نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
ایران به ۵ دلیل مشخص و عقلانی که ریشه در تجریبات تاریخی و گذشته دارد، در کنار الزامات راهبردی و ژئوپلتیک روی اصل موضوع غنی سازی اورانیوم در داخل، چانی زنی و فشار را نخواهد پذیرفت و تسلیم خواسته های غرب نخواهد شد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از عصر ایران، ایران به ۵ دلیل مشخص و عقلانی که ریشه در تجریبات تاریخی و گذشته دارد، در کنار الزامات راهبردی و ژئوپلتیک روی اصل موضوع غنی سازی اورانیوم در داخل، چانی زنی و فشار را نخواهد پذیرفت و تسلیم خواسته های غرب نخواهد شد.
یک مفسر چینی مسایل بین الملل نوشت موضوع غنی سازی اورانیوم برای ایران یک مساله حیاتی است و پافشاری تهران روی این مساله در کنار نپذیرفتن آن از سوی آمریکا می تواند امکان رسیدن به یک نقطه توافق را به حداقل ممکن برساند و به شکست مذاکرات بینجامد.
وبگاه “فونیکس نیوز” چین در مقاله ای تحت عنوان” ژستهای دوستانه و سپس وعدههای پوچ: چرا مذاکرات اخیر هستهای ایران و آمریکا محکوم به شکست است؟” به قلم “هان ژن”، نوشت:
در حالی که دور پنجم مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا بدون حصول نتیجه خاتمه یافته، کل مسیر مذاکرات ممکن است محکوم به شکست باشد؛ مذاکراتی که امید به حصول نتیجه از آن با تهدیداتی چون بی اعتمادی راهبردی، مخاطرات نامتقارن و امتناع ایران از تسلیم اهرم های هسته ای که به سختی کسب کرده است، کمرنگ شده است.
این مقاله در تشریح اینکه چرا ایران روی موضوع غنی سازی تکیه دارد و به هیچ وجه حاضر نخواهد بود روی آن معامله کند، ۵ دلیل عمده را برشمرده است:
بازدارندگی راهبردی: ایران توانمندیهای هستهای خود را -که این کشور را در آستانه هسته ای قرار داده- برای بازدارندگی در برابر ایالات متحده و اسرائیل ضروری میداند، به ویژه پس از تضعیف متحدان منطقهای کلیدی در سوریه، لبنان و غزه.
سابقه تاریخی: تجربیات گذشته – مانند خروج ایالات متحده از توافق هسته ای دوران اوباما (برجام)- به ایران آموخته است که دست کشیدن از قابلیت های اصلی بدون مزایای تضمین شده و غیرقابل برگشت، آن را آسیب پذیر می کند.
حاکمیت انرژی: ایران از وابستگی به قدرت های خارجی برای سوخت هسته ای نگرانی جدی دارد، چون خاطرات تخلی از گذشته دارد و انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ منجر به لغو همکاریهای هستهای فرانسه شد وتوسعه پروژه های انرژی ایران را برای چندین دهه متوقف کرد.
تحریمهای اقتصادی چند وجهی هستند: حتی اگر تحریمهای مرتبط با برنامه هستهای ایران برداشته شوند، محدودیتهای مالی گستردهتر به بهانه هایی چون ارتباط با گروه های تروریستی و… باقی میماند. این موانع، مانند قطع شدن از نظام سوئیفت، تاثیر بیشتری نسبت به تحریمهای نفتی دارد، که ایران تا حدی از طریق ناوگانهای سایه و مبادلات پایاپای آنها را خنثی کرده است.
مشکلات اقتصادی داخلی ضرفا به دلیل تحریم ها نیستند: مشکلات اقتصادی ایران نه صرفا به دلیل تحریمها، بلکه در سوءمدیریت داخلی سیستماتیک ریشه دارد و هیچ تضمینی نیست که لغو بخشی از تحریم ها، ترجیح مردم را برای حفظ دارایی های سخت (طلا، دلار، املاک و مستغلات) که به رکود تورمی و بی ثباتی پولی کمک کرده است، معکوس کند.
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهور در دولت دوازدهم، در گفت و گو با اقتصاد آنلاین، با ارزیابی تحولات اخیر، بر ضرورت حفظ آمادگی نظامی، فعالسازی حداکثری دیپلماسی و جلوگیری از فعال شدن مکانیسم ماشه تأکید کرد و گفت: اگر در اسفند ۱۳۹۹ توافق نهایی میشد، چهبسا بسیاری از بحرانهای امروز رخ نمیداد.
سخنگوی شورای نگهبان از ابقای اعضای هیئت رئیسه شورای نگهبان برای یک سال آینده خبر داد.
در پی ادعای یک نماینده پیشین مجلس در برنامهای در رسانه ملی، دستگاه قضایی به منظور ارائه اسناد ادعای مطرح شده وی را احضار کرد و به دلیل ارائه نشدن مستندات معتبر، کیفرخواست این فرد صادر و پرونده به دادگاه ارجاع شد.
انتشار گزارشی درباره نامهای با محتوای جنسی از ترامپ به جفری اپستین، بار دیگر او را در کانون رسوایی اخلاقی قرار داده است. ترامپ با انکار نامه و شکایت ۱۰ میلیارد دلاری علیه والاستریت ژورنال، تلاش دارد خود را از اتهام ارتباط با پروندههای جنسی اپستین تبرئه کند.
Δ