نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
اکوایران: دلار در بازار غیررسمی تهران در کانال ۹۱ هزار تومانی به استقبال تعطیلات تاسوعا و عاشورا رفت؛اکوایران در این گزارش، رفتار دلار تهران را بهدنبال بازگشایی بازارهای مالی پس از تعطیلات محرم از سال 98 تاکنون بررسی میکنند.
به گزارش اکوایران، بازار ارز تابستان سال ۱۴۰۴ را متفاوت از سالهای قبل شروع کرد؛ حمله اسرائیل به کشور، جنگ را به ایران تحمیل کرد و در حال حاضر کشور در موقعیت خاکستری پساجنگ قرار گرفته است.
بازار ارز هم در روزهای ابتدایی جنگ و تعطیلی بازارها در معاملات پشتخطی رشد رو به بالا را ثبت کرد و در غیاب معاملهگران و تحتتأثیر هیجانها وارد کانال ۹۰ هزار تومانی شد و حتی نیمه کانال ۹۰ هزار تومانی را رد کرد؛ اما در نهایت آرام شد و در مسیر اصلاح قرار گرفت.
ریسک سیستماتیک تازهای به نام جنگ به یکباره بر بازار ارز تحمیل شده است و در چنین وضعیتی مانند روسیه و بسیاری از کشورها، بازارهای مالی در مرحله اول دچار نوسانهای ملموسی میشوند. بازار ارز ایران نیز بلافاصله پس از جنگ، تقریباً افزایشی دنبال شد، ولی بهدلیل اقداماتی که برای کنترل بازار انجام شد، نوسانات موجود تاحدی از بین رفت.
دلار تهران پس از آتشبس به کانال ۸۰ هزار تومان و قیمتهای پیشاجنگ برگشت خورد؛ ولی با توجه تحولات، این بازار دوباره وارد نوسان رو به بالا شد، تا در این بالا و پایینها، با ارزیابی قدرت خریداران و فروشندگان در محدودههای قیمتی مختلف، قیمت تعادلی خود را پیدا کند. در چنین بازاری، دلار تهران در کانال ۹۱ هزار تومانی به استقبال تاسوعا و عاشورا حسینی رفت.
اکوایران در این گزارش رفتار بازار ارز را پس از تعطیلات دهه محرم و در بازه زمانی سال ۹۸ تا سال ۱۴۰۳ بررسی میکند.
در سال ۹۸ پس از خروج دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا از برجام، دلار تهران در محدوده ۱۱ هزار و ۶۰۰ تومانی، یک روز پیش از تاسوعا و عاشورا بهکار خود پایان داد و پس از تعطیلات با کاهش 6 تومانی در محدوده ۱۱ هزار و ۵۹۴ تومانی دادوستد شد.
در محرم سال بعد از آن، در حالیکه اپیدمی کرونا فضای سیاسی و اقتصادی را تحتتاثیر قرار داده بود؛ اسکناس آمریکایی در همان محدوده که پیش از تعطیلات تاسوعا و عاشورا معامله میشد، بازگشایی و تا پایان روز تنها حدود 50 تومان رشد کرد. دهه سوم مردادماه سال ۱۴۰۰، دلار تهران در روز بعد از عاشورا، نوسان ۱۲ تومانی را تجربه کرد.
در سال ۱۴۰۱، اسکناس سبز حدود ۵۰ تومانی در روز بعد از تعطیلات کاهش یافت اما در ادامه تا پایان مردادماه قیمت دلار در بازار آزاد تهران به ۳۳۰۰ تومان رسید. سال بعد از آن، دلار حدود ۲۰۰ تومان پس از تعطیلات ارزان شد و در سال ۱۴۰۳، کاهش ۴۵۰ تومانی را پس از تعطیلات محرم ثبت کرد.
بررسی روند قیمتها نشان داد که دلار تهران در روز پس از تعطیلات، غالبا در حالت رکودی بهسر برده و از همین رو نوسان قابلتوجه در بازار ارز منطقی بهنظر نمیرسد. ولی در تابستان امسال، نتیجه مذاکرات با آمریکا آن هم در شرایط پساجنگ، تحرکات نظامی اسرائیل و میزان معاملات، میتواند قیمتها در بازار ارز را تحتالشعاع قرار دهد؛ هرچند که با توجه به نوسانات کنونی و اخبارمنتشرشده، انتظار نمیرود که قیمت دلار نوسانات جدی را در روز بعد از تعطیلات تجربه کند.
اکوایران: با آغاز هفته دوم تیر ۱۴۰۴، بازار طلا و سکه ایران شاهد جهش معناداری در قیمتها بود. مقایسه قیمتها میان هفتم تیر و 12 تیر نشان میدهد که اکثر انواع سکه و طلا با رشد قابلتوجهی همراه شدهاند.
معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر گفت: برآوردها نشان میدهد که فعالیت ماینرهای غیرمجاز، سالانه بیش از ۲ میلیارد دلار زیان اقتصادی برای کشور به همراه دارد.
بولیوار ونزوئلا در بحبوحه تورم بالا و وضعیت نامشخص درآمدهای نفتی، بیشترین کاهش ارزش را از ابتدای سال ۲۰۲۵ تاکنون در میان ارزهای جهان تجربه کرده است.
اکوایران: دلار در دوره پس از جنگ ۱۲ روزه وارد مرحلهای از بیثباتی شده که کنترل آن، تنها با اقدامات پولی و تزریق مقطعی ارز ممکن نیست. گرچه فعلاً سطح قیمت در کانال مشخصی نوسان دارد، اما نبود چشمانداز روشن در حوزه سیاستخارجی، تهدیدی دائمی برای جهشهای ناگهانی نرخ ارز محسوب میشود.
Δ