نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
در هفتهای که گذشت، احمدرضا درویش سیمرغ جشنواره فیلم فجر و تندیس جشن خانه سینمای خود را به سحر امامی تقدیم کرد، همچنین بازیگر پیشکسوت سینما درگذشت و فراخوان جشنواره «سینماحقیقت» منتشر شد.
خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ «سینما» یکی از هنرهای هفتگانه پرطرفدار در میان عموم مردم است که روزانه اخبار بسیاری را در سرویسها و گروههای خبری رسانهها به خود اختصاص میدهد و هنرمندان این رشته به ویژه بازیگران سینما، به نوعی زیر ذرهبین جامعه هستند و به همین دلیل به محلی برای ایجاد حواشی تبدیل میشوند.
سینما با ارائه داستانهای جذاب، تصویرگریهای بصری و پیامهای فرهنگی، توانایی تأثیرگذاری عمیقی بر افراد دارد و این تأثیر ممکن است در ایجاد همدلی، تغییر دیدگاهها، آموزش مفاهیم فرهنگی و حتی شکلگیری رفتارهای اجتماعی مؤثر باشد. در عین حال، تأثیرات مثبت و منفی بستگی به نوع محتوا و نحوه ارائه آن دارد. از آنجایی که تأثیر سینما بر مردم قابل توجه است و میتواند در شکلدهی افکار، احساسات و نگرشها نقش بهسزایی داشته باشد، ما نیز در خبرگزاری مهر درصدد هستیم تا اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرحاشیه را به صورتی کوتاه و خلاصه به صورت گزارشی، پیشروی مخاطبان قرار دهیم.
درگذشت بازیگر قدیمی سینما که همایون صدایش میکردند
محمدعلی تبریزیان (همایون) بازیگر باسابقه و پیشکسوت سینمای ایران روز جمعه ۲۷ تیر در سن ۸۸ به دلیل کهولت سن در منزل شخصی خود در تهران درگذشت. مراسم تشییع پیکر این هنرمند روز یکشنبه ۲۹ تیر در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار شد و پیکر وی کنار مزار بازیگرانی سرشناس همچون محمدعلی فردین، ناصر ملکمطیعی، جمیله شیخی و آتیلا پسیانی در مزاری جدید آرام گرفته است.
همایون در بیش از ۱۰۰ فیلم بازی کرده که میتوان از «سلطان قلبها»، «دروازه تقدیر»، «خروس جنگی»، «چرخ بازیگر»، «لیلی و مجنون»، «سرنوشت و ایمان» نام برد.
مراسم یادبود این بازیگر فقید نیز روز ۳۱ تیر در مسجد جامع شهرک غرب با حضور چهرههای هنری برگزار شد که از جمله آنها میتوان به انوشیروان روحانی، بهزاد فراهانی، ابوالفضل پورعرب، سعید سهیلی، محمد متوسلیانی، بهرنگ علوی و بهمن دان اشاره کرد.
فراخوان حقیقتِ سینما منتشر شد
مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، نوزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را آذر ماه ۱۴۰۴ برگزار میکند و بر این اساس، فراخوان این رویداد در هفتهای که گذشت، منتشر شد. بخشهای جشنواره شامل مسابقه ملی، مسابقه بینالملل، جایزه شهید آوینی، بخش رقابتی «ایران»، مسابقه فیلمهای دانشجویی، مسابقه عکس «نگاه مستند، عکس به مثابه داستان»، بخشهای غیررقابتی، رویدادهای پژوهشی و آموزشی و بزرگداشت است که ۳ بخش آخر، به این رویداد اضافه شده است.
در توضیح بخش رقابتی «ایران» آمده است: «پس از مقاومت تاریخی ایران عزیز، در جنگ تحمیلی با رژیم متجاوز صهیونیستی به استقبال نوزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» میرویم. یاد هموطنان شهیدمان را که در این تجاوز وحشیانه جان باختند، گرامی میداریم و در این دوره برای ادای دین به آنها، سرزمین عزیزمان ایران و ایرانیان سرفرازی که برگی تازه در دفتر آزادگی، شجاعت و میهنپرستی به صفحات تاریخ افزودند، بخش ویژه رقابتی «ایران» را برگزار میکنیم.»
جشنواره «سینماحقیقت» همچنان از تجربههای نو و خلاقانه استقبال کرده و حامی استعدادهای تازه و آثاری فراتر از چارچوبهای از پیش طراحی شده است. این جشنواره، با هدف حمایت از سینمای مستند خلاق، تقویت گفتگوی فرهنگی و توسعه ظرفیتهای تولید، نمایش و نقد فیلم مستند، میزبان آثار مستندسازان ایرانی و بینالمللی در قالب بخشهای رقابتی و غیررقابتی خواهد بود.
