نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
«محمد جواد ظریف» در واکنش به برخی اخبار منتشر شده مبنی بر قصد ترامپ برای تغییر نام خلیج فارس و استفاده از یک نام جعلی به جای آن گفت: برای ایران به جهانیان و ساکنان کاخ سفید نشان خواهیم داد که ایرانیان، همراه و هم زبان، این سوداگری کوته بینانه را برنمیتابند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خبرآنلاین وزیر امور خارجه پیشین کشورمان در این ارتباط در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ایرانیان سرافراز، درود بر شما. آنچه پیرامون استفاده از نام ساختگی برای خلیجفارس شنیده میشود هر ایرانی میهن دوست از هر گرایشی را به خشم میآورد.
وی با بازنشر واکنش «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه نسبت به این موضوع ادامه داد: برای ایران، به جهانیان و ساکنان کاخ سفید نشان خواهیم داد که ایرانیان، همراه و هم زبان، این سوداگری کوته بینانه را برنمیتابند.
وی تاکید کرد: شاید فردا برای این همبستگی میهنی دیر باشد.
بر اساس این گزارش ۲ مقام آمریکایی روز سهشنبه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند، دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا قصد دارد در اقدامی تحریکآمیز در سفر آتی خود به عربستان سعودی اعلام کند که آمریکا از این پس خلیجفارس را با نام جعلی آن «خلیج//عربی» خواهد نامید.
اقدامات تحریکآمیز ترامپ در شرایطی انجام میشود که نام خلیج همیشه فارس از قرنها پیش تاکنون به طور گسترده شناخته شده است و اسناد تاریخی هم موید همین مطلب است. دولت ایران در سال ۲۰۱۲ تهدید کرد که گوگل را به دلیل حذف نام این پهنه آبی از نقشههایش، تحت پیگرد قانونی قرار خواهد داد.
در نقشههای گوگل در آمریکا، این پهنه آبی با عنوان جعلی آن نشان داده میشود. در نقشههای اپل فقط نام خلیجفارس ذکر شده است.
نیروهای نظامی آمریکا سالهاست که بهطور یکجانبه این پهنه آبی را در بیانیهها و تصاویر منتشرشده خودشان با عناوین جعلی خطاب میکنند.
در سال ۲۰۱۷ و در نخستین دوره ریاستجمهوری ترامپ، زمانی که او از نام جعلی برای اشاره به خلیجفارس استفاده کرد، مناقشهای درگرفت. حسن روحانی، رئیسجمهور وقت ایران به ترامپ توصیه کرد که باید جغرافیا بخواند.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه وقت ایران هم در همان زمان در فضای مجازی نوشت: «همه میدانستند دوستی ترامپ را میتوان به بالاترین قیمت خرید؛ حالا میدانیم جغرافیایش را هم.»
یک سخنگوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی به سفر آتی تیم فنی این نهاد به ایران واکنش نشان داد.
یک روزنامه آمریکایی از تعویق مشروط فعال شدن مکانیسم ماشه خبر داد.
طرح انتقال آب طالقان به تهران اصالتاً جدید نیست. پیش از این، یک خط لوله ۱۸۰۰ میلیمتری به طول ۶۰ کیلومتر از آبگیر زیاران (نزدیک سد طالقان) به آبگیر بیلقان کشیده شده بود
نماینده تهران گفت: مطابق اعلام مسئولان آب و فاضلاب استان تهران، وضعیت خوب نیست و حدودا تا چهل روز آینده در تهران دچار بی آبی یا کم آبی شدید خواهیم بود.
Δ