نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
مشاور رئیس جمهور گفت: در حال حاضر سهمیه ایثارگران، رزمندگان، جانبازان جداگانه دیده شدهاند ولی پیشنهاد این است که همه سهمیهها با هم به صورت مجموع دیده شوند.
به گزارش خبرنگار مهر، شهرام یزدانی مشاور آموزشی رئیس جمهور در پاسخ به سوالی در مورد بازنگری سهمیههای کنکور گفت: در ابتدا باید به این سوال جواب داد که آیا سهمیه چیز مذمومی است؟ خیر؛ کشوری نداریم که سهمیه نداشته باشد. سهمیه در کشورهای مختلف با سه هدف انجام میشود، عدالت، تنوع و احترام اجتماعی است.
وی در مورد هدف عدالت توضیح داد: همه افراد باید از تحصیلات عالی برخوردار باشند ولی برخی موارد خارج از انتخاب فرد است. دو نفر با توان فکری یکسان داریم. اما این دو فرد شانس یکسان ندارند. اصطلاحی به نام قرعهکشی اجتماعی وجود دارد و شانس افراد با یکدیگر برابر نیست. باید تأثیر این قرعه کشی اجتماعی را حذف کنیم. باید برای رسیدن به عدالت آموزشی تلاشهای متفاوت را بسنجیم ولی تفاوتهای افراد باید دیده شود.
مشاور آموزشی رئیس جمهور با اشاره به اینکه در آمریکای شمالی سهمیه «تنوع» داریم، گفت: این سهمیه بر این اساس است که اگر جایی دیدیم آقایان سفید پوست بیشتری وارد میشوند، کاری کنیم که خانمهای سیاهپوست هم وارد شوند. سهمیه دیگر کهنهسربازها هستند و جامعه برای احترام به این گروه و خانواده آنها سهمیه اختصاص میدهد.
وی با تاکید بر اینکه سهمیهها در همه دنیا وجود دارد، گفت: در کشور ما کمی کجسلیقگی انجام شده است. سهمیه مناطق سه گانه و مناطق محروم درست کار شده است. ذات سهمیه ایثارگران و رزمندگان و جانبازان درست است ولی هرچقدر از جنگ تحمیلی دور شدیم، کج سلیقگی انجام شده است.
یزدانی افزود: ۳۰ درصد دانشجویان رشتههای برتر پزشکی از طریق سهمیهها پذیرش میشوند و برای رشتههای لوکس این عدد بالاتر است.
وی در مورد روند فعلی بازنگری سهمیهها گفت: در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهادات ارائه شده است. در حال حاضر تصمیم خاصی گرفته نشده، ولی رئیس جمهور دستور داده که کمیته شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را بررسی کند.
مشاور رئیس جمهور اظهار کرد: در حال حاضر سهمیه ایثارگران، رزمندگان، جانبازان جداگانه دیده شدهاند ولی پیشنهاد این است که همه سهمیهها با هم به صورت مجموع دیده شوند.
وی اظهار کرد: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته نه تنها سهمیه وجود دارد، بلکه فرد دارای سهمیه اگر عملکرد تحصیلی خوبی نداشته باشد، دانشگاه برای او کلاسهای ویژه میگذارد.
به گفته یزدانی؛ سهمیه قابل دفاع است ولی گاهی عارضه ایجاد میکند، برای مثال ممکن است سبب مهاجرت نخبگان شود.
مشاور رئیس جمهور در پاسخ به خبرنگار مهر در مورد اینکه آیا تغییر شیوه پذیرش دانشگاهها در دستور کار دولت قرار دارد؟ به طور قطع این برنامه وجود دارد. در حال حاضر شیوه پذیرش و سهم معدل در کنکور در سال ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ در دستور کار قرار دارد ولی حداقل زمان مورد نیاز برای تغییر کلی شیوه پذیرش ۱۴۰۶ است.
وی در مورد سیاست دولت در خصوص تأثیر معدل در کنکور گفت: هدف کنکور این است که بهترین فرد برای رشتهای بر اساس عملکرد تحصیلی و علاقهای که دارد، انتخاب شود. در مورد این موضوع مطالعات بسیاری انجام شده است. مطالعه شده که تفاوت معدل یک فرد چقدر میتواند پیشبینی کند فرد دانشجوی پزشکی بهتری باشد، عملکرد تحصیلی بهتری داشته باشد و پزشک بهتری باشد.