دبیری شورای صنفی نمایش به مهدی کرمپور رسید
جلسه شورای صنفی نمایش روز یکشنبه ۲۹ تیر در خانه سینما با حضور تمامی نمایندگان اصناف شورای عالی تهیه کنندگان، کانون کارگردانان، انجمن سینماداران و انجمن پخش کنندگان و همچنین نمایندگان سازمان سینمایی و سمفا برگزار شد که در این جلسه، با اجماع و به اتفاق آرا مهدی کرم پور نماینده شورای عالی تهیه کنندگان به عنوان دبیر شورای صنفی نمایش انتخاب شد.
همچنین بنابر مصوبه شورا، نمایش فیلمهای اکران نوروزی در تمام سینماها به پایان رسید و فیلمهای «زن و بچه» ساخته سعید روستایی در سرگروه چارسو و «مرد عینکی» ساخته کریم امینی در سر گروه مگامال از روز چهارشنبه اول مرداد اکران خود را آغاز کردند.
ماجرای سینمای ایران برای وطن چیست؟
در هفتهای که گذشت، با حضور رئیس سازمان سینمایی و معاون ارزشیابی و نظارت از پوستر برنامه اکران آثار ماندگار سینمای ایران با عنوان «سینمای ایران برای وطن» با طراحی حمیدرضا بیدقی رونمایی شد.
این برنامه که از شنبه ۴ مرداد با نمایش نسخه مرمت شده فیلم «خانه دوست کجاست؟» عباس کیارستمی در موزه سینما آغاز میشود، تا روز چهارشنبه به ترتیب با فیلمهای «شیر سنگی» ساخته مسعود جعفری جوزانی، «گیلانه» ساخته رخشان بنی اعتماد و محسن عبدالوهاب، «سرزمین خورشید» ساخته احمدرضا درویش و «ناخداخورشید» ساخته ناصر تقوایی به همراه نشستهای پرسش و پاسخ ادامه خواهد داشت و از روز شنبه ۱۱ مرداد اکران همزمان این فیلمها در سینماهای تهران و چندین شهر آغاز میشود.
برنامه «سینمای ایران برای وطن» با فیلم «خانه دوست کجاست؟» ساخته عباس کیارستمی روز چهارم مرداد با حضور محمود کلاری و عبدالجبار کاکایی افتتاح میشود.
برگزاری دومین همایش بررسی مسائل سینما / خروجی همایش قبلی چه شد؟
پس از برگزاری همایش «سینمای ایران نگاهی به آینده» در سال گذشته، این بار بخش معاونت توسعه فناوری سازمان سینمایی اقدام به برگزاری نشستهایی با عنوان همایش «هزینهها و شیوههای تامین سرمایه» کرده است که هفته گذشته در موزه سینما افتتاح شد.
سال گذشته نیز، همایش «سینمای ایران نگاهی به آینده» به منظور ارزیابی وضعیت سینمای ایران، تحلیلهای موجود در سینما شامل فیلمهای موفق و شرایط اقتصادی و فرهنگی این صنعت، برنامهریزی و سیاستگذاری آینده با تعیین راهکارها و استراتژیهای توسعه سینما در آینده، برگزار شد اما تاکنون خروجی آن به صورت یک بسته یا طرح ارائه نشده است.
همایش «هزینهها و شیوههای تامین سرمایه» به گفته علیرضا اسماعیلی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی به منظور بررسی مسائل سینما با پژوهشهای کاربردی و نشستهای علمی است. وی در این باره افزود: بنا داریم از این طریق بتوانیم به برخی سوالات دوستان سینما پاسخ بدهیم تا مجموعه آنها کمکی برای ارتقای سینمای ایران باشد.
وی توضیح داد: ۳ نوع جریان فیلمسازی هنری، تجاری و حمایتی را از نوع تامین سرمایه و میزان هزینه تولید در فیلمسازی ایران میتوان معرفی کرد که امیدوارم بتوانیم در این همایش این سه نوع فیلمسازی را به خوبی مورد بررسی قرار دهیم و فرصتی باشد تا نقاط قوت و ضعف هر کدام از آنها را از زبان اساتید دانشگاه و سینماگران بشنویم تا گامی در جهت ارتقای سینمای ایران برداریم.
خبرهایی از فیلم کوتاه و جشنواره پرمخاطبش
پس از انتشار فراخوان چهل و دومین جشنواره فیلم کوتاه تهران، حال در هفتهای که گذشت، فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» در چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران منتشر شد.
