نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
ویدیویی از عزیز ستانکزی کارشناس افغانی در فضای مجازی وایرال شده که در یکی از تلویزیونهای افغانی نسبت به تعیین نماینده رئیس جمهور ایران در امور افغانستان اعتراض میکند و میگوید: «ایران سالهای سال، مستعمره ما بوده و بر آن حکومت کردیم چگونه میتواند برای ما نماینده تعیین کند!»
این در حالی است که افغانستان هزاران سال تا زمان قاجار جزو خاک ایران و در نهایت پس از نبردهای ایران و بریتانیا بر سر مسئله هرات با معاهده پاریس در ۴ مارس ۱۸۵۷ میلادی برابر با ۱۳ اسفند ۱۲۳۵ خورشیدی بخشی از افغانستان ایران و بخشی دیگر از هند (سرزمین فعلی پاکستان) تجزیه شد و کشوری به نام افغانستان توسط انگلیسیها درست شد.
تنها در مقاطعی نظیر شورش محمود افغان تحرکاتی در این حوزه انجام شد که با ظهور نادر شاه این شورشی در هم کوبیده شدند و حکومت ایران بر این مناطق تثبیت شد و حاکم هرات تا دوره قاجار توسط ایران منصوب میشد. بسیاری کارشناس جغرافیای سیاسی اعتقاد دارند به واسطه عدم برخورداری از ریشههای تاریخی و همبستگی ملی، افغانستان از زمان تشکیل توسط انگلیس تا امروز یک روز آرامش و ثبات به خود ندیده و این کشورسازی بریتانیا را اشتباه تاریخی میدانند که ساکنان این مناطق را به این روز انداخت. اظهارات این افغان را میبینید و میشنوید.
تعداد بازدید : 0
محمدطاها محمودی، روزنامهنگار نوشت: پس از مقاومت و انسجام اجتماعی بینظیر در جامعه ایرانی که بسیاری از تحلیلها را مضمحل ساخت، حال وقت آن است که این اتحاد و همبستگی ملی را حفظ و تقویت کرد و از هر گونه چند دستگی سیاسی که مخل وحدت ملی است پیشگیری نمود.
یک منبع آگاه از توافق تهران با سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس برای برگزاری مذاکرات با موضوع هستهای ایران خبر داد. وی گفت: درباره اصل مذاکرات توافق شده است، اما درباره زمان و مکان آن رایزنیها ادامه دارد و اینکه مذاکرات هفته آتی در کدام کشور باشد، نهایی نشده است.
نماینده مردم قم در مجلس از دستگاه قضایی خواست تا به سرعت حکم محارب را برای جاسوسان و عوامل دشمن که در جنگ ۱۲ روزه دستگیر شدهاند اجرا کند.
رئیسجمهور، با تأکید بر ضرورت ایجاد تعادل میان منابع و مصارف آب بهعنوان شرط بنیادین توسعه پایدار، خواستار تدوین راهکارهای علمی، جامع و منطقهمحور برای مقابله با چالش کمآبی شد و بر نقش مؤثر دانشگاهها، رسانه ملی و نظام آموزشی در حل این مسئله ملی تأکید کرد.
Δ