نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
معاون اول رئیسجمهور در دیدار با جمعی از تجار و فعالان اقتصادی در قزاقستان گفت: در سازمان اکو به دلیل برخی رقابتها با چند کشور، موفق نشدیم این رقابتها را به رفاقت تبدیل کنیم؛ در نتیجه از ظرفیت اکو به خوبی بهره نبردیم.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اهمیت و ضرورت حفظ و احترام به امنیت سرمایه سرمایهگذاران داخلی و ایرانیان خارج از کشور، تصریح کرد: سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران موظف به پاسداری از حقوق تکتک ایرانیان مستقل و فارغ از گرایشهای سیاسی آنان نسبت به انقلاب اسلامی ایران هستند و دولت چهاردهم در حد توان پیگیر مسائل آنان و بهویژه مشکلات حقوقیشان است.
محمدرضا عارف شامگاه پنجشنبه به وقت محلی و در جریان سفر به قزاقستان برای شرکت در نشست شورای بین دولتی اتحادیه اقتصادی اوراسیا در نشست هماندیشی با تجار و فعالان اقتصادی ایرانی در قزاقستان با تاکید بر اینکه در زمینه سیاست خارجی و دیپلماسی اقتصادی هیچ راهی جز حضور در اتحادیهها و پیمانهای مهم منطقهای نداریم، تصریح کرد: در این مسیر به این نتیجه رسیدیم که در کنار روابط دوجانبه باید در اتحادیههای منطقهای حضور جدی داشته باشیم.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اولین سفر خود برای ارائه پیشنهاد عضویت و حضور ایران در سازمان همکاری شانگهای به عنوان اولین مقام ایرانی در زمان دولت اصلاحات، ادامه داد: در سازمان اکو به دلیل برخی رقابتها با چند کشور، موفق نشدیم این رقابتها را به رفاقت تبدیل کنیم؛ در نتیجه از ظرفیت اکو به خوبی بهره نبردیم.
عارف با تاکید بر اینکه در عضویت جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اوراسیا هیچ مشکل سیاسی نداریم و بسیار خوب از حضور ایران استقبال کردند، گفت: نتیجه تلاشهای ایران برای عضویت در اوراسیا به لایحه تجارت آزاد منجر شد که اقدامی بسیار ارزشمند است که در یک طرف ایران و در طرف دیگر کشورهای عضو اوراسیا قرار دارند و این موافقتنامه در مجلس شورای اسلامی نیز تصویب شده است و پس از تایید نهایی توسط شورای نگهبان ابلاغ خواهد شد که بر این اساس موانع و مشکلات بر سر راه تجارت با کشورهای اوراسیا حل میشود.
عارف با بیان اینکه در جلسات هیئت دولت برای اجرای برنامه هفتم توسعه و رسیدن به اهداف کمی رشد ۸ درصدی و کاهش نرخ تورم و بیکاری، به این واقعیت رسیدیم که راهی جز مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد کشور نداریم، تصریح کرد: اگر دولت بخواهد همانند برنامههای توسعه قبلی، تصدیگری به عهده بگیرد، به اهداف خود نمیرسیم؛ دولت وظیفه فراهم کردن ابزار، رفع مشکلات و تسهیلگری در مسیر فعالیت بخش خصوصی را به عهده دارد و امروز این راهبرد در برنامه هفتم توسعه پیگیری میشود.
معاون اول رئیسجمهور تاکید کرد: باید از توان و ظرفیت بخش خصوصی داخلی و تجار و نخبگان اقتصادی خارج از کشور با شرایط اطمینانبخش استفاده کنیم که سرمایهگذار مطمئن شود، سرمایهاش محترم است و برای حضور در فعالیت اقتصادی کشور به میدان بیاید؛ این مسیر در دولت وفاق ملی آغاز و خوشبختانه به خوبی استقبال شده است.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه امروز این نگاه حاکمیت دارد که برای حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور، در صورت لزوم قوانین و مقررات بازنگری شود، افزود: نگاه در دهه ۶۰، اقتصاد دولتی و تمرکزگرایی بود که از بخشی از نگاههای حاکم در اوایل انقلاب نشأت میگرفت که با ابلاغ سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی این بن بست شکسته شد و بخش خصوصی در هر طرح که توان حضور داشت در چهارچوب ضوابط و مقررات برای فعالیت اقتصادی پررنگ حضور پیدا کرد.
