نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
علی مطهری، نماینده ادوار مجلس، با اشاره به تحولات اخیر در منطقه و طرح برخی مباحث درباره مذاکره با آمریکا، گفت: «ما نباید اعلام کنیم که مذاکره نمیکنیم یا میز مذاکره را ترک خواهیم کرد.»
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبر آنلاین، علی مطهری، نماینده ادوار مجلس، با اشاره به تحولات اخیر در منطقه و طرح برخی مباحث درباره مذاکره با آمریکا، گفت: «ما نباید اعلام کنیم که مذاکره نمیکنیم یا میز مذاکره را ترک خواهیم کرد. اما لازم است برای مذاکره، شروطی در نظر گرفته شود. مذاکره بدون پیششرط با آمریکا با عزت و استقلال ملی ما سازگار نیست.»
وی در ادامه سه شرط جمهوری اسلامی برای ازسرگیری مذاکره با آمریکا را چنین برشمرد: «اول اینکه آمریکا باید الزام به غنیسازی صفر را کنار بگذارد. دوم، باید به ایران تضمین بدهد که بار دیگر به تأسیسات هستهای کشورمان حمله نخواهد کرد؛ و سوم، خساراتی که در جریان جنگ دوازدهروزه اخیر به ایران وارد شده است، باید جبران شود. البته این خسارات باید از آمریکا مطالبه شود، چون ما اسرائیل را کشور نمیدانیم و به رسمیت نمیشناسیم.»
وی تأکید کرد: «هرگاه این سه شرط اجرا شد، ما آماده مذاکره هستیم. اما گفتوگو بدون در نظر گرفتن این شرایط، با عزت ملت ایران در تضاد است.»
مطهری ادامه داد: «دیپلماسی و گفتوگو همواره میتواند راهگشا باشد. حتی در زمان جنگ هم مذاکراتی در جریان است. اما با توجه به جنگ فریبکارانهای که توسط ترامپ و نتانیاهو به ایران تحمیل شد، مذاکره بدون پیششرط با آمریکا عقلانی نیست.»
این نماینده سابق مجلس با اشاره به انتقادها نسبت به گفتوگوی اخیر رئیسجمهور مسعود پزشکیان با یک مجری آمریکایی گفت: «برخی از مخالفان دولت معتقدند رئیسجمهور باید قاطعتر و تندتر صحبت میکرد. اما رئیسجمهور نمیتواند مانند یک فرمانده نظامی در مصاحبهها سخن بگوید. او مقام رسمی کشور است و باید مراقب باشد راه دیپلماسی بسته نشود.»
وی با انتقاد از برخی تهدیدها نسبت به دولت و رئیسجمهور، اظهار داشت: «اگر انتقادات در حد بررسی لحن باشد، مسئله مهمی نیست و میتوان با آقای رئیسجمهور در این زمینه گفتوگو کرد. اما کشاندن موضوع به سمت استیضاح یا طرح عدم کفایت سیاسی، تندروی است و بهخصوص در شرایط حساس کنونی، به نفع اسرائیل تمام میشود.»
مطهری افزود: «تصمیمگیری درباره مذاکره با آمریکا، مسئلهای کلان و حاکمیتی است و نباید به ابزار تسویهحساب جناحی تبدیل شود. انسجام ملی ایجاب میکند که در مواجهه با بحرانهای منطقهای و بینالمللی، دیپلماسی را به عنوان ابزاری مؤثر حفظ کنیم.»
نمایندگان مجلس در نشست امروز ضمن بررسی مشکلات معیشتی و تأمین کالاهای اساسی، به اصلاح طرح تشدید مجازات جاسوسان و همکاران رژیم صهیونیستی پرداختند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امیدواریم با همراهی دولت بخشی از مشکلات به ویژه در حوزه کالاهای اساسی و امنیت غذایی، وضعیت کشاورزان و توجه به بخش تولید را حل و فصل کنیم و به رشد اقتصادی نیز توجه داشته باشیم که به آن آسیبی وارد نشود.
سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه ضمن برشمردن نقاط قوت و ضعف ایران در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، گفت که «باید اولویت نخست کشور، انجام یک جراحی بزرگ اقتصادی باشد».
یک جنگنده اف-۱۵ این رژیم در جریان جنگ ۱۲ روزه و در حمله به تهران در پی بروز نقص در سامانه سوخت و نیازمند فرود اضطراری شد، اما اعزام فوری هواپیمای سوخترسان مانع از این اتفاق شد.
Δ