کهگیلویه، خاستگاه مفاخر بزرگ فرهنگی، دینی و هنری است

دهدشت-مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: شهرستان کهگیلویه خاستگاه مفاخر بزرگ فرهنگی، دینی و هنری است.

به گزارش خبرنگار مهر، عصر پنج شنبه آئین نکوداشت پیرغلامان حسینی با عنوان «پیر ماه منیر» به همت سازمان مردم نهاد یاران مانا در دهدشت برگزار شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد در این مراسم، با تأکید بر جایگاه والای این خادمان بی‌ادعا، گفت: پیر غلامان، سرمایه‌های زنده فرهنگ عاشورایی‌اند که با زبان دل، فرهنگ ایثار، عشق و حماسه را نسل به نسل منتقل کرده‌اند.

امین درخشان در این مراسم با اشاره به سابقه تاریخی و فرهنگی منطقه، اظهار کرد: شهرستان کهگیلویه همواره مهد پرورش مفاخر فرهنگی، هنری و دینی بوده و حضور پیر غلامان عاشورایی، بخشی از این سرمایه معنوی و اجتماعی است که باید قدر دانسته شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از این چهره‌های ماندگار در سکوت و گمنامی، ستون‌های عزاداری و هویت دینی مردم بوده‌اند، افزود: این عزیزان بی‌آنکه تریبونی در اختیار داشته باشند، در دل مردم و در متن زندگی حسینیه‌ها و هیئت، پرچمدار مکتب سیدالشهدا (ع) بوده‌اند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ادامه داد: تکریم و ثبت و خاطره پیر غلامان، تکریم فرهنگ اصیل مردم‌سالار دینی و پاسداشت حافظان بی‌ادعای عاشوراست؛ چهره‌هایی که باید برای نسل جوان شناسانده و از سیره آنان درس گرفته شود.

وی با تقدیر از برگزارکنندگان این آئین معنوی در شهر دهدشت، تصریح کرد: اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، بر خود فرض می‌داند که در کنار نهادهای مردمی و مؤسسات فرهنگی گام‌هایی مؤثر در راستای پاسداشت مفاخر فرهنگ دینی و آئینی این سرزمین بردارد.

تجلیل از سه پیرغلام کهگیلویه

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه در راستای برگزاری این آئین نکوداشت گفت: این آئین با همکاری انجمن مردم نهاد یاران مانا با مدیریت سید کمال دولتخواه و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کهگیلویه در محل فرهنگسرای ارشاد کهگیلویه دهدشت برگزار گردید.

عبدالکریم عبودی افزود: در این آئین باشکوه از سه پیرغلام، سید حمدالله شاهی سوق، زنده یاد علی مؤمن درویشی و عبدالرسول امامی مقدم به پاس یک عمر نوایِ نینوایی تجلیل به عمل آورده شد.

در ادامه این آئین نکوداشتِ پیرغلامان، فیلم تعزیه سید حمدالله شاهی سوق پخش شد و با استقبال شور انگیزی از طرف مردم روبرو شد.

پس از آن صدای حزن انگیز مداحی و نوحه خوانی زنده یاد علی مؤمن درویشی پخش گردید که دل‌های حضار را صفا بخشید.

در بخش دیگر این آئین سید حمدالله شاهی سوق با صدای دلنشین خود، برای ابا عبدالله الحسین (ع) نوحه خوانی کرد.

در پایان این آئین نکوداشت با اهدا تابلوهای طراحی تصاویر پیر غلامان حسینی، سید حمدالله شاهی سوق، زنده یاد علی مؤمن درویشی و عبدالرسول امامی مقدم به پاس یک عمر نوایِ نینوایی تجلیل به عمل آمد.