جوایز بخش ویژه کتاب و سینما (اقتباس) همزمان با اختتامیه هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران، ۲۵ آذر ۱۴۰۴ به برگزیدگان برتر اهدا و برگزیده بخش فیلمنامه «حمایت از تولید فیلم اقتباسی» در همان روز اعلام خواهد شد.
همچنین، هفته گذشته، ثبت نام باشگاه مخاطبان انجمن سینمای جوانان ایران با مراجعه به سایت رسمی این انجمن آغاز شد.
عضویت در باشگاه مخاطبان انجمن سینمای جوانان با مزایای ویژهای همراه است، از جمله شرکت در پاتوق فیلم کوتاه که یکی از بخشهای اصلی باشگاه مخاطبان است و در ادامه بخشهای دیگری نیز به این باشگاه اضافه خواهد شد تا خدمات متنوعتری به علاقهمندان سینما و فیلم کوتاه ارائه شود. تخفیفهای ویژه برای خرید بلیت چهلودومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران و نشستهای تخصصی این رویداد، تخفیف خرید بلیت سینما، کتاب و سایر خدمات فرهنگی تا پایان سال از دیگر مزایای عضویت در باشگاه مخاطبان سینمای جوانان است که اطلاعرسانی جزئیات آن بهزودی انجام خواهد گرفت.
اهدای سیمرغ احمدرضا درویش به سحر امامی
در مراسم بزرگداشت شهدای رسانه در نبرد با رژیم صهیونیستی که یکشنبه ۲۹ تیر با حضور فعالان رسانههای جهان در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد، احمدرضا درویش سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر و تندیس جشن خانه سینمای خود را به سحر امامی تقدیم کرد و گفت: هرکسی فکر و سازه تولید میکند. کارخانه و کارگاه ما رویا تولید میکند. جامعه زنده جامعهای است که رویا دارد. شما خانواده شهدا غرور ملت ایران را میسازید. ما در دفاع مقدس ۱۲ روزه، چیزهای عجیبی دیدهایم. عجیبتر اینکه خطشکن خط مقدم جبهه جنگ یک زن بود، که آن خانم سحر امامی است. به تمام عزیزان پشت صحنه درود میفرستم. وقتی شخصیتی بهنام سحر امامی شکل میگیرد، معلوم است پشت صحنهای و فردی بهنام هومن خلیلی وجود دارد. اینجا بود که بهترین صحنه رسانه ملی و سینمای ایران شکل گرفت.
سحر امامی گوینده و مجری شبکه خبر نیز گفت: همکاران زیادی بودند که تلاش شبانهروزی کردند. از لحظه آغاز این تجاوز، از سحرگاه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴، حسنیه سادات شبیری، حسینی بای، سجاد مهتری، سجاد وهابی، نفیسه سهرابیان، زهرا خلیلی، فضه سادات حسینی، تهرانی، حسینزاده و صدها و دهها نامی که عنوان خبرنگار و تلاشگر عرصه خبر را به خود اختصاص دادهاند، پای کار بودند. همیشه گفتهام اگر قابی ماندگار میشود، اگر عزتی خلق میشود، حاصل زنجیره و حلقههایی به نام اتحاد و در عرصه خبر خبرنگاران است.
وی بیان کرد: با ادای احترام به آقای درویش و ابراز محبتشان به شاگرد خبر، این سیمرغ بلورین را به پاس تمام تلاش همکارانم در رسانه در معاونت سیاسی به تمام کسانی تقدیم میکنم، که در این ۱۲ روز عاشقانه جنگیدند، عاشقانه خبررسانی کردند و در دقایق اولیهای که خودمان دچار بحران شدیم، متعهدانه جلوی آنتن رفتند، پشت آنتن قرار گرفتند و واژه خبر، خبررسانی و خبرنگار را معنای دیگری بخشیدند.
مدیرکل توسعه فناوریهای نوین وزارت ارتباطات بر شفافیت در اجرای سند تسهیم محتوای دیجیتال تاکید کرد و گفت: با تدوین شیوه نامه اجرایی، درآمدزایی از نشر محتوا در اینترنت رونق میگیرد.
رویداد «ایران جان» که با بروز جنگ ۱۲ روزه در اصفهان لغو شد حالا قرار است با استان ایلام ادامه پیدا کند.
نمایش «خط قرمز» با نگاهی نو به توبه، تحول و نجات، از ۸ تا ۱۰ مرداد روی صحنه میرود.
کارگاه خوشنویسی زیارت عاشورا با عنوان «ایران حسین» با بهرهگیری از خطوط نستعلیق و شکسته، در برج آزادی برگزار شد.
Δ