تهرانی ها ۵ برابر مردم استان های دیگر آب مصرف می‌کنند

تهران- استاندار تهران گفت: تهرانی ها ۵ برابر مردم استان های دیگر آب مصرف می‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق معتمدیان ظهر چهارشنبه در شبکه یک تلویزیون گفت: سالانه ۴ میلیارد مترمکعب آب در این استان مصرف می‌شود. بر اساس آمار ارائه‌شده، ۴۸ درصد از این منابع تجدیدپذیر در بخش کشاورزی، ۴۲ درصد در بخش شرب و بهداشتی، ۶ درصد در فضای سبز و ۴ درصد در بخش صنعت و خدمات مصرف می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف ۴۲ درصدی آب شرب و بهداشتی در تهران در مقایسه با میانگین ۸ درصدی سایر استان‌ها، این استان را در جایگاه ویژه‌ای قرار داده است، افزود: مصرف آب شرب در تهران بیش از ۵ برابر میانگین سایر استان‌هاست و این موضوع تهران را به یکی از پرمصرف‌ترین استان‌های کشور تبدیل کرده است.

معتمدیان توضیح داد: منابع آبی تهران از دو منبع اصلی تأمین می‌شود: حدود ۳۰ درصد از سفره‌های زیرزمینی و ۷۰ درصد از آب‌های سطحی که از طریق سدهای لتیان، لار، ماملو، امیرکبیر و طالقان فراهم می‌شوند.

استاندار تهران، از تداوم خشکسالی در پنجمین سال متوالی و پیامدهای زیست‌محیطی برداشت‌های بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی خبر داد و با اشاره به کاهش ۴۲ درصدی بارندگی‌ها نسبت به میانگین ۶۰ ساله و ۳۱ درصدی نسبت به سال گذشته، این وضعیت را در ۶۰ سال اخیر بی‌سابقه توصیف کرد.

وی افزود: برخلاف سال ۱۳۷۶ که پس از یک سال خشکسالی، وضعیت به حالت عادی بازگشت، تهران اکنون پنج سال متوالی با بحران کم‌آبی مواجه است.

معتمدیان هشدار داد: برداشت‌های بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی به فرونشست زمین تا ۳۱ سانتی‌متر در برخی مناطق تهران منجر شده است، که به گفته رئیس‌جمهور، زنگ خطری جدی برای محیط زیست است.

معتمدیان همچنین اعلام کرد: سد طالقان تنها ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب دارد و وضعیت سایر سدهای استان نیز بحرانی است.

وی با بیان این که مجموع پرشدگی سدهای ما ۱۳ درصد است، اظهار کرد: شرایطی اقلیمی و خشکسالی‌های متعددی در سال‌های گذشته وجود داشته و کاهش محسوس در بارندگی داشتیم.

استاندار تهران گفت: بارش برف در سال‌های اخیر در تهران مناسب نبوده است که باعث وضعیت بحرانی سفره‌های زیرزمینی شده است.

وی همچنین افزود: هر درجه افزایش دما ۵ درصد مصرف را افزایش می‌دهد.

محمدصادق معتمدیان، از تأثیرات افزایش دما و خشکسالی بر ناترازی برق در استان تهران خبر داد و اعلام کرد: هر درجه افزایش دما در تهران، ۲۵۰ مگاوات بار اضافی به شبکه برق تحمیل می‌کند.

به گفته او، در چهار روز گذشته که دمای هوا در تهران افزایش یافته، این فشار به حدی بوده که معادل کل تولید سالانه نیروگاه اتمی بوشهر، یعنی ۱,۰۰۰ مگاوات، بر شبکه برق استان وارد شده است.

معتمدیان افزود: این عوامل در کنار هم، چالش‌های جدی برای تأمین برق پایدار در تهران ایجاد کرده‌اند.

وی تراکم جمعیتی را یکی از معضلات اصلی استان تهران دانست و اعلام کرد: این استان با بیش از یک هزار نفر در هر کیلومتر مربع، پرتراکم‌ترین استان کشور است، این در حالی است که میانگین کشوری ۴۹ نفر در هر کیلومتر مربع است، به این معنا که تهران ۲۱ برابر میانگین کشوری تراکم جمعیتی دارد.

نماینده عالی دولت در استان تهران با اشاره به اینکه ۴۲ درصد از منابع آبی تجدیدپذیر استان صرف آب شرب و بهداشتی می‌شود، این میزان مصرف را نتیجه بارگذاری بیش از حد جمعیتی دانست.

معتمدیان افزود: در ۱۰ سال گذشته، تعداد مشترکین آب در تهران ۳۸ درصد افزایش یافته که معادل افزایش جمعیتی بین ۳ تا ۳.۵ میلیون نفر است.

به گفته وی، بخشی از این افزایش جمعیت از طریق ساخت‌وسازهای قانونی انجام شده، اما بدون توجه کافی به زیرساخت‌ها و توان اکولوژیک استان صورت گرفته است.

استاندار تهران هشدار داد: این تراکم جمعیتی و افزایش تقاضا برای منابع آبی، فشار شدیدی بر زیرساخت‌های استان وارد کرده و مدیریت منابع را با چالش‌های جدی مواجه کرده است.