رافائل گروسی؛ پیشران تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با معیارهای دوگانه خود نه تنها حافظ امنیت بین‌الملل نیست، بلکه عاملی برای اجرای نظام نژادپرستانه آپارتاید هسته‌ای است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، تجاوز رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران که با هماهنگی کامل و مشارکت مستقیم دولت آمریکا استمرار پیدا کرد، بلافاصله مناقشه‌ای بین المللی در خصوص منع اشاعه هسته‌ای و نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در استمرار این روند ایجاد کرد. این جنگ نشان داد که نقش اساسنامه منع اشاعه هسته‌ای، تکمیل روند سلطه غرب و امپریالیسم بر جهان و به استضعاف کشاندن کشورهای دیگر و ایجاد انحصار برای در اختیار داشتن علوم و فناوری‌های هسته‌ای در دست امپریالیسم غرب است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و شورای حکام آن، پیش از جنگ ۱۲ روزه با صدور بیانیه‌ای مدعی شد که تهران به تعهدات خود در خودداری از غنی‌سازی اورانیوم و تسهیل در روند بازرسی‌های بازرسان آژانس عمل نکرده است. چند ساعت بعد از این قطعنامه بود که رژیم صهیونیستی که تنها رژیم دارای سلاح هسته‌ای در منطقه به شمار می‌رود و معاهده منع اشاعه هسته‌ای (ان پی تی) را نیز به امضا نرسانده، تجاوز خود به تأسیسات هسته‌ای ایران را که یکی اعضای آژانس به شمار می‌رود، آغاز کرد.

این موضوع نقش آژانس در توجیه تجاوز رژیم صهیونیستی و مشروع جلوه دادن انحصار تسلیحات هسته‌ای و تهدید دولت‌های جهان را نشان می‌دهد. تنها واکنش رافائل گروسی به تجاوز رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان ایرانی و تأسیسات هسته‌ای این کشور، این بود که «ابراز نگرانی عمیق» خود را اعلام کرد.

دیلان ایوانز نویسنده ایرلندی در این خصوص اعلام کرد که آژانس بین المللی انرژی اتمی را نمی‌توان یک مؤسسه بی‌طرف به شمار آورد، بلکه این آژانس کاملاً جانبدارانه تحت تأثیر قدرت‌های غربی به ویژه آمریکا عمل می‌کند که نفوذ دیپلماتیک گسترده‌ای بر تصمیمات آن دارد. آژانس به شدت دشمن ایران است و غالباً روایت‌های امنیتی غرب و اسرائیل و آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران را تکرار می‌کند. این پنجمین مصوبه آژانس بین المللی انرژی اتمی طی ۵ سال گذشته علیه ایران بوده است.

ایوانز در ادامه به مقایسه رفتار آژانس با ایران و اسرائیل پرداخته و می‌نویسد که طی دو دهه گذشته آژانس انرژی اتمی هیچ قطعنامه‌ای در خصوص برنامه اتمی اسرائیل صادر نکرده است آن هم در شرایطی که رژیم صهیونیستی معاهده منع اشاعه هسته‌ای را امضا نکرده و تأسیسات آن نظیر دیمونا زیر نظر آژانس قرار ندارد و فعالیت‌های آن خارج از چارچوب تضمین‌ها و نظارت آژانس دنبال می‌شود.

در سال ۲۰۱۸ رژیم صهیونیستی مدعی شد که مجموعه‌ای از اطلاعات در خصوص آرشیو هسته‌ای ایران را به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داده که این اتفاق باعث گسترش بازرسی‌ها و طرح تردیدهای جدید در خصوص فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران شد. آژانس بین‌المللی اتمی این ادله را از سوی رژیم صهیونیستی به عنوان طرف غیر عضو در معاهده ان پی تی که خودش سلاح اتمی در اختیار دارد، پذیرفت و ادعای بی‌طرفی خود را کاملاً نقض کرد.

بر اساس تلگراف‌هایی که سایت ویکی لیکس در سال ۲۰۱۰ منتشر کرد، یوکیو آمانو مدیر کل سابق آژانس که از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ این سمت را در اختیار داشت، ارتباط مستحکمی با آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران داشت. یکی از این تلگراف‌ها نشان می‌دهد که وزارت خارجه آمریکا آمانو را حامی قدرتمند آمریکا در مسائل اصلی می‌داند و می‌افزاید که اطلاعات حساسی که آژانس از مراکز مهم و حساس ایران جمع آوری کرده، با میانجیگری سرویس‌های جاسوسی غرب در اختیار سازمان جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش، ایران حتی بدون وجود دلیل متقنی مبنی بر خطرناک بودن فعالیت‌های هسته‌ای آن، در معرض تحریم‌های بین‌المللی قرار گرفته و مطالبات زیادی از این کشور مطرح شده است، در حالی که هیچ فشار بین المللی یا قطعنامه جهانی علیه رژیم صهیونیستی صادر نشده تا آن را به عضویت در معاهده ان‌پی‌تی و بازرسی از تأسیسات اتمی آن مجبور کند.

آمریکا همچنین مانع از اقدام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یا سازمان ملل متحد در خصوص محکومیت فعالیت‌های اتمی رژیم صهیونیستی شده است، آن هم در شرایطی که ادله متقنی نظیر اظهارات و اعترافات «مردخای وانونو» دانشمند هسته‌ای این رژیم در خصوص تسلیحات اتمی آن در دهه ۸۰ قرن گذشته میلادی وجود داشته است.

ایوانز این نوع رفتار را تمسخرآمیز خواند و نظام منع اشاعه اتمی را «آپارتاید هسته‌ای» توصیف کرده و از معیارهای دوگانه موجود که مشروعیت نظام منع اشاعه را زیر سوال می‌برد، به شدت انتقاد کرد.

وی در پایان مقاله خود می‌افزاید که رفتار آژانس انرژی اتمی در قبال ایران نشان می‌دهد مؤسسات بین‌المللی به سلاح‌های استراتژیک غرب برای پیشبرد پروژه‌های امپریالیستی آن تبدیل شده‌اند.

بر اساس منطق موجود، اگر تو دوست آمریکا باشی، بدون هیچ مجازاتی می‌توانی سلاح هسته‌ای تولید کنی و اگر رقیب آمریکا باشی حتی اجازه استفاده صلح‌آمیز از تکنولوژی هسته‌ای نیز از تو منع می‌شود. این قانون برای منع اشاعه نیست، بلکه الزام ظالمانه دیگران در پوشش قانون است. به این ترتیب آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حافظ امنیت بین‌الملل نیست، بلکه عاملی برای اجرای نظام آپارتاید و نژادپرستانه است.