نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
ترامپ میخواهد در اقدامی جنجالی، حق پذیرش دانشجویان بینالمللی را از دانشگاه هاروارد سلب کند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از اسوشیتدپرس، دولت دونالد ترامپ تلاش میکند دانشگاه هاروارد را از جذب دانشجویان بینالمللی محروم کند؛ اقدامی جنجالی که ساعاتی پس از طرح شکایت هاروارد، با حکم قاضی فدرال بهطور موقت متوقف شد.
شکایت هاروارد پس از آن مطرح شد که وزارت امنیت داخلی (DHS) دسترسی هاروارد به سامانهی SEVIS پایگاه اطلاعاتی دانشجویان بینالمللی در آمریکا را لغو کرد. اگرچه ویزای دانشجویان لغو نشده، اما حذف دسترسی دانشگاه به این سیستم میتوانست به اخراج فوری حدود ۶۸۰۰ دانشجوی بینالمللی منجر شود.
کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی، در بیانیهای گفت اقدام دولت در پاسخ به «همکاری هاروارد با حزب کمونیست چین» و «عدم مقابله با خشونت در دانشگاه» انجام شده است. او تأکید کرد که پذیرش دانشجوی خارجی یک امتیاز است، نه حق و دانشگاهها باید بابتش پاسخگو باشند.
DHS یک ماه قبل، فهرستی از خواستهها را برای هاروارد ارسال کرده بود. این فهرست شامل اطلاعات مربوط به فعالیتهای غیرقانونی یا تهدیدآمیز دانشجویان خارجی، سوابق انضباطی و مشارکت در اعتراضات میشد. وزارت امنیت تهدید کرده بود در صورت عدم همکاری تا ۳۰ آوریل (۱۰ اردیبهشت)، گواهی SEVIS هاروارد را لغو میکند.
در واکنش، هاروارد روز جمعه در دادگاه فدرال ماساچوست شکایت کرد و لغو دسترسی به SEVIS را «نقض صریح متمم اول قانون اساسی» و تلاشی برای اجبار دانشگاه به تغییر خطمشیهای آموزشی، حکمرانی و استخدامی خود دانست. در متن شکایت آمده است که دولت تلاش دارد با فشار سیاسی، استقلال دانشگاه را تضعیف کند.
بهگفتهی هاروارد، لغو گواهی SEVIS دانشجویان را در وضعیتی دوگانه قرار میدهد: یا باید بلافاصله به دانشگاهی دیگر منتقل شوند یا خاک آمریکا را ترک کنند. در حالی که دانشگاه تأکید دارد دانشجویان بینالمللی بخش مهمی از جمعیت و مأموریت علمی آن را تشکیل میدهند.
در نهایت، قاضی فدرال بهطور موقت جلوی لغو دسترسی هاروارد به SEVIS را گرفت؛ اقدامی که فعلاً مانع از اخراج دانشجویان بینالمللی دانشگاه شده است. تنش میان دولت ترامپ و دانشگاههای مطرح آمریکا بر سر موضوعاتی چون آزادی آکادمیک، سیاستهای مهاجرتی و اعتراضات دانشجویی همچنان ادامه دارد.
رئیسجمهور درباره احتمال حملۀ دوبارۀ اسرائیل گفت: ما هیچ اعتمادی به اسرائیل نداریم. هر لحظه ممکن است دوباره همان کار را بکنند.
«جمهوری اسلامی ایران همواره آمادگی داشته که برنامه هستهای صلح آمیز خودش را در یک چارچوب معقول و منطقی جلو ببرد، ما هیچ وقت از اینکه اعتماد کشورهایی که احیاناً نگران باشند را جلب کنیم.»
رییس جمهور مهمترین راهکار عبور از شرایط بحران آب را صرفهجویی گسترده در مصرف آب دانست و گفت: مردم باید نسبت به مصرف آب نهایت دقت را داشته باشند، چراکه اگر منابع فعلی به اتمام برسند و آبهای زیرزمینی نیز مدیریت نشوند، با بحران بزرگی در منطقه روبهرو خواهیم شد.
مذاکرات ایران و کشورهای انگلیس، آلمان و فرانسه ساعت نه و نیم صبح به وقت محلی در ساختمان سرکنسولگری ایران در استانبول برگزار میشود. این نشست در سطح معاونان وزیر خارجه خواهد بود
Δ