نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات و کارشناسان مدعی شد که پس از پنج دور مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا، همچنان “موانع متعددی” بر سر راه توافق هستهای احتمالی وجود دارد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات و کارشناسان مدعی شد که پس از پنج دور مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا، همچنان “موانع متعددی” بر سر راه توافق هستهای احتمالی وجود دارد.
خبرگزاری غربی میگوید پس از پنج دور مذاکرات ایران و آمریکا، موارد اختلافی میان دو طرف وجود دارد.
مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ادعایی علیه برنامه هستهای ایران و سطح دسترسی خود به اطلاعات مربوط به آن، مدعی شدند که از همه جزئیات برنامه هستهای ایران اطلاع ندارند.
رویترز در مطلبی به نقل از مقامات، دیپلماتها و کارشناسان ادعا کرد که توافق هستهای احتمالی بین ایران و آمریکا باید «نقاط کور آژانس را پوشش دهد.»
این رسانه ادعا کرد: «گزارشهای فصلی آژانس بینالمللی انرژی اتمی نشان میدهد که نقاط کور کلیدی شامل عدم اطلاع از تعداد سانتریفیوژهای ایران یا محل تولید و نگهداری این ماشینها و قطعات آنها میشود. این نهاد همچنین توانایی انجام بازرسیهای سرزده در مکانهایی را که توسط ایران اعلام نشده است، از دست داده است.»
خبرگزاری انگلیسی به نقل از یک مقام اروپایی نوشت: «برنامه غنیسازی ایران اکنون چنان پیشرفته است که حتی اگر به طور کامل تعطیل شود، ایرانیها میتوانند آن را در عرض چند ماه دوباره راهاندازی و بازسازی کنند.»
این ادعا در حالی است که به اذعان مقامات آژانس، تأسیسات هستهای ایران، تحت شدیدترین نظارتهای این نهاد بینالمللی قرار دارد.
رویترز در ادامه با اشاره به برگزاری پنج دوره مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا تصریح کرد: «پس از پنج دور مذاکره بین مذاکرهکنندگان ایرانی و آمریکایی، موانع متعددی همچنان باقی مانده است. در اشاره به این موانع میتوان به رد درخواست آمریکا مبنی بر تعهد به کنار گذاشتن غنیسازی و امتناع ایران از ارسال ذخایر اورانیوم غنیشده با خلوص بالای خود به خارج از کشور اشاره کرد.»
به اذعان خبرگزاری انگلیسی، ایران بر اساس حقوق خود در پیمان عدم اشاعه تسلیحات هستهای که به این کشور اجازه غنیسازی نامحدود در راستای اهداف صلحآمیز را میدهد، با درخواست آمریکا برای توقف برنامه غنیسازی اورانیوم مخالفت کرده است.
با این وجود، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا بامداد سهشنبه ادعا کرد که ایران حق غنیسازی اورانیوم نخواهد داشت.
گزارش رویترز و گزافهگویی ترامپ درحالی است که یک مقام ارشد ایرانی به شبکه خبری سیانان گفت پیشنهاد جدید توافق هستهای که در روزهای اخیر به تهران ارائه شده، «نامنسجم و پراکنده» است.
مقام ارشد ایرانی روز دوشنبه این پیشنهاد جدید را محکوم کرد و گفت: «در نگاه اول، این پیشنهاد نامنسجم و پراکنده، بسیار غیرواقعبینانه و مملو از خواستههای افراطی ارزیابی میشود.»
او تاکید کرد که مانع اصلی پیشرفت، تناقضگوییهای آمریکاست.
او بر موضع غیرقابل برگشت تهران درباره مسئله کلیدی غنیسازی تأکید کرد و گفت: «موضع ایران در مورد غنیسازی محکم و استوار است.»
ایران و ایالات متحده در تاریخ ۲۳ مه دور پنجم مذاکرات هستهای حساس را در رم به پایان رساندند. پس از آن دور مذاکرات، یک مقام ارشد دولت آمریکا اعلام کرد که دو طرف «توافق کردند که بهزودی دوباره دیدار کنند.» با این حال، منابع آگاه به سیانان گفتهاند که اکنون دور بعدی مذاکرات بسیار نامشخص است و ممکن است اصلاً برگزار نشود.
مطابق با مفاد توافقنامههای پادمانی و اصول حقوق بینالملل، ایران این حق را دارد که در صورت وارد شدن خسارت ناشی از عملکرد آژانس، اقدام به طرح دعوی و مطالبه غرامت کند. این موضوع از منظر حقوقی کاملاً قابل دفاع است.
وزارت امور خارجه ایران در بیانیهای نسبت به ادامه حملات رژیم صهیونیستی و وضعیت اسفبار انسانی در نوار غزه هشدار داد.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: طرحهای ضد روسی که در بروکسل، برلین و البته در پاریس و لندن در حال تدوین است، پیامهای بسیار نگرانکنندهای را به همراه دارد.
سازمان اطلاعات سپاه، پیامک عمومی را برای شهروندان ارسال کرده است.
Δ