نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
بهدلیل ماهیت نامنظم دولت ترامپ و اختلافات داخلی بین مشاوران کلیدی او، سفر او به عربستان میتواند هم زمینه برای تنش با ایران را فراهم کند و هم فرصتی تازه به دیپلماسی بدهد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فرارو، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، امیدوار است در جریان سفر به عربستان، امارات و قطر به توافقاتی دست پیدا کند. او ممکن است به دنبال تضمین معاملات تسلیحاتی و سرمایهگذاری در ایالات متحده باشد. اما بسیاری دیگر نگراناند که او جاهطلبیها و برنامههای بزرگتری داشته باشد. بهویژه، به نظر میرسد که سفر او بیشتر در مورد ایران باشد، کشوری که دولت ترامپ در حال مذاکرات هستهای با آن است.
بااینحال، به دلیل ماهیت نامنظم دولت ترامپ و اختلافات داخلی بین مشاوران کلیدی او، سفر او میتواند هم زمینه برای تنش با ایران را فراهم کند و هم فرصتی تازه به دیپلماسی بدهد.
این نشریه در یاداشتی به قلم مارک لینچ، استاد دانشگاه جورج تاون، مینویسد: ۱۰۰ روز پس از دولت دوم ترامپ، رهبران کشورهای منطقه نیز مانند فرامنطقه گیج و نگران هستند. سیاستهای ترامپ در خاورمیانه شبیه به بایدن است، اما تفاوت این دو رئیسجمهور در سبک و میزان قابلپیشبینیبودن است.
بایدن و تیمش قابلاعتماد و آشنا بودند، درحالیکه رهبران منطقه میدانند که ترامپ میتواند بدون هشدار، نظر خود را تغییر دهد. آنها نگران هستند که تعرفههای ترامپ باعث رکود جهانی شود و به فروش نفت و کشتیرانی در دریای سرخ و کانال سوئز آسیب برساند. آنها میترسند که قطع کمکهای خارجی توسط ترامپ دریافتکنندگان آن مانند اردن را بیثبات کند. اظهارات عجیبوغریب ترامپ در مورد غزه رهبران کشورهای عربی را آشفته کرده است.
مهمتر از همه، آنها نمیدانند که آیا او راه را برای دیپلماسی واقعی با ایران هموار میکند یا فقط به شکل موقت به دیپلماسی نمایشی فرصتی داده تا دست خود را برای توجیه جنگ باز گذاشته باشد. به نظر میرسد تصمیم به دیدار با هر سه قدرت پیشرو عربی در خلیج فارس و نه فقط عربستان سعودی برای جلوگیری از شائبه هرگونه اختلافافکنی طراحی شده است. این سفر تا حد زیادی بر اقتصاد متمرکز است.
پس از انتخاب ترامپ، محمد بن سلمان سرمایهگذاری ۶۰۰میلیارد دلاری عربستان سعودی را در ایالات متحده مطرح کرد. در واقع، هر گونه تعهد عربستان سعودی بیشتر برای نمایش خواهد بود، زیرا پادشاهی با کاهش قیمت نفت و تقاضاهای اقتصادی داخلی دستوپنجه نرم میکند و بهندرت به چنین وعدههایی عمل میکند.
ترامپ همچنین ممکن است منافع شخصی خود را در نظر داشته باشد. دولتهای عربی مطمئن نیستند که آیا ایالات متحده از آنها خواهد خواست تا برای جنگ یا برای صلح با ایران آماده شوند. اینعدم قطعیت غیرعادی است. ترامپ همچنین ممکن است از این سفر برای متقاعد کردن کشورهای خلیج فارس برای پایین نگه داشتن قیمت نفت استفاده کند.
«دونالد ترامپ» بار دیگر ایران را تهدید کرد و از حمله دوباره آمریکا به ایران خبر داد.
فرماندار شهرستان بروجن در خصوص شنیده شدن صدای انفجار در بروجن توضیحاتی ارائه کرده است.
سعید لیلاز در گفتوگو با خبرنگار سیاسی اقتصادآنلاین تأکید کرد: «من به هیچ فرد نظامی و امنیتی اعم از سپاه، ارتش یا وزارت اطلاعات اعتماد ندارم مگر اینکه خلافش ثابت شود. جمهوری اسلامی از نظر امنیتی و نظامی ضربهای بیسابقه خورده است.»
روزنامه جمهوری اسلامی: بیاعتنایی به مکانیسم ماشه ، تکرار همان خطای راهبردی است که در گذشته با «کاغذپاره» خواندن قطعنامههای سازمان ملل از سوی دولت وقت، هزینههای سنگینی به کشور تحمیل کرد.
Δ