نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
سخنگوی کرملین در واکنش به گزارش «تایمز» انگلیس مبنی بر احتمال دیدار رهبران سه کشور پیروز جنگ جهانی دوم (روسیه، چین و آمریکا) در پکن گفت: کرملین هنوز اطلاعاتی درباره احتمال برگزاری چنین دیداری ندارد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا از خبرگزاری تاس، دیمیتری پسکوف روز دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴ در پاسخ به خبرنگاران درعین حال تصریح کرد: ما در حال آماده شدن برای سفر به پکن در (اوایل) ماه سپتامبر ۲۰۲۵ (شهریور ۱۴۰۴) هستیم. این سفر، در واقع در دستور کار ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه است. اما ما نشنیدهایم که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز قصد سفر به پکن را داشته باشد.
پسکوف خاطرنشان کرد: اگر چنین اتفاقی بیافتد که ترامپ هم به چین سفر کند، برگزاری دیدار رؤسای جمهوری روسیه و آمریکا نیز بررسی خواهد شد.
پیش از این، روزنامه انگلیسی تایمز گزارش داد: دیدار رهبران سه کشور پیروز – روسیه، چین و ایالات متحده – در جشن پایان جنگ جهانی دوم در چین در ماه سپتامبر امکانپذیر است؛ این روزنامه، در عین حال، احتمال برگزاری دیدار پوتین و ترامپ در پکن را بعید دانست.
بنا بر گزارش خبرگزاری رسمی روسیه، جمهوری خلق چین هشتادمین سالگرد پیروزی (در جنگ جهانی دوم) را به طور گسترده جشن خواهد گرفت و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دعوتنامهای برای سفر به این کشور دریافت کرده است.
به گزارش منابع اینترنتی، روز پیروزی بر ژاپن در جنگ جهانی دوم یادآور ۲ سپتامبر ۱۹۴۵ است که توکیو به صورت رسمی سند تسلیم این کشور را امضا کرد. این تسلیم در عمل به معنای پایان این جنگ جهانی بود.
به گزارش ایرنا، پس از روی کار آمدن دولت کنونی در آمریکا از اول بهمنماه ۱۴۰۳، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا تاکنون در ۶ نوبت به صورت تلفنی با یکدیگر گفتوگو کردهاند. آنها ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در نخستین تماس تلفنی خود در دوره دوم ریاستجمهوری ترامپ درباره انجام دیدار حضوری توافق کردند. پس از آن، نمایندگان دو کشور مذاکرات جداگانهای برای حل و فصل مسائل دوجانبه و نیز مناقشه اوکراین برگزار کردهاند. در آخرین موضعگیری، ترامپ رئیسجمهوری آمریکا اعلام کرده است که از روسیه ناامید شده است؛ وی همچنین تهدید کرد که در صورت حل و فصل نشدن مناقشه اوکراین در مدت ۵۰ روز، تعرفههای تجاری ۱۰۰ درصدی بر روسیه و شرکای این کشور اعمال کند.
سخنگوی کرملین روز دوشنبه در پاسخ به پرسش دیگری درباره چشمانداز مذاکرات مستقیم روسیه و اوکراین نیز گفت: روسیه آماده برگزاری دور سوم مذاکرات است؛ به محض اینکه تفاهم نهایی در مورد تاریخها حاصل شود، ما فوراً به رسانهها اطلاع خواهیم داد.
وی درباره یادداشتهای مبادله شده روسیه و اوکراین در دور دوم مذاکرات استانبول درباره راهکارهای پیشنهادی هر یک از طرفین درباره حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه کنونی گفت: این یادداشتها کاملاً در تضاد با یکدیگر هستند، بنابراین نیاز است که پیگیریهای دیپلماتیک زیادی صورت گیرد.
