نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
اظهارات ژنرال منیر منعکس کننده تمایل به تبدیل ارتش پاکستان به یک نیروی مسلح «تندرو اسلامی» است، همانطور که ژنرال محمد ضیاء الحق، رئیس جمهور فقید، در دهه هشتاد قرن گذشته انجام داد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از جماران، روزنامه نیویورک تایمز آمریکا گزارشی درباره یک فرمانده نظامی پاکستانی منتشر کرده است که همواره پشت صحنه بوده است، اما اخیراً در بحبوحه تنشهای فزاینده بین کشورش و همسایهاش هند، علنی شده است.
در این گزارش آمده است که این فرمانده – که او را قدرتمندترین مرد پاکستان توصیف میکند – تا همین اواخر ترجیح میداد از کانون توجهات دور بماند و تنها به حضور در مراسمهای نظامی که در آن سخنرانی میکرد، بسنده میکرد.
آخرین گزارشها از جنگ هند و پاکستان | اسرائیل طرف کدام کشور ایستاد؟ | جزئیات حمله و واکنشها؛ ۲۶ کشته و ۴۶ زخمی در پاکستان
در روز پنجشنبه گذشته، ژنرال در جریان یک رزمایش نظامی بر روی یک تانک ایستاد و برای سربازان خود سخنرانی کرد و در آن به هند هشدار داد که پاکستان با هرگونه ماجراجویی نظامی نسنجیده با پاسخی «سریع، کوبنده و قاطع» مقابله خواهد کرد.
به گزارش نیویورک تایمز، این اظهارات در هند و پاکستان به عنوان شاهدی بر تمایل به نشان دادن قدرت و جلب حمایت مردمی پس از سالها تفرقه سیاسی و مشکلات اقتصادی در این کشور تلقی شد.
این روزنامه به این نتیجه رسید که این مشکلات، وفاداری دیرینه مردم پاکستان را به نهاد نظامی که همواره دستی پنهان در هدایت سیاست کشور داشته، تضعیف کرده است.
سخنرانی ژنرال عاصم منیر بیش از صرف محاسبات سیاسی به نظر میرسد و اشاره میکند که تحلیلگران او را فردی با رویکرد سختگیرانه در قبال هند توصیف کردهاند و دیدگاههای او در دورهای که در راس دو دستگاه اطلاعاتی اصلی نظامی پاکستان بوده شکل گرفته است و بر این باور است که مناقشه دیرینه با هند اساساً یک مناقشه مذهبی است.
ژنرال منیر در اظهارات دیگری که ۶ روز قبل از حمله پهلگام در جمع پاکستانیهای مقیم در اسلامآباد، پایتخت پاکستان ایراد کرد، منطقه کشمیر – که پاکستان و هند بر آن کنترل دارند – را به منزله «شاه رگ» کشورش توصیف کرد.
تصویرسازی او از کشمیر با این صفت حساسیت ویژهای را در هند برانگیخت. ژنرال منیر در همان سخنرانی گفت: «ما برادران کشمیری خود را که در حال مبارزه قهرمانانه خود علیه اشغال هند هستند، رها نخواهیم کرد».
این روزنامه خاطرنشان کرد که ژنرال منیر از زمان حمله پهلگام، با عبارات ایدئولوژیک صریحی صحبت کرده است که نشان میدهد او تمایلی به باور به این که صلح طولانی مدت با هند امکانپذیر است، ندارد.
در ۲۶ آوریل گذشته، او در مراسم فارغالتحصیلی گروهی از افسران در آکادمی نظامی به «نظریه دو ملت» استناد کرد که کشور پاکستان در سال ۱۹۴۷ بر اساس آن تأسیس شد و تأکید میکند که هندوها و مسلمانان دو ملت جداگانه هستند که نیاز به دو میهن جداگانه دارند.
به گزارش نیویورک تایمز، این نظریه همواره اساس هویت ملی و سیاست خارجی پاکستان بوده است، به طوری که ژنرالهای این کشور در گذشته در زمان تنش با هند این گفتمان ایدئولوژیک را اتخاذ میکردند و زمانی که اقتضای دیپلماسی بود از آن عقبنشینی میکردند.
اما بسیاری از هندیها احیای این نظریه و سایر اظهارات ژنرال منیر را به عنوان تغییر آشکاری در موضع پاکستان در قبال هند تفسیر کردند.
نیویورک تایمز به نقل از حسین حقانی، سفیر سابق پاکستان در ایالات متحده، ژنرال منیر را «بسیار مذهبی» توصیف کرده است که در دیدگاه او نسبت به روابط با هند منعکس شده است و مدعی شده است که او «در بهترین حالت، به دنبال مدیریت تنشها و ثبت هر چه بیشتر امتیاز به نفع خود است».
از سوی دیگر، این روزنامه آمریکایی معتقد است که اظهارات ژنرال منیر منعکس کننده تمایل به تبدیل ارتش پاکستان به یک نیروی مسلح «تندرو اسلامی» است، همانطور که ژنرال محمد ضیاء الحق، رئیس جمهور فقید، در دهه هشتاد قرن گذشته انجام داد.
مشاور امور بینالملل رهبر معظم انقلاب در پیامی به مناسبت آیین نکوداشت شیخ صفیالدین اردبیلی، به موضوعات مربوط به جمهوری آذربایجان و دالان زنگهزور نیز پرداخته است.
سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نسبت به عواقب حماقت احتمالی رژیم صهیونیستی هشدار داد و گفت: پاسح ایران به حمله اسرائیل کوبندهتر و قاطعتر از گذشته خواهد بود.
وزیر امور خارجه ترکیه در خصوص مذاکرات برگزار شده در استانبول بین ایران با سه کشور اروپایی اعلام کرد که کرد طرفین بر سر ادامه دادن به تماسها به موازات مذاکرات غیرمستقیم بین ایالات متحده و ایران توافق کردند.
معاون وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه پیامهایی بین ایران و آمریکا از طریق برخی کشورهای میانجی منتقل میشود، گفت: برخی کشورها با ایران و آمریکا در تماس هستند. همانطور که میدانید، ما در حال مذاکره با میانجیگری عمان بودیم.
Δ