نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: ایران در بین ۹ کشور خلیج فارس از نظر سرمایه گذاری بنادر یکی مانده به آخر و کل ظرفیت سرمایهگذاری کشور ما به اندازه دومین بندر بزرگ قطر است.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مهدی پندار در مراسم افتتاحیه سومین همایش بینالمللی علوم دریایی با رویکرد اقتصاد دریاپایه و سیستمهای پایدار انرژی که امروز سه شنبه ۲۳ اردیبشهتدر دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: اقتصاد کشورها نشانه توانایی آنها در زمینه حکمرانی کشورها است. کشورهایی که اقتصاد برتر و پایدار دارند از همه ظرفیتهای خود از جمله ظرفیتهای آبی استفاده میکنند.
وی با اشاره به مزیتهای کشور گفت: ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر مرز آبی ایران، مزیت تجارت و ترانزیت، وجود کشورهایی در همسایگی که دسترسی محدود به آبهای آزاد دارند، دسترسی کشور به اقیانوس هند، از جمله مزیتهای دریایی کشور است که به دلایل مختلف از این ظرفیت استفاده نکردیم.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم اظهار کرد: توسعه دریامحور یک رویکرد نوین است که باید از مزیتهای نسبی آن استفاده کنیم. این یک نگاه جدید در برنامههای توسعه است.
وی با اشاره به تعریف اقتصاد دریامحور گفت: استفاده پایدار از ظرفیت آبی برای رشد اقتصاد بهبود وضعیت اقتصادی، حمل و نقل، ترانزیت لجستیک، خدمات بندری، گردشگری دریایی، ساخت و بازسازی کشتیها، شیلات، حفاظت از محیط زیست دریایی و ... محورهای مهم در اقتصاد دریامحور است.
پندار با بیان اینکه ابلاغ سیاستهای دریامحور فصل جدیدی در سیاستهای کشور ایجاد کرد؛ گفت: در آبان ۱۴۰۳ این سیاستها توسط رهبری ابلاغ شد و در برنامه هفتم پیشرفت نیز به اقتصاد دریامحور پرداخته شد.
وی خاطر نشان کرد: از سالها پیش مطالعات آمایش سرزمین به این تاکید داشتند که باید به سمت دریامحوری حرکت کنیم.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با اشاره به اینکه باید نگاه توسعه ما بازگشت به دریا باشد، گفت: امروزه در دنیا ۶۵ تا ۷۰ درصد جمعیت در فاصله ۶۰ کیلومتری دریا حضور دارند، در ایران این میزان ۱۲ درصد است و در جنوب کشور ۵ درصد از جمعیت در این فاصله قرار دارند. باید در یک دوره ۲۰ ساله این اسکان جمعیت اتفاق بیفتد.
پندار با اشاره به ظرفیت بندرهای ایران و مقایسه آن با کشورهای منطقه گفت: یکی از چالشهای اساسی بنادر، چالش جذب سرمایهگذاری است. ایران در بین ۹ کشور خلیج فارس از نظر سرمایه گذاری یکی مانده به آخر است و در رتبهبندی قبل از یمن قرار گرفتهایم. سهم ایران در سرمایهگذاری بنادر کمتر از ۲ درصد است و کل ظرفیت سرمایهگذاری کشور ما به اندازه دومین بندر بزرگ قطر است.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور تاکید دارد که دانشگاهها در حل مسائل کلان کشور سهم ایفا کنند، گفت: امروز خواسته ایشان تبدیل به یک تفاهمنامه شده است. دانشگاه تهران در توسعه حوزه اقتصاد دریامحور نقش زیادی دارد.
وی اظهار کرد: دستگاههای مختلفی در زمینه دریا محور حرکت میکنند ولی ما باید به سمت یکپارچگی برویم. تعلل در زمینه ظرفیتهای دریامحور ممکن است باعث از دست رفتن همه مزیتهای کشور در این زمینه میشود.
معاون علمی حوزه علمیه خراسان، با تبیین مراحل تدوین و اجرای برنامه عملیاتی نظام جامع آموزش این حوزه گفت: در سال جاری مرحله دوم اجرای برنامه در سطح وسیعتر و در سه استان عملیاتی میشود.
رئیس سازمان سنجش از برگزاری آزمونهای صلاحیت حرفهای روانشناسان، صدور پروانه تاسیس دفتر خدمات الکترونیک قضائی و اخذ پروانه کارشناسی رسمی دادگستری در پنجشنبه و جمعه ۲ و ۳ مرداد خبر داد.
کارت شرکت در آزمون صدور پروانه تأسیس دفتر خدمات الکترونیک قضایی سال ۱۴۰۴ منتشر شد. این آزمون صبح روز جمعه سوم مردادماه ۱۴۰۴ برگزار می شود.
برخی از متخصصین حوزه هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی شریف، به بررسی فرصتها و چالشهای ناشی از ورود هوش مصنوعی به آموزش عالی پرداخته و در گزارشی ابعاد این موضوع را بررسی کردند.
Δ