوم کاهش وزن سپردههای بانکی، منابع آزاد شده نیز زمینهی حمایت از سهام ارزنده را فراهم میکند.» الزامی که میتواند اثرات مختلفی روی بازار سهام به جای بگذارد.
اولا ۵ درصد صندوقهای درآمد ثابت عددی بالای ۴۰ همت را میسازد. برای بیان بزرگی این عدد، آن را با سرمایه حمایتی صندوق تثبیت مقایسه میکنیم.
صندوق تثبیت که یکی از وظایف آن «جلوگیری از ایجاد و تداوم ترس فراگیر در زمان وقوع بحرانهای مالی» است، در بحرانیترین ۶ ماهه تاریخ بعد از انقلاب کشور، تنها ۱۲ همت منابع جهت حمایت از بازار تزریق کرد. این بدان معنا است که الزام به خرید سهام توسط صندوقهای درآمد ثابت، میتواند به اندازه ۴ صندوق تثبیت قدرتمند ظاهر شود.
بسته حمایتی سازمان در کنار کاهش انتظارات تنشها در منطقه سبب شد که بیش از هزار و صد میلیارد تومان خروج پول از صندوقهای درآمد ثابت را تنها در عرض یک روز شاهد باشیم. عواملی که باعث شدند صفهای فروش چهارشنبه، به صفهای خرید تبدیل شده و بیش از ۵۰۰ نماد در محدوده مثبت به کار خود پایان دادند.
از سوی دیگر صندوقهای طلا که رشدهای عجیبی را در چند روز اخیر تجربه کردند، به منطقه اشباع خرید نزدیک شدند و کاهش تنشها نیز خروج شدید سرمایه از این صندوقها را تشدید کرد. واضحا بخشی از این منابع راهی صندوقهای درآمد ثابت شدند که اگر این هدایت نقدینگی در واپسین دقایق روز کاری شنبه اتفاق نمیافتاد، خروج پول حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت رکورد تاریخی ۱٬۹۸۶ میلیارد تومان را ثبت میکرد.
البته فضای حاکم به بازار سرمایه همچنان مهآلود است و برخی از فعالان بورس این مثبتها را فرصتی برای نوسانگیری یا خروج تلقی میکنند، اما به هر حال اعمال سیاستهای حمایتی میتواند اعتماد رفته را به مرور زمان برگرداند.
به گزارش اقتصاد آنلاین، در دورانی که نظام مالی جهانی روزبهروز به همپیوستهتر، پیچیدهتر و پرتلاطمتر میشود، دیگر نمیتوان بازارهای مالی را با ابزارهای سنتی و مفروضات سادهانگارانه تحلیل کرد. در چنین بستر پویایی، یکی از نوظهورترین و در عین حال تاثیرگذارترین شاخههای میانرشتهای که طی دهههای اخیر توانسته توجه تحلیلگران، اقتصاددانان و سرمایهگذاران را […]
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از جماران، امروز دوشنبه (۳۰ تیر ۱۴۰۴)، ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزارتومانی با احتساب و اعمال تمام افزایش سرمایه های شرکت های بورسی در این سهام به ۶ میلیون۶۶۱ هزار و ۳۹۰ تومان رسید. شاخص کل بازار بورس نیز با ۱۴۶۲۵ واحد افزایش در ارتفاع ۲.۸۳۸.۹۰۲ و شاخص هم وزن […]
به گزارش اقتصاد آنلاین، فرهاد زرگری، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی (وبانک)، در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت اظهار داشت: توسعه کشورهای پیشرفته، چه در مدلهای شرقی و چه در مدلهای غربی، بدون نقشآفرینی بنگاههای بزرگ اقتصادی محقق نشده است. هیچ کشوری را نمیتوان یافت که به توسعه دست یافته باشد، اما بنگاههای […]
به گزارش اقتصادآنلاین، پذیرهنویسی صکوک اجاره سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس (سهامی عام) به ارزش ۴۰ هزار میلیارد ریال در مرحله اول با موفقیت به پایان رسید. با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار، عرضه عمومی این اوراق در نمادهای صفارس ۸۰۴، صفارس ۸۴۰، صفارس ۰۸۴ و صفارس ۸۴ صورت پذیرفت که پذیرهنویسی کل اوراق، […]
Δ