معاون وزیر: بسته حمایتی ویژه‌ برای هنرمندان صنایع دستی تدوین می‌شود

اصفهان- معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از تدوین بسته حمایتی ویژه برای هنرمندان این عرصه و ارائه تسهیلات بیمه‌ای و مالیاتی خبرداد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مریم جلالی روز جمعه در حاشیه برگزاری نشست چهارساعته بررسی موانع و راهکارهای توسعه صنایع دستی استان اصفهان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در این نشست مهم، تصمیمات و مصوبات کلیدی برای توسعه صنایع دستی و رفع موانع پیش رو بررسی شد.

وی با بیان اینکه در نشست امروز موضوع تسهیل صادرات صنایع دستی مورد بررسی قرار گرفت، افزود: نماینده تام‌الاختیار بانک مرکزی موظف شد تا ارزیابی صادرات نقره را در خود اصفهان انجام دهد، تا دیگر نیاز نباشد هنرمندان برای این کار به تهران مراجعه کنند.

جلالی اضافه کرد: رایزنی‌هایی برای اصلاح قوانین و آئین‌نامه‌های صادرات نقره انجام شد تا فرآیند صادرات تسهیل شود.

معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی تصریح کرد: پیگیری‌هایی برای امکان پست مکرر صنایع دستی به‌عنوان کالای فرهنگی (بدون محدودیت‌های ماده ۳۷) آغاز شده و قرار است، حمایت‌های مالیاتی، بیمه‌ای و تسهیلاتی ایجاد شود.

وی ادامه داد: همچنین بسته حمایتی ویژه‌ای برای صنعتگران در حال تدوین است که شامل تسهیلات اعتباری، معافیت‌ها، بخشودگی‌ها و مسئولیت‌های اجتماعی می‌شود.

جلالی تاکید کرد: استاندار اصفهان با استفاده از اختیارات ویژه خود، این بسته را در اسرع وقت ابلاغ خواهد کرد.

وی در بخشی از صحبت‌های خود از همکاری با سازمان فنی و حرفه‌ای خبر داد و گفت: برای تسریع در صدور کارت‌های مهارت فنی و حرفه‌ای برای هنرمندان صنایع دستی توافق شد و قرار است الزامات اضافی برای استادکاران درجه‌یک حذف شود زیرا آن‌ها هم فن و حرفه و هم هنر دارند.

جلالی به ارتباط با نهادهای بین‌المللی و بازارهای هدف اشاره کرد و افزود: نمایندگان مجلس و وزارت امور خارجه برای همکاری با سفارتخانه‌ها جهت بازاریابی و معرفی صنایع دستی ایران در کشورهای هدف (به‌ویژه همسایه‌ها) وارد عمل خواهند شد.

وی در بخشی از صحبت‌های خود به تشکیل جلسات ماهانه پیگیری مصوبات اشاره کرد و گفت: مقرر شد به‌صورت ماهانه جلساتی با حضور دستگاه‌های مرتبط برگزار شود تا به‌صورت مصداقی و عملیاتی مشکلات بررسی و حل شوند و هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی ایجاد شود.

معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی تصریح کرد: استاندار اصفهان نیز به‌عنوان محور اصلی رفع موانع تولید و مقررات‌زدایی، همگرایی بین دستگاه‌ها را تقویت خواهد کرد و اصفهان به‌عنوان یک موزه و کارگاه بزرگ صنایع دستی در حوزه آموزش، نمایش و فروش یکپارچه عمل خواهد کرد.

وی اضافه کرد: استاندار و تمامی مدیران و دست‌اندرکاران تشکر می‌کنم که با رویکرد حل‌مسئله و اقدام عملی، گام‌های بلندی برای رفع چالش‌های صنایع دستی برداشته‌اند امید داریم با اجرای این مصوبات، شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این صنعت اصیل باشیم.

به گزارش مهر، این نشست با حضور برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استاندار اصفهان، اتحادیه‌ها، صنوف، هنرمندان و پیشکسوتان حوزه صنایع دستی و در استانداری اصفهان برگزار شد.