در پزشکی معدل تنها ۲۵ درصد در موفقیت تأثیرگذار است
وی در ادامه تصریح کرد: نتیجه بررسی فوق مشخص کرد که به طور مثال در رشته پزشکی معدل صرفاً ۲۵ درصد در موفقیت فرد در این رشته تأثیرگذار بود.
رئیس مرکز تحقیقات ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی خاطرنشان کرد: در دنیا آزمونهای متعددی برای ورود به دانشگاهها و پذیرش در رشتههای دانشگاهی برگزار میشود. همانطور که عنوان شد تأثیر معدل نقش بسیار پایینی در کیفیت تحصیلی افراد در دورههای بالاتر تحصیلی دارد. حتی معدل دانشجویان علوم پایه کیفیت آموزش دوره ۴ سال بعدی یعنی تحصیل در دوره بالینی را پیش بینی نمیکند.
مشاور رئیس جمهور تاکید کرد: اصرار به اهمیت آن به دانش آموزان و خانوادهها قبل از کنکور فشار روانی وارد میکند. چند سالی است که با مصوبه کنکور از سه سال قبل از برگزاری کنکور این فشار وارد میشود. بنابراین حتماً باید مصوبه ۱۴۰۰ را مورد بازنگری مجدد قرار دهیم.
یزدانی خاطرنشان کرد: متأسفانه علی رغم اینکه خود وجود کنکور عوارض دارد، ما آمدیم با اعمال تأثیر قطعی معدل مشکلات را بدتر کردیم. قرار بر این بود در جلسه گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی این مورد را در شورای عالی آموزش و پرورش بررسی کنیم. علی رغم اینکه هیچیک از وزرا موافق نبودند، تأثیر قطعی معدل تأیید شد ولی جزئیات آن در شورای عالی آموزش پرورش تا شنبه تأیید شود.
وی افزود: با توجه به جزئیات تأثیر قطعی معدل در پایههای یازدهم و دوازدهم که اخیراً در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، قرار است این شورا تصمیمی بگیرد که حداقل ضرر برای دانش آموزان داشته باشد.
مشاور رئیس جمهور خاطر نشان کرد: تأثیر قطعی معدل در کنکور یک قانون است که تصمیمات شورای عالی آموزش و پرورش باید در چارچوب این قانون باشد؛ بعید می دانم تأثیر معدل در کنکور مثبت شود.
وی اظهار کرد: ما به دنبال این هستیم که حداقل ضرر متوجه بچهها شود و انعطاف پذیرترین تفسیر از قانون انجام شود. به نظر میآید روز شنبه در چارچوب قانون با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که همان تأثیر قطعی از پایههای یازدهم و دوازدهم برای دانش آموزان است، تصمیمات لازم گرفته شود.
رئیس مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی در مورد اهمیت آموزش و دسترسی عادلانه به آموزش گفت: آموزش به نوعی محوریترین پدیده اجتماعی است که در قلب بسیاری از مسائل جامعه وجود دارد. دسترسی عادلانه به آموزش کیفی و معنیدار مهمترین آزمونی است که یک تمدن، یک ایدئولوژی و حاکمیت، میتواند از آن بیرون بیاید.
وی افزود: اگر دسترسی در یک حاکمیت عادلانه به آموزش وجود داشته باشد نشان میدهد سایر نظامها به خوبی فعالیت میکنند. توسعه اقتصادی، توسعه اجتماعی و توسعه فرهنگی و حتی توسعه اکولوژیک همه به آموزش بازمیگردند. قسمت تلخ آن نیز این است که در مقابل آموزش و سواد بی سوادی است که حلقه مشترک و معیوب بسیاری از مسائل است. تله فقر و بیسوادی حلقهای چسبناک است که باعث میشود یک خانواده در آن گیر کنند.
به گفته مشاور رئیس جمهور؛ اگر بخواهیم توسعه همه جانبه داشته باشیم، مداخله خاص در آموزش میتواند بهترین مداخله باشد و میتواند حلقههای معیوب را بشکند. به همین دلیل موضوع تحول آموزش در دستور کار دولت چهاردهم قرار گرفته است.
در شرف یک تحول بزرگ در عرصه آموزش هستیم
رئیس مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی با بیان اینکه تحول بزرگی در آموزش اتفاق خواهد افتاد گفت: در زمان کوتاهی دهها نشست مختلف در این زمینه صورت گرفته و در شرف یک تحول بزرگ در زمینه آموزش هستیم. این موضوعی است که خیلی رسانهای نشده و در سطح آموزش و پرورش هم خیلی بازتاب پیدا نکرده است.
