تولید ۲.۸ مگاوات برق خورشیدی در استان مرکزی طی یک سال آینده

اراک – سرپرست دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی، گفت: با اجرای طرح احداث نیروگاه‌های خورشیدی در ۳۰۰ دهیاری این استان، طی یک سال آینده ۲.۸ مگاوات برق تجدیدپذیر تولید و وارد می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی الیاسی پیش ازظهر سه‌شنبه در آئین امضای این قرارداد با اشاره به ضرورت گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور اظهار کرد: با توجه به محدودیت نیروگاه‌های فسیلی و برق‌آبی، استفاده از انرژی خورشیدی به عنوان یک منبع پایدار و کم‌هزینه در دستور کار دولت چهاردهم قرار گرفته است.

وی افزود: در این راستا، قرارداد همکاری یک‌ساله میان شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی و دفتر امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری برای اجرای این پروژه امضا شده است.

الیاسی تصریح کرد: بر اساس این قرارداد، مقرر است در بازه زمانی یکساله، ۲.۸ مگاوات برق خورشیدی در مساحتی حدود چهار هکتار از زمین‌های در اختیار دهیاری‌ها تولید و به شبکه برق استان تزریق شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های روستاهای استان مرکزی گفت: این استان دارای یک‌هزار و ۲۰۰ روستا و ۸۵۸ دهیاری فعال است و اجرای چنین طرح‌هایی علاوه بر ایجاد زیرساخت‌های انرژی پاک، می‌تواند به توسعه پایدار و کاهش ناترازی انرژی کمک کند.

سرپرست دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی با بیان اینکه این طرح طی شش ماه به مرحله عملیاتی می‌رسد، ادامه داد: برای تأمین هزینه‌ها، از اعتبارات دهیاری‌ها و تسهیلات مالی استفاده می‌شود و شرکت توزیع نیروی برق استان با بهره‌گیری از پیمانکاران متخصص، پشتیبانی فنی و مهندسی پروژه را بر عهده دارد.

الیاسی تأکید کرد: مشارکت فعال روستاییان در این پروژه می‌تواند به عنوان الگویی موفق در توسعه انرژی‌های نو در سراسر کشور مطرح شود.

افزایش ۱۲ هزار مگاوات برق خورشیدی طبق برنامه هفتم توسعه کشور

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی، از هدف‌گذاری ملی برای تولید ۱۲ هزار مگاوات برق از منابع خورشیدی خبر داد و گفت: این استان با اجرای طرح‌های متنوع، جایگاه ویژه‌ای در تحقق این برنامه دارد.

محمود محمودی با اشاره به سیاست‌های کلان دولت چهاردهم اظهار کرد: برنامه‌ریزی برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در سطح کشور انجام شده و استان مرکزی تاکنون اقدامات مؤثری را برای دستیابی به این هدف آغاز کرده است.

وی افزود: بر اساس طرح سه‌ساله استان مرکزی، تولید ۵۰۰ مگاوات برق در سال نخست، یک‌هزار و ۸۰۰ مگاوات در سال دوم و دو هزار و ۷۰۰ مگاوات در سال سوم هدف‌گذاری شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی به ظرفیت زمین‌های شناسایی‌شده در استان اشاره کرد و گفت: ۶ هزار هکتار زمین برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی پیش‌بینی شده و روند واگذاری برای چهار هزار مگاوات ظرفیت در حال انجام است.

وی تصریح کرد: میانگین تابش خورشید در کشور یک‌هزار و ۴۵۰ کیلووات ساعت است، اما این رقم در استان مرکزی به یک‌هزار و ۸۵۰ کیلووات ساعت می‌رسد که این ویژگی موجب جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی شده است.

محمودی با اشاره به وضعیت موجود تولید انرژی‌های خورشیدی گفت: در حال حاضر ۱۲۷ مگاوات برق خورشیدی در شبکه استان فعال است و ۲۵۰ مگاوات دیگر در دست ساخت قرار دارد.

وی ادامه داد: طرح تولید برق خورشیدی در ۳۰۰ دهیاری استان با ظرفیت ۲.۸ مگاوات، سالانه بیش از پنج میلیون و ۵۰۰ هزار کیلووات ساعت برق تولید خواهد کرد و مازاد مصرف این دهیاری‌ها به شبکه تزریق می‌شود که به‌عنوان یک منبع درآمد پایدار برای روستاها عمل می‌کند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی تاکید کرد: سرمایه‌گذاری پیش‌بینی‌شده برای این پروژه‌ها حدود یک‌هزار میلیارد ریال است و بازگشت سرمایه در کمتر از چهار سال محقق خواهد شد.

محمودی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد مشترکان برق استان مرکزی را روستاییان تشکیل می‌دهند، افزود: با توسعه طرح‌های خورشیدی، امیدواریم سهم بالاتری از انرژی‌های پاک را در مناطق روستایی شاهد باشیم.