نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
قم – داور دومین رویداد «تکگویی عاشورایی ۷۳» گفت: این رویداد افزون بر ایجاد فضای رقابت و انگیزه میان هنرمندان، نقش مهمی در ترویج مفاهیم فرهنگی، اجتماعی و اعتقادی واقعه عاشورا دارند.
علی فرحناک در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه برگزاری رویدادهای نمایشی بهویژه در استانهای مذهبی همچون قم، مزایای متعددی در پی دارد، تصریح کرد: نخستین مزیت این رویدادها گردهمایی هنرمندان و ایجاد رقابت سازنده میان آنان است و این رقابت، بهویژه برای نسل جوان، انگیزهای قوی برای تولید آثار باکیفیتتر ایجاد میکند.
وی گفت: از سوی دیگر، وقتی آثاری تولید میشوند، باید بستری برای اجرای عمومی آنها نیز فراهم شود، نه اینکه به اجرای محدود در قالب جشنواره اکتفا شود.
وی با اشاره به نقش آثار نمایشی در فرهنگسازی افزود: وقتی نمایشها بهصورت عمومی اجرا میشوند، مخاطبان بیشتری با تئاتر و مفاهیم فرهنگی و اخلاقی آن آشنا میشوند و این امر نه تنها به رشد هنرمندان بلکه به ارتقای ذائقه فرهنگی جامعه و گسترش مفاهیم دینی و اجتماعی کمک میکند.
فرحناک با تأکید بر اینکه موضوع رویداد «تکگویی عاشورایی ۷۳» برگرفته از اعتقادات عمیق مردم است، گفت: محوریت عاشورا در این رویداد، مزیت مهمی است که سبب میشود مخاطب با اثر ارتباط عاطفی و فکری برقرار کند و همین آشنایی پیشینی با موضوع، ظرفیت این رویداد را برای تأثیرگذاری بیشتر میکند.
این هنرمند پیشکسوت قم در ادامه با اشاره به محدودیت امکانات در عرصه تئاتر گفت: با وجود حمایتهای حداقلی، هنرمندان استان قم با تلاش شبانهروزی، تمرین، تولید و اجرای آثار را بر عهده گرفتند و این نشان از تعهد و علاقه آنها به هنر آئینی دارد اما این مسیر نیاز به حمایت جدی مسئولان دارد؛ نمیتوان تولید هنری را محدود به فضای جشنواره کرد و پس از آن، آثار را در آرشیو نگه داشت و تولید بدون عرضه و بهرهبرداری، عملاً بیاثر است.
وی به ویژگی خاص این جشنواره نیز اشاره کرد و گفت: نمایشهای این رویداد به صورت تکنفره اجرا میشوند و به دکور و امکانات پیچیده نیاز ندارند؛ این یعنی قابلیت اجرای ساده و کمهزینه در فضاهای متعدد فرهنگی وجود دارد و تنها نیاز فعلی، ورود و حمایت مدیران فرهنگی و تصمیمگیران برای فراهم کردن بستر اجراست.
فرحناک با تحسین سطح کیفی آثار و ظرفیتهای انسانی قم در حوزه تئاتر ادامه داد: هنرمندان قمی از نجیبترین و بااستعدادترین هنرمندان کشور هستند و بسیاری از آنها پس از مهاجرت، در شهرهای دیگر منشأ اثر شدند و کیفیت آثارشان نشاندهنده ظرفیت بالای هنری آنان است و حیف است که این انرژی در خود استان نادیده گرفته شود.
وی با اشاره به جایگاه هنرمندان پیشکسوت استان قم گفت: باید قدر هنرمندان و اساتیدی چون آقای سلیمانی، فداییحسین و آزاد که همچنان در قم فعالیت میکنند دانسته شود، ظرفیت علمی، تجربی و اخلاقی این افراد گنجینهای ارزشمند برای تئاتر آئینی استان است و بهرهگیری از دانش و تجربه آنان باید در اولویت باشد.
فرحناک همچنین ابراز امیدواری کرد با حمایت گستردهتر، تئاتر آئینی قم به جایگاه شایسته خود بازگردد و در سطح ملی بدرخشد.
نکا- رئیس شورای هیئات مذهبی استان مازندران گفت:پویش نصب پرچم مقدس جمهوری اسلامی با عنوان «هر خانه یک پرچم »در استان اجرا می شود.
بجنورد- مسئول واحد فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری خراسان شمالی گفت: کارگاه آموزشی مصاحبه تاریخ شفاهی با هدف شناسایی و تربیت نیروهای مستعد در حوزه مطالعات پایداری برگزار میشود.
یاسوج-رئیس جهاد کشاورزی گچساران گفت: پیش بینی می شود امسال ۴۵ هزار تن چغندر قند برداشت شود.
ساری- مدرس حوزه علمیه قم و تهران با بیان اینکه طلب علم مسیر سخت، اما سرشار از برکت و آرامش است، گفت: علم و طلبگی نیازمند تلاش مستمر و استقامت است.
Δ