نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به کاهش رتبه علمی ایران گفت: کشورهای دنیا مترصد هستند که اساتید و پژوهشگران ما را جذب کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، دومین اجلاس وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی در چارچوب سکوی گفتگوی oic-15 از صبح امروز برگزار شد.
حسین سیمایی صراف وزیر علومتحقیقات و فناوری در این نشست گفت: در این دوره یکی از ماموریت اصلی ما تقویت دیپلماسی علمی است، دانشگاههای ما در این زمینه فعال شدهاند. از رایزنهای علمی در کشورهای خارجی درخواست کردهایم در این زمینه فعالتر شوند همچنین از حضور نخبگان ایرانی خارجکشور در دانشگاههای داخل کشور به منظور تبادل تجربه استقبال میکنیم.
وی ادامه داد: کمسیون نمایندگیما در پاریس در رویداد یونسکو شرکت میکند و نقطه نظرات جمهوری اسلامی را به مجامع بینالمللی ارائه میدهد همچنین سند در حوزه اخلاق و هوش مصنوعی در یونسکو در حال تدوین است و ایده جمهوری اسلامی را در این زمینه انتقال دادهایم و پذیرفته شده است.
وی ادامه داد: سفر مهمی همچنین به عراق داشتیم با روسای دانشگاهها تفاهمنامههایی امضا شد که میتوان به تفاهمنامه تاسیس دانشگاه، پارک علمو فناوری، تبادل استاد و دانشجو، برگزاری فرصت مطالعاتی برای اساتید دو کشور اشاره کرد همچنین سفری به کشور چین داشتیم که این سفر دستاوردهای زیادی داشت. دیدارهای فراوان دو جانبه با همتایان خودمان داشتیم و معتقدیم تقویت همکاری در حوزه علم و فناوری سیاست رسمی جمهوری اسلامی است و در چند ماه اخیر در حوزه علم و فناوری، دانشگاهها و ستاد وزارت علوم تحرک خوبی داشتهاند.
وزیر علوم افزود: پیشینه اجلاسی که هماکنون در حال برگزاری است، به سال ۲۰۱۷ برمیگردد. ۱۵ کشور در ابتدا و هماکنون ۲۱ کشور عضو پلتفرم وزرای علوم کشور شدند. نشست اول در آلماتی قزاقستان برگزار شد.
سیمایی یادآور شد: موضوع این پلتفرم تقویت همکاریهای بینالمللی در حوزه فناوری است. این پلتفرم میتواند موتور محرک توسعه علم و فناوری در کشورهای عضو باشد. در راستای این اجلاس ما با دبیر کل سازمان همکاریهای اسلامی دیدار کردیم و هماهنگی برگزاری اجلاس را انجام دادیم. ظرفیتهای بزرگی بین کشورهایی که هسته اولیه پلتفرم را تشکیل دادند، وجود دارد. این همکاری فرصت بزرگی برای تحرک هرچه بیشتر حوزه فناوری بینالمللی است. موضوع این نشست هوش مصنوعی است که یک فناوری جدید و ضروری برای آینده بشر است.
وی ادامه داد: بسیاری از کشورها به ظرفیت بالای ایران و جوانان ایرانی در حوزه هوش مصنوعی اذعان دارند. دغدغه ما در حال حاضر ابعاد اخلاقی هوش مصنوعی است در این سند که امضا خواهد شد به موضوع اخلاق هوش مصنوعی پرداخته شده است.
وزیر علوم در پاسخ به سوالی درباره کاهش رتبه علمی نیز گفت: نگرانی درستی است این اتفاق از سال ۲۰۲۱ شروع شده و ما از رتبه ۱۴ به ۱۷ رسیدهایم. برای دستیابی به رتبه بهتر نیاز به اقداماتی است که میتوان به تقویت بنیه علمی دانشگاهها، بروز رسانی آزمایشگاه و کتابخانه ها، حمایت از اساتید برای انتشار مقاله اشاره کرد. باید امکاناتی فراهم شود تا اساتید دغدغه مالی نداشته باشند البته این منافاتی با توانایی فعلی ما ندارد ما از بهترین اساتید و محققان برخوردار هستیم. کشورهای دنیا مترصد هستند که اساتید و پژوهشگران ما را جذب کنند.
وی با اشاره به جریان دسترسی آزاد به اطلاعات گفت: در گذشته خواننده مقالات هزینه دسترسی به مقاله را پرداخت میکرد ولی الان بار مالی برعهده نویسنده است.
کلید اولیه نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ در سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شد و داوطلبان میتوانند تا روز ۷ مردادماه ۱۴۰۴ هرگونه مطلبی درباره سوالات و کلید آزمون دارند، مطرح کنند.
رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم درخصوص زمان انتشار فراخوان جذب اعضای هیئت علمی درسال ۱۴۰۴ گفت: قبل از فراخوان جدید باید تکلیف ردیفهای سال گذشته مشخص شود.
نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد گروه علوم پزشکی سال ۱۴۰۴ در قالب کارنامه علمی چهارم مردادماه ۱۴۰۴ اعلام می شود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از برگزاری مرحله نهایی مرحله نهایی سیامین دوره المپیاد علمی دانشجویی کشور در سال ۱۴۰۴ در روز جمعه ۳ مردادماه در دو نوبت صبح و بعدازظهر در شهر تهران خبر داد.
Δ