عارف با تاکید بر اینکه هدف دولت چهاردهم گرهگشایی و نه مچگیری از بخش خصوصی است، تاکید کرد: حضور جدی و پررنگ در محافل بینالمللی، پیمانهای منطقهای و همچنین بهرهگیری از ظرفیتها و تواناییهای بخش خصوصی از جمله راهبردهای دولت چهاردهم برای مقابله با تحریمها است.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به دغدغهها، مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی ایرانی حاضر در قزاقستان تاکید کرد: بخشی از این مسائل به شرایط اقتصادی، تحریمهای تحمیلی و موانع در این مسیر مربوط است که کشورهای غربی به ناحق و ظالمانه به ایران تحمیل کردهاند و کشورهای غربی با اعمال تحریمها و رفتار ظالمانه به دنبال بهانههای سیاسی هستند.
وی ادامه داد: کشورهای غربی از فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر حرام اعلام کردن ساخت سلاح هستهای به خوبی آگاه هستن د اما بهدلیل اینکه میخواهند دستدرازیهای از دست رفته گذشته خود در ایران را بار دیگر به دست بیاورند، به این فتوا توجه نمیکنند؛ اما بدانند که ما هیچگاه تسلیم نشدیم و راهکارهای مقابله با این تحریمها را پیدا کردیم.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: یکی از راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در مقابله با نظام تحریمها توسعه و فعال کردن کریدورها است که در جلسات مختلف برای حل مسائل آن بحث و بررسی میشود.
عارف در ابتدای سخنان خود به اشتراکات فراوان فرهنگی و حوزه تمدنی مشترک منطقه اشاره کرد و گفت: ملتهای منطقه احساس نزدیکی با ملت ایران دارند و این دیدگاههای مشترک، زمینههای فراوانی برای همکاری، همفکری و رسیدن به یک ویژگی مشترک برای مسائل مشترک فراهم میکند.دکتر عارف با بیان اینکه پس از فروپاشی شوروی سابق از ظرفیتهای کشورهای منطقه آسیای میانه غفلت کردیم، خاطرنشان کرد: ما هیچگاه به صورت جدی حمایتهای لازم از بخش خصوصی را به عمل نیاوردیم، کشورهایی که برنامه درازمدت برای حمایت از بخش خصوصی داشتهاند، توانستهاند جایگاه خود را در منطقه محکم کنند.
معاون اول رئیسجمهور همچنین بر ضرورت ارائه محصولات با کیفیت و بستهبندی در سطح بینالمللی برای حضور کالاهای ایرانی در منطقه تاکید کرد.
دکتر عارف افزود: به هر یک از کشورهای منطقه که سفر میکنیم عکسی از برجستگان ایرانی میبینیم و آنها میگویند این دانشمندان از ما هستند، بخشی از آنان در حوزه تمدنی ایران هستند و فصل مشترک ما میشوند که منافع و دیدگاههای مشترک داریم و این نگاه به مرور زمان بین مسئولان جا افتاد که سمرقند و بخارا با اصفهان و شیراز فرقی ندارد و باید از این فرصت استفاده کنیم.
وی با ذکر خاطرهای از زمان تصدی ریاست دانشگاه تهران ادامه داد: از زمانی که ریاست دانشگاه تهران را به عهده داشتم و در زمان حضور در کشورهای منطقه همان استقبالی از من به عمل میآمد که در زمان تصدی معاون اولی به این کشورها داشتم و همه آن کشورها روی دانشگاههای ایرانی تعصب خاصی دارند و این سرمایه ارزشمند معنوی را باید حفظ کنیم.
گفتنی است در این جلسه فعالان اقتصادی ایرانی به بیان دغدغهها، مسائل و مشکلات خود پرداختند و راهکارهای حل آنها را مطرح کردند.
سخنگوی قوه قضائیه با رد هرگونه مسئولیت قضایی یا اداری برای حجتالاسلام صدیقی تأکید کرد: وی صرفاً مشاور رئیس قوه قضائیه است و هیچ نقشی در روند رسیدگی به پرونده بستگانش ندارد.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه کیفرخواست کواکبیان صادر شد افزود: پرونده ظهرهوند در مرحله تحقیقات مقدماتی است.
مسعود پزشکیان در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در نشست امروز با اعضای جبهه اصلاحات ضمن شنیدن نظرات دوستان، به لزوم پرهیز از طرح مسائل تفرقه برانگیز تاکید کردم. گفتم اصلاحات زمانبر است، آهسته اما پیوسته پیش میرویم. پیشتر نیز در وزارت کشور گفتم احزاب باید تقویت شوند. با دیگر احزاب، سمنها و انجمنها نیز گفتگو خواهیم کرد.»
رئیس جمهور گفت: دشمنان ادعا دارند که نباید به ایران اجازه داد تا بمب اتم بسازد. ما قصد ساختن بمب اتم نداریم ولی جو درست کردهاند که ایران قصد ساخت بمب اتم دارد.
Δ