نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران، با رد شایعات مربوط به افزایش حوادث گازی در پایتخت گفت: «برخلاف فضاسازی برخی رسانهها، آمار انفجارهای ناشی از نشت گاز در سالهای اخیر روندی کاهشی داشته و ما با یک مسأله فنی قابل پیشگیری مواجهایم، نه یک بحران امنیتی.»
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از اطلاعاتآنلاین، در حالیکه طی روزهای اخیر برخی رسانهها با تمرکز بر انفجارهای ناشی از نشت گاز، فضای نگرانکنندهای در افکار عمومی ایجاد کردهاند، رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران با رد این فضاسازیها تأکید کرد که روند حوادث گازی در سالهای اخیر کاهشی بوده و هیچ نشانهای از تهدید امنیتی یا خرابکارانه در میان نیست.
وی گفت: «برخلاف فضاسازی برخی رسانهها، آمار انفجارهای ناشی از نشت گاز در سالهای اخیر روندی کاهشی داشته و آنچه امروز مطرح میشود، بیش از آنکه واقعیت آماری باشد، نوعی بزرگنمایی رسانهای است. ما با یک مسأله فنی قابل پیشگیری مواجهایم، نه یک بحران امنیتی یا تروریستی».
او همچنین تصریح کرد: «در برخی رسانهها تلاش شده با برجستهسازی حوادث ایمنی، مانند انفجارهای ناشی از نشت گاز، فضای روانی جامعه را ناآرام جلوه دهند. ما بهصورت قاطع این موضوع را رد میکنیم. هیچکدام از این حوادث، امنیتی یا تروریستی نبودهاند.»
به گفته بابایی، از سال ۱۳۸۲ تاکنون، آمار انفجارهای گازی در تهران بهطور نسبی کاهشی بوده است. او با استناد به دادههای سامانه آتشنشانی گفت:« در سال ۱۳۹۸ تعداد ۱۴۱ حادثه انفجار ناشی از گاز ثبت شده که این عدد تا سال ۱۴۰۲ به ۵۲ مورد کاهش یافته است؛ یعنی بیش از ۶۳ درصد کاهش طی پنج سال».
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به ساختار شهری تهران افزود: «در پایتخت حدود یک میلیون پلاک ثبتی و حدود ۴ میلیون واحد مسکونی وجود دارد؛ در چنین حجمی از بافت شهری، وقوع برخی حوادث غیرطبیعی نیست اما تلاش ما همواره بر پیشگیری و کاهش مخاطرات متمرکز بوده است.»
او همچنین عامل اصلی بیش از نیمی از این حوادث را فرسودگی لوازم و اتصالات گازسوز خانگی دانست و از شهروندان خواست نسبت به ایمنی تجهیزات گازی حساس باشند.
بابایی در ادامه با اشاره به عوامل اصلی بروز نشت گاز در کشور گفت: «بررسیها نشان میدهد که ۴۴ درصد از نشتهای گاز به دلیل پوسیدگی شبکه توزیع رخ میدهد.»او افزود: «در کنار آن ۱۷ درصد به استفاده از وسایل گازسوز غیراستاندارد مربوط میشود. این در حالی است که ۵ درصد حوادث به نشت از لولهکشی داخلی ساختمانها بازمیگردد.»
به گفته رئیس کمیته ایمنی، حدود ۸ درصد از انفجارها ناشی از عوامل رفتاری کاربران است؛ «مواردی مثل نقص ترموکوپل، خرابی شیر گاز یا قرار دادن پرده و مواد قابل اشتعال در نزدیکی بخاری و وسایل گازی.»
بابایی در پایان با هشدار نسبت به سوءاستفاده رسانهای از این وقایع گفت: «دشمن بهدنبال فروپاشی روانی و تشویش اذهان عمومی است. اما واقعیت این است که ما با یک مسأله کاملاً فنی و قابل پیشگیری مواجهیم؛ نه یک تهدید امنیتی.»
«به باور من، اسرائیل دست به تجاوز مجدد علیه ایران نخواهد زد چون من تصور میکنم هر دو طرف، یعنی ایران و اسرائیل، تمایلی به ازسرگیری این نزاع ندارند. به هر حال، اسرائیل هم در آن ۱۲ روز به لحاظ لجستیکی و جنگافزاری متحمل هزینههای بسیار هنگفتی شد و اینها علاوه بر حملات موشکی ایران بود که خسارات مالی و همچنین ناامنی را برای اسرائیل ایجاد کرد. »
رئیس جمهور بر ضرورت هماهنگی با قوای مقننه و قضائیه و تشکیل تیم کارشناسی برای تقویت و ایجاد وحدت رویه در اجرای اختیارات تفویض شده به استانداریها تاکید کرد و گفت: تفویض اختیار اقدام صحیح و موثری بوده و ما هدف نهایی در این زمینه را رها نخواهیم کرد. البته به طور طبیعی این مسئله ممکن است در مسیر اجرا با اشکالاتی مواجه شود که باید با همکاری، همدلی و هماهنگی برطرف شوند.
۱۵ خبرنگار و روزنامهنگار خارجی از بخشهای مختلف زندان اوین بازدید کردند.
وزیر امور خارجه با تأکید بر دیپلماسی استانی، تصریح کرد: در جلسه رأی اعتماد هم اعلام کردم استانهای ما به ویژه استانهای مرزی میتوانند دیپلماسی موفقی داشته باشند.
Δ