وی با بیان اینکه ما به دنبال دسترسی عادلانه به آموزش هستیم، گفت: دسترسی به آموزش حق همه کودکان است و هیچکس کودکی نباید از تحصیل محروم شود و این باید خط قرمز ما باشد.
۹۰۰ هزار نفر بازمانده از تحصیل داریم
وی افزود: در حال حاضر بین کودکان ۶ تا ۱۸ سال در کشور ۹۰۰ هزار نفر بازمانده از تحصیل هستند. این نسبت در تحصیلات ابتدایی ۹۸ درصد، متوسطه اول ۹۰ درصد و متوسطه دوم حدود ۸۰ درصد است. در حال که یک مورد آن هم باید برای ما فاجعه دیده شود.
یزدانی در مورد اقدامات انجام شده در این زمینه گفت: در حال حاضر نهضت مدرسهسازی شکل گرفته تا دسترسی فیزیکی به مدرسه محقق شود. جنبه مهم دیگر که به موازات نهضت اول در حال پیگیری است و جلسات هفتگی در مورد آن داریم اصلاحات کیفی است که هر هفته در شورای عالی آموزش و پرورش در حال پیگیری است.
وی اظهار کرد: آموزش فرآیندی است که افراد برای زندگی آماده شوند. ولی این جمله در دل خود مفسده و تالی فاسد زیادی دارد. اولین معنای آن این است جدا کردن تحصیلات از زندگی است.
مشاور رئیس جمهور ادامه داد: بچههای ما بچگی نمیکنند و درس میخوانند به این امید که شاید تحصیلات سبب شود، بتوانند در آینده زندگی کنند. در حالی که کشورهای توسعه یافته تلاش می کنند تحصیلات بخشی از زندگی باشد.
وی با اشاره به شاخص سالهای توقع تحصیلات یا سالهایی انتظار میرود یک فرد تحصیل کند، گفت: هر چه جامعه توسعه یافتهتر باشد، میزان سالهای این شاخص بیشتر میشود. هر چه جلوتر میرود ما افراد جامعه مان را از زندگی دور میکنیم. تحصیلات بخش جدایی ناپذیر زندگی باید باشد و بخشی از زندگی باشد. ما فرض میکنیم تحصیلات فرد را برای زندگی آماده میکند ولی آیا در حال حاضر فرزندان ما مهارتهای فردی و شهروندی را آموزش میبینند؟ توسعه عاطفی اجتماعی و مهارتهای خاص در آن شکل میگیرد؟ آیا بچههای ما نقادانه فکر میکنند، مسئولانه عمل میکنند؟ از معیشت خود بر میآیند؟
بچهها به خاطر ترس از ورود به زندگی ادامه تحصیل میدهند
وی اظهار کرد: من معتقدم که بچههای ما ادامه تحصیل میدهند چون میترسند وارد زندگی شوند. باید به این موضوعات فکر شود و الان در حال فکر کردن به آن هستیم و اصلاحات آموزش و پرورش در حال انجام است.
یزدانی خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش ما انباشته از محفوضات ولی بدون معنی است. دید دولت چهاردهم این است که با اصلاحات همهجانبه هم دسترسی اثر بخش و معنی دار ایجاد شود.
دانشگاه آزاد اسلامی در اطلاعیه ای نحوه برگزاری و نمرهدهی امتحانات میانترم در سال تحصیلی ۱۴۰۴–۱۴۰۵ را اعلام کرد.
معاون علمی حوزه علمیه خراسان، با تبیین مراحل تدوین و اجرای برنامه عملیاتی نظام جامع آموزش این حوزه گفت: در سال جاری مرحله دوم اجرای برنامه در سطح وسیعتر و در سه استان عملیاتی میشود.
رئیس سازمان سنجش از برگزاری آزمونهای صلاحیت حرفهای روانشناسان، صدور پروانه تاسیس دفتر خدمات الکترونیک قضائی و اخذ پروانه کارشناسی رسمی دادگستری در پنجشنبه و جمعه ۲ و ۳ مرداد خبر داد.
کارت شرکت در آزمون صدور پروانه تأسیس دفتر خدمات الکترونیک قضایی سال ۱۴۰۴ منتشر شد. این آزمون صبح روز جمعه سوم مردادماه ۱۴۰۴ برگزار می شود.
Δ