نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
لایحه معاهده مشارکت جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه پس از بحث و بررسیهای گسترده، امروز در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: لایحه معاهده مشارکت جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه مورد تصویب کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس قرار گرفت.
ابراهیم رضایی در تشریح جلسه عصر امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بعد از ظهر امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه در محل کمیسیون برگزار شد.
وی بیان کرد: دستور کار جلسه امروز بررسی لایحه معاهده مشارکت جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه با حضور اعضای کمیسیون و نمایندگانی از ارتش، سپاه، وزارت امور خارجه، وزارت دفاع، ریاست جمهوری و مرکز پژوه مجلس شورای اسلامی بود و ابعاد مختلف آن بررسی شد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اعضای کمیسیون نظرات خودشان را راجع به این معاهده اعلام کردند. تقریبا همه نمایندگان دستگاههای مذکور حاضر در جلسه این لایحه را تایید کردند و با تصویب آن موافق بودند و اشارهای به ابعاد مختلف این لایحه داشتند.
رضایی ادامه داد: عباس گلرو، رئیس روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هم گزارشی از این لایحه به اعضا داد، چرا که این لایحه به صورت مشترک در سه کمیته روابط خارجی، امنیت و دفاعی کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته بود. آقای گلرو اشارهای کرد به سوابق بررسی این لایحه و به روابط تاریخی بین ایران و روسیه و تاکید کرد که روندهای منطقهای و جهانی و نظام نوظهور بینالمللی ایجاب میکند که ایران و روسیه در کنار هم قرار بگیرند، اراده سیاسی مقامات دو کشور در این معاهده رقم خورده و پایهای برای موافقتنامههای بعدی است، این معاهده چارچوب همکاریهای دو کشور را در حوزههای مختلف مشخص میکند و یک تفاهمنامه کلان و مشترک و نقشه راه روابط ایران و روسیه و حاصل ۴ سال مذاکرات بین دو طرف است.
وی افزود: گلرو اشاره کرد که بررسیهای معاونت قوانین هم نشان میدهد که این لایحه با قوانین بالادستی و قانون اساسی مطابقت دارد. آقای عجم، رئیس کمیته امنیت کمیسیون و همینطور آقای ولایتمدار، رئیس کمیته دفاعی کمیسیون هم گزارشی درباره این معاهده ارائه دادند. هر سه روسای کمیتههای روابط خارجی، امنیت و دفاعی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، لایحه معاهده مشارکت جامع راهبردی بین ایران و روسیه را تایید کردند.
وی اعلام کرد: در نهایت و پس از شنیدن نظرات مختلف، لایحه معاهده مشارکت جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به اتفاق آرا مورد تصویب کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اعضای کمیسیون تاکید کردند که با توجه به تصویب این معاهده در مجلس دومای دولتی روسیه و همینطور شورای فدراسیون روسیه که معادل مجلس ما و شورای نگهبان ما تقریباً هستند و همینطور ابلاغ آن از طرف رئیس جمهور روسیه و با توجه به نزدیکی روابط دو کشور ضرورت دارد که بررسی آن در صحن مجلس شورای اسلامی هم در اولویت قرار بگیرد.
«به باور من، اسرائیل دست به تجاوز مجدد علیه ایران نخواهد زد چون من تصور میکنم هر دو طرف، یعنی ایران و اسرائیل، تمایلی به ازسرگیری این نزاع ندارند. به هر حال، اسرائیل هم در آن ۱۲ روز به لحاظ لجستیکی و جنگافزاری متحمل هزینههای بسیار هنگفتی شد و اینها علاوه بر حملات موشکی ایران بود که خسارات مالی و همچنین ناامنی را برای اسرائیل ایجاد کرد. »
رئیس جمهور بر ضرورت هماهنگی با قوای مقننه و قضائیه و تشکیل تیم کارشناسی برای تقویت و ایجاد وحدت رویه در اجرای اختیارات تفویض شده به استانداریها تاکید کرد و گفت: تفویض اختیار اقدام صحیح و موثری بوده و ما هدف نهایی در این زمینه را رها نخواهیم کرد. البته به طور طبیعی این مسئله ممکن است در مسیر اجرا با اشکالاتی مواجه شود که باید با همکاری، همدلی و هماهنگی برطرف شوند.
۱۵ خبرنگار و روزنامهنگار خارجی از بخشهای مختلف زندان اوین بازدید کردند.
وزیر امور خارجه با تأکید بر دیپلماسی استانی، تصریح کرد: در جلسه رأی اعتماد هم اعلام کردم استانهای ما به ویژه استانهای مرزی میتوانند دیپلماسی موفقی داشته باشند.
Δ