پسکوف توضیح داد: «پیشنویس تفاهمنامه ما وجود دارد، پیشنویسی هم توسط طرف اوکراینی ارائه شده است. در حال تبادل نظر و در واقع مذاکره در مورد این دو پیشنویس هستیم که در حال حاضر کاملاً در تضاد کامل با یکدیگر هستند. بنابراین، کارهای دیپلماتیک زیادی در پیش است.»
پسکوف در واکنش به انتقادهای برخی کشورهای غربی درباره سطح مذاکرهکننده ارشد روس خاطرنشان کرد: هیچ تغییری در گروه مذاکرهکننده از طرف روسیه وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، سخنگوی کرملین پیش از این ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴ نیز با رد اظهارات دبیرکل ناتو درباره سطح ولادیمیر مدینسکی دستیار رئیسجمهوری روسیه به عنوان رئیس هیأت روسی در مذاکرات با طرف اوکراینی گفته بود: طبق جدول رتبهبندی مقامات در روسیه، مقام مدینسکی بالاتر از یک وزیر فدرال است، بنابراین، سطح او بالاتر از کسی است که ریاست هیأت اوکراینی را بر عهده دارد.
مسکو و کییف تاکنون دو دور مذاکرات مستقیم در روزهای ۲۶ اردیبهشت و ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ در استانبول داشتهاند. از طرف روسیه، دستیار رئیسجمهوری این کشور و از طرف اوکراین، وزیر دفاع این کشور، رئیس هیأتهای دو طرف را برعهده داشتند.
پس از دو دور مذاکره در استانبول، روسیه و اوکراین توافق کردند که زندانیان را طبق فرمول «۱۰۰۰ در برابر ۱۰۰۰» مبادله کنند و همچنین زندانیان بیمار و جوان (تا ۲۵ سال) – حداقل ۱۰۰۰ نفر از هر طرف – به کشورشان بازگردانند. بنا بر اعلام مسکو، چندین گروه از اسرای نظامی روس در روزهای ۱۹، ۲۰، ۲۲، ۲۴، ۲۹ و ۳۰ خرداد و ۵ و ۱۳ تیر ۱۴۰۴ در چارچوب توافقات استانبول به کشورشان بازگشتهاند و تعداد مشابهی از اسرای اوکراین نیز به کییف تحویل داده شده است و کار بر روی تبادل اسرا و اجساد نظامیان کشته شده ادامه دارد.
بنا بر اعلام مسکو، یادداشت طرف روسی در مورد توافقنامه که در مذاکرات استانبول به هیأت اوکراینی ارائه شد، حاکی از بیطرفی اوکراین و ممنوعیت هرگونه فعالیت نظامی توسط کشورهای ثالث در خاک آن است.
بخش اول این سند شامل «شاخصهای اصلی توافقنامه نهایی» است. بخش دوم که به شرایط آتشبس اختصاص دارد، شامل دو سناریو برای ادامه روندها است. به طور خاص، یکی از شرایط مورد نظر روسیه، عفو عمومی «زندانیان سیاسی» اوکراین و آزادی پرسنل نظامی و غیرنظامیان بازداشت شده در این کشور است. بخش سوم، روند مراحل و بازه زمانی اجرای آنها را مشخص میکند.
سخنگوی ریاستجمهوری روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: روابط بین مسکو و باکو پایه محکمی دارد، منافع دو کشور منطبق است، همکاریهای سودمند متقابل بر اساس احترام متقابل وجود دارد، اما گاهی اوقات اتفاق میافتد که دورههای سختی در روابط دو کشور رخ میدهد. اکنون یکی از این دورهها است که امیدواریم سپری شود.
وی تأکید کرد: همکاریهای بین روسیه و جمهوری آذربایجان، منافع متقابلی را برای دو کشور به همراه دارد.
پسکوف با بیان اینکه «برای روسیه بسیار مهم است که روسها در جمهوری آذربایجان مورد احترام قرار گیرند»، تصریح کرد: «یک جامعه بسیار بزرگ شهروندان جمهوری آذربایجان نیز در روسیه زندگی میکنند که تقریباٌ همه آنها، شهروندان قانونمدار روسیه و در اینجا از احترام شایستهای برخوردار هستند.»
