نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
حکم اعدام یک سارق خشن و بیرحم که با استفاده از شمشیر و قمه مقابل اندک مقاومت قربانیان آنها را مضروب میکرد، بهاتهام محاربه پس از تأیید در دیوانعالی کشور صبح امروز اجرا شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، 16 شهریور سال 1401 با گزارش کلانتری 139 مرزداران مبنی بر سرقت گوشی موبایل و زورگیری توسط راکبان یک موتورسیکلت، مأموران کلانتری اقدام به گشتزنی در منطقه میکنند که به راکبان یک موتورسیکلت که اقدام به استتار پلاک موتور خود کرده بودند، مشکوک میشوند و به آنها دستور ایست میدهند.
راکبان موتورسیکلت به دستور ایست پلیس توجه نمیکنند و اقدام به فرار میکنند که مأموران پلیس 6 گلوله شلیک میکنند و در نهایت سارقان با برخورد به یک خودرو متوقف و دستگیر میشوند.
از سارقان در زمان دستگیری یک قبضه نیمچه و یک قبضه قمه و شمشیر کشف شد.
پس از دستگیری متهمان و ثبت شکایت شکات، پروندهای با اتهام محاربه از طریق مباشرت در چندین فقره سرقت مسلحانه و با استفاده از سلاحهای شمشیر، قمه و نیمچه تشکیل و به دادگاه انقلاب تهران ارسال شد.
سارقان بیشتر در مناطق شمال غرب تهران و شهرک غرب اقدام به سرقت میکردند. سارقان با زاغزنی و رصد افراد اقدام به سرقت گوشیهای موبایل گرانقیمت و پرچمدار برندهای معروف میکردند.
متهمان با تهدید اقدام به سرقت میکردند و در صورت حتی اندک مقاومت افراد در برابر سرقت اموال خود، اقدام به مجروح کردن آنها با شمشیر، قمه و نیمچه میکردند. در یک مورد سارقان با قمه و شمشیر به سر و صورت خانمی که در برابر سرقت موبایل خود مقاومت کرده بود، زدهاند. در یک مورد دیگر یکی از شکات آقا اعلام کرد؛ “زمانی که در پارک نشسته بودم، سارقان با قمه بهطرفم آمدند و زمانی که قمه را دیدم فرار کردم. سارقان با قمه به صورتم زدند و موبایلم را میخواستند که مقاومت کردم و قمه را در پشت بازو فرو بردند و گوشی را گرفتند”.
طبق محتوای پرونده و اعلام شکات برای سارقان زن، مرد و پیر، جوان و نوجوان فرقی نداشت و در صورت مقاومت اقدام به مجروح کردن طمعههای خود میکردند. این سارقان دارای شاکی نوجوان 17ساله نیز هستند.
این پرونده چندین شاکی دارد و احتمال میرود تعدادی از شکات بهدلیل ترس اقدام به ثبت شکایت نکردهاند.
در این پرونده بهدلیل ارتکاب جرایم خشن، متهمان با دستور بازپرس پرونده برای بررسی سلامت روانی به پزشکی قانونی ارجاع شدند که طبق بررسی پزشکی قانونی، متهمان از سلامت روحی و روانی برخوردار بودند و دارای قوه تمیز و کنترل اراده تشخیص داده شدند.
همچنین متهمان در روند رسیدگی به پرونده به اعمال و سرقتهای خود اعتراف کردهاند. اتهامات متهمان با حضور وکلای آنها و شکات در دادگاه مورد رسیدگی قرار گرفت و یکی از متهمان بهاتهام محاربه به اعدام و پرداخت دیه محکوم شد و حکم او در دیوانعالی کشور تأیید و ابرام شد. پرونده متهم دیگر برای بررسی مجدد به دادگاه ارسال شد.
در نهایت صبح امروز حکم اعدام متهم اوّل این پرونده اجرا شد.
انتهای پیام/+
رئیس قوه قضائیه گفت: فرآیندهای اِعمال شده در یک پرونده قضائی باید واجد اصل بازدارندگی باشند. یکی از این موارد، آن است که میان کیفرخواست صادره از ناحیه دادسرا با حکم صادره از دادگاه بدوی یا حکم دادگاه تجدیدنظر تفاوت فاحش و چشمگیر وجود داشته باشد.
بر اساس مقاله منتشرشده در مجله علمی پزشکی قانونی در فاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰، ۴۲هزار و ۶۸۵ موتورسوار در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادهاند که ۹۵.۶درصد (۴۰هزار و ۸۰۰ نفر) آنان مرد و مابقی زن بودند.
معاون برنامه ریزی و امور عمومی دیوان عالی کشور از ثبت ۳۰۰۰ درخواست اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور تنها در اردیبهشت خبر داد.
در پی حمله وحشیانه گروهک تروریستی جیش الظلم به دادگستری زاهدان، وزارت دادگستری با صدور بیانیهای این اقدام کور و ضدانسانی را محکوم کرد.
Δ