الیاس حضرتی: سخت‌گیری‌های اجتماعی را شروع نکنیم

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت گفت: مهم‌ترین عامل پیروزی ما در ایام جنگ ۱۲ روزه این بود که ملت به صحنه آمدند و پای عهد و پیمان خود ماندند. دیدیم که ملت همبستگی خود را در سطح عالی به تصویر کشیدند. اینکه چطور باید این همبستگی را حفظ کرد مهم است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، الیاس حضرتی در جلسه شورای هماهنگی روابط عمومی‌های دستگاه‌های اجرایی کشور، با بیان اینکه فصل بسیار فشرده‌ای را در تاریخ پشت سر گذاشتیم، اظهار کرد: ما هشت سال جنگیدیم که زمان طولانی بود، اما این ۱۲ روز جنگ تحمیلی با رژیم صهیونیستی نکته‌هایی به اندازه همان هشت سال داشت.

وی درباره برخی نکات ارزشمند حاصل از ۱۲ روز جنگ تحمیلی با رژیم صهیونیستی توضیح داد: نخستین نکته، نقش بی‌بدیل مردم بود. از روزی که تجاوز رخ داد از علائم تجاوز این تحلیل برمی‌آمد که این تجاوز برای براندازی طراحی شده بود و اکنون با اعترافات مقامات رژیم صهیونیستی این تحلیل پررنگ‌تر می‌شود؛ بنابراین براندازی ۱۰۰ درصد طراحی و جوانب آن در نظر گرفته شده بود. به طوری که شخصیت‌های سیاسی و نظامی را ترورکنند، مردم را تشویق به حضور در خیابان کنند و شورش داخلی رخ بدهد و نهایتا جنگ روانی و رسانه‌ای برپاکنند.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت گفت: رسانه‌ها و روزنامه‌های خارجی ابعاد عمیقی به داستان داده بودند، اما مردم در این مسیر همه چیز را خنثی کردند. مردم با شناخت و تحلیل درست صبورانه و همدلانه رفتار کردند و مسائلی که شاید حل آنها سال‌ها باید طول می‌کشید، در این ۱۲ روز حل شد.

حضرتی ادامه داد: این جنگ طوری تحول ایجاد کرد که ره صد ساله را یک شبه رفتیم و همه دل‌ها متوجه یک نقطه مشترک اساسی به نام ایران شد. جریاناتی در جریان این جنگ ۱۲ روزه پای کار ایران آمدند که کسی فکر نمی‌کرد، تمامی نخبگان سیاسی ما که ناراضی و منتقد بودند و جمهوری اسلامی را بعضا قبول نداشتند و برخی در زندان و حصر بودند؛ بالاتفاق منهای تعداد اندکی به صحنه آمدند. نخبگان جامعه نشان دادند اصل و فرع را به راحتی تفکیک می‌کنند و تشخیص می‌دهند. مسائل فرعی را فدای اصلی نمی‌کنند و اساس را بر روی ایران می‌گذارند. وقتی نخبگان فهم می‌کنند که دشمن دنبال تجزیه ایران و از هم پاشیدن کل مجموعه فرهنگ ایرانی و مردم ایران است؛ همه به میدان می‌آیند.

رییس شورای اطلاع رسانی دولت یادآور شد: بخشی از مردم با صبر و متانت دقیق، بخشی با همکاری دقیق، بخشی با بیانیه و اطلاعیه پای کار ایران آمدند و هر کاری از دست آنها بر می‌آمد انجام دادند و صحنه‌های بی نظیر را رقم زدند. این روایت که مردم با تمام نارسایی ها، مشکلات و گرفتاری‌ها پای کار آمدند را باید به تصویر کشید.

حضرتی خاطرنشان کرد: آقای کروبی ۱۵ سال در حصر بود، اما دیدید که چه موضعی اتخاذ کرد. این را کسی می‌گوید که ۱۵ سال در حصر رفته است. نقش مردم، نخبگان گروه‌های اجتماعی، دانشگاهیان، دانشجویان و همه اقشار که بیانیه‌هایی دادند بسیار قابل توجه بود که اگر اینها را جمع کنیم میتوان کتاب کرد.

وی با اشاره به نقش مقام معظم رهبری به عنوان دومین نکته این جنگ ۱۲ روزه، توضیح داد: برخی از فرماندهان ما شهید شدند. مقام معظم رهبری بلافاصله نفراتی را جایگزین و معرفی کردند که به سرعت به شکل جدی و عملیاتی وارد میدان شدند. مقام معظم رهبری نقش خود را به نحو احسن به تصویر کشیدند و روحیه مضاعف به مردم دادند.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت درباره نکته سومی که از این جنگ ۱۲ روزه می‌توان درس گرفت، بیان کرد: نقش نیرو‌های مسلح و جسارت و شجاعت و توانایی آنها سومین نکته است. دشمن ما می‌گوید من توانایی هوایی دارم، اما ما ثابت کردیم آسمان اسراییل در اختیار ما است و با تمام سپر‌های عجیبی که طراحی کرده‌اند هر وقت بخواهیم موشک‌های ما تمام شهر‌های اسراییل را زیر پا می‌گذارند. نیرو‌های مسلح ما با روحیه درخشیدند.

وی نکته چهارم را معطوف به نقش دولت دانست و افزود: نقش بی بدیل دولت نیز در این ایام بسیار مهم بود، شخص رئیس جمهور و تک تک وزرا بی نظیر عمل کردند. این امر مورد اعتراف دوست و دشمن، مخالفان و منتقدان بود. برخی توییت زنند و اعتراف کردند دولت طوری در این مدت عمل کرد که بی‌نظیر بود. برای مثال بنزین مهم‌ترین نیاز در جنگ ۱۲ روزه بود که حتی تا رکورد روزی ۲۰۰ میلیون لیتر تامین شد. پمپ بنزین سیار در شهرستان و تهران مستقر شد. نانوایی و حتی سرویس بهداشتی سیار در خیلی از استان‌ها مستقر شد.

حضرتی درباره حضور رئیس جمهور پزشکیان در ایام جنگ ۱۲ روزه، توضیح داد: در یکی از جلسات همانطور که رئیس جمهور نیز در مصاحبه اخیرش به آن اشاره کرد، موشک به محل جلسه‌ای که رییس جمهور در آن حضور داشت، شلیک شد. دولت هم نقش خود را به خوبی انجام داد. رئیس جمهور در آن شرایط حضور میدانی در میان مردم و دستگاه‌های مختلف داشت. بخشی از این اقدامات را صداسیما پخش کرد.

رییس شورای اطلاع رسانی دولت با بیان اینکه رئیس جمهور طی جنگ ۱۲ روزه، در طول روز به سه الی پنج نهاد سر می‌زد، تصریح کرد: همه وزرا به صورت عملیاتی در میدان بودند.

حضرتی درباره نکته پنجم نیز بیان کرد: پنجمین نکته بحث دیپلماسی بود. دیپلماسی جزوی از دولت است، اما باید مجزا آن را در نظر گرفت. آقای عراقچی و همکاران در وزارت خارجه بی نظیر عمل کردند. اقدامات ویژه‌ای در این ایام وزارت امور خارجه انجام داد. باب مذاکره همواره باید باز باشد، ما وسط مذاکره بودیم و مورد حمله قرار گرفتیم. همه ملت و کودکان، زنان و غیرنظامیان مورد حمله قرار گرفتند و نهایتا آنها بودند که درخواست آتش بس کردند. دولت آمادگی کامل برای تمام سناریو‌ها در حوزه سیاست خارجی را دارد.

وی ادامه داد: ما بنای حمله نداریم، اما موشک جواب موشک است و اگر آنها حمله کنند ما جواب می‌دهیم.

وی افزود: مهم‌ترین عامل پیروزی ما در ایام جنگ ۱۲ روزه این بود که ملت به صحنه آمدند و پای عهد و پیمان خود ماندند. دیدیم که ملت همبستگی خود را در سطح عالی به تصویر کشیدند. اینکه چطور باید این همبستگی را حفظ کرد مهم است.

حضرتی با اشاره به ضرورت همبستگی ایجادشده، خاطر نشان کرد: باید مشکلات مردم را رفع و رجوع کنیم و توجه داشته باشیم که سخت گیری‌های اجتماعی و برخورد و بی احترامی اجتماعی را شروع نکنیم. باید به این امر توجه کنیم که برای موج آمدن نخبگان به ایران چه کار باید کرد؟

وی با اشاره به لزوم ارتباط گیری روابط عمومی‌های دستگاه‌های اجرایی با تمامی رسانه‌ها، تاکید کرد: اینکه هر دستگاهی برای خود با رسانه‌ای خاص کار کند که موثر است درست نیست. نگاه ما این است که با همه رسانه‌ها باید کار کنیم. اگر میخواهیم تبیین و ارائه گزارش درباره همبستگی را حفظ کنیم باید با تمام رسانه‌های ارتباط بگیریم و این امر مگر با کمک شما محقق نمی‌شود.