سخنگوی کرملین گفت: در روسیه، فقط آن دسته از شهروندان جمهوری آذربایجان که قانون را زیر پا میگذارند، تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند.
پسکوف در پاسخ به پرسش دیگری درباره حادثه سقوط پرواز خطوط هوایی جمهوری آذربایجان در نزدیکی آکتائو قزاقستان نیز گفت: اگر باکو تصمیم بگیرد که از مسکو شکایت کند، ما منتظر احکام رسمی (مراجع بینالمللی) خواهیم بود.
بنا بر این گزارش، کمیته تحقیقات روسیه در ۲۸ ژوئن (۷ تیر) در منطقه «سوردلوفسک» (Sverdlovsk) گزارش داد که یک باند جنایتکار را که در اوایل دهه ۲۰۰۰ در یک سری قتل در شهر «یکاترینبورگ» (Yekaterinburg) دست داشتند، متلاشی کرده است.
در این عملیات هشت مظنون بازداشت شدند. طبق گزارشهای اولیه، یکی از آنها بر اثر نارسایی قلبی درگذشت. علت مرگ مظنون دیگر در حال بررسی است. اجساد آنها از یکاترینبورگ به باکو، پایتخت آذربایجان، منتقل شد. مقامهای جمهوری آذربایجان ً سپس اعلام کردند که معاینه پزشکی قانونی علائم خشونت را نشان داده و اعتراض رسمی خود را به روسیه ارائه کردند.
پس از این رخدادها، رویدادهای برنامهریزی شده مربوط به روسیه در جمهوری آذربایجان لغو شد. ایگور کارتاویخ و یوگنی بلوسوف، روزنامهنگاران روس، به همراه چند شهروند دیگر روس بازداشت شدند.
مقامات جمهوری آذربایجان همچنین اعلام کردند که در جلسه شورای اقتصادی کشورهای مستقل مشترک المنافع که در مسکو برگزار میشود، شرکت نخواهند کرد.
به گزارش یورونیوز، الهام علیاف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان پیش از این اعلام کرده است که کشورش در حال آمادهسازی شکایاتی در دادگاههای بینالمللی علیه روسیه در رابطه با سقوط پرواز ۸۲۴۳ خطوط هوایی آذربایجان در تاریخ ۲۵ دسامبر (پنجم دی) سال ۱۴۰۳، در نزدیکی شهر آکتائو در قزاقستان است. این هواپیما از مبدأ باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان به مقصد گروزنی مرکز جمهوری چچن روسیه در حرکت بود که در نزدیکی شهر آکتائو در مجاورت دریای خزر سقوط کرد و منجر به کشته شدن ۳۸ نفر شد.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: گذرگاهها نباید خدشهای به حق حاکمیت و تمامیت سرزمینی ایجاد کنند.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به نشست روز جمعه ایران و تروئیکای اروپا در استانبول و تاکید بر این که «اروپاییها باید در برابر موضعگیریهای خود در پی تجاوز به ایران، پاسخگو باشند» گفت: فعلاً برنامهای برای گفتوگو با آمریکا نداریم.
با آغاز عملیات اروپایی «آسپیدز» برای بازگرداندن امنیت دریایی در دریای سرخ، اقیانوس هند و خلیج فارس، حملات حوثیهای یمن به دو کشتی تجاری نشاندهنده ضعف منابع و ظرفیت ناوگان اتحادیه اروپا در مقابله با تهدیدات دریایی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این پرسشی درباره ادعاهای وزیر امور خارجه سابق آمریکا پیرامون موافقت ایران با غنیسازی زیر یک درصد و هدف از بیان آن گفت: هدف اینگونه اظهارات را باید از خود آنها پرسید که نیتشان چیست اما چنین چیزی وجود نداشته است.
Δ