نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
لاکهید مارتین، تولیدکننده جنگنده اف-۱۶، مدل Block 70/72 را پیشرفتهترین نسخه این جنگنده معرفی کرده که با سیستم جنگ الکترونیک Viper Shield تواناییهای آن به سطح جدیدی ارتقا یافته است.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرآنلاین، این سیستم که توسط شرکت L3Harris طراحی شده، برای محافظت از جنگنده و خلبان در برابر تهدیدات پیچیده مدرن توسعه یافته و اخیراً در یک پرواز آزمایشی مورد ارزیابی قرار گرفته است.
در این آزمایش که در پایگاه هوایی ادواردز کالیفرنیا انجام شد، یک فروند اف-۱۶ بلوک ۷۰ مجهز به Viper Shield بدون تغییر در مشخصات فنی اصلی خود به پرواز درآمد. این جنگنده همچنان از موتور توربوفن Pratt & Whitney با توان تولید ۲۹۰۰۰ پوند نیروی رانش بهره میبرد و به سیستمهای الکترونیکی پیشرفته، رادارهای AESA مدل APG-83 و نمایشگرهای جدید مجهز است.
Viper Shield قابلیت شناسایی و مقابله سریع با تهدیدات راداری و الکترونیکی را دارد. این سیستم میتواند سیگنالهای دشمن را تحلیل کرده و با استفاده از تکنیکهای اختلال (jamming) آنها را خنثی کند یا از طریق هماهنگی با سامانههای تسلیحاتی، اقدامات دفاعی یا تهاجمی مناسبی انجام دهد.
قاتل رادارها؛ جنگندهای که نامرئی میشود!
هدف اصلی اولین پرواز آزمایشی، ارزیابی عملکرد این سیستم دفاعی و بررسی هماهنگی آن با سایر سامانههای جنگنده بود. تمرکز این آزمایش روی عملکرد کامپیوتر ماموریت، سیستمهای اویونیک و ارتباط آن با رادار AESA بود. نتایج اولیه بسیار امیدوارکننده بوده و راه را برای آزمایشهای بیشتر در ماههای آینده هموار کرده است. انتظار میرود Viper Shield تا پایان سال ۲۰۲۵ آماده بهرهبرداری عملیاتی شود.
یکی از مزایای کلیدی این سیستم، قابلیت نصب آسان روی جنگندههای مختلف اف-۱۶ است. این سامانه به گونهای طراحی شده که بدون نیاز به تغییرات سختافزاری گسترده، روی مدلهای قدیمیتر اف-۱۶ نیز قابل اجرا خواهد بود.
Viper Shield میتواند به یکی از مهمترین سیستمهای دفاعی هواپیماهای نسل چهارم تبدیل شود. کشورهای دارای اف-۱۶ نیز میتوانند از این فناوری بهرهمند شوند و با تجهیز ناوگان خود به این سیستم، قابلیتهای بقاپذیری و مقابله با تهدیدات الکترونیکی را به طور چشمگیری بهبود بخشند.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: گذرگاهها نباید خدشهای به حق حاکمیت و تمامیت سرزمینی ایجاد کنند.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به نشست روز جمعه ایران و تروئیکای اروپا در استانبول و تاکید بر این که «اروپاییها باید در برابر موضعگیریهای خود در پی تجاوز به ایران، پاسخگو باشند» گفت: فعلاً برنامهای برای گفتوگو با آمریکا نداریم.
با آغاز عملیات اروپایی «آسپیدز» برای بازگرداندن امنیت دریایی در دریای سرخ، اقیانوس هند و خلیج فارس، حملات حوثیهای یمن به دو کشتی تجاری نشاندهنده ضعف منابع و ظرفیت ناوگان اتحادیه اروپا در مقابله با تهدیدات دریایی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این پرسشی درباره ادعاهای وزیر امور خارجه سابق آمریکا پیرامون موافقت ایران با غنیسازی زیر یک درصد و هدف از بیان آن گفت: هدف اینگونه اظهارات را باید از خود آنها پرسید که نیتشان چیست اما چنین چیزی وجود نداشته